Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø er europeisk kulturhovedstad i 2024

Bodø Energi er stolt generalsponsor for Bodø2024! Bodø2024 er et samfunnsutviklingsprosjekt med mål om å gjøre regionen til en attraktiv plass å vokse opp i - med kultur som virkemiddel. Her kan du følge utviklingen av våre satsningsområder.

Bli med på sommerfest i Breivika!

Lørdag 22. juni møtes vi i Breivika utenfor Bodø sentrum for å feire sommeren og lyse dager med familie og venner.

UNG Crew og Hjertebank

Bodøs nye ungdomsfestival Hjertebank har nå hatt oppstartsmøte med UNG Crew. Her fortsatte arbeidet med rekruttering og kompetansehevingen av neste generasjons kulturarbeidere i Bodø, i samarbeid med generalsponsor Bodø Energi.

UNG Crew og FIRST LEGO League

Da 600 ungdommer fra hele verden entret Svømmehallen Scene 15. mai for å feire FIRST LEGO League Open European Championship, fikk UNG Crew en unik mulighet til å teste ut flere roller under det store arrangementet.

Frivilligforum med fokus på presse og sosiale media

Tirsdag 7.mai holdt Frivilligforum sin 5. nettverkssamling for frivillige foreninger i Bodø. Formålet var kursing i hvordan foreningene kan nå bedre ut i presse og sosiale media.

Økologisk Økonomi: -Burde vært pensum allerede fra barneskolen

Pilotprosjektet er inne i sitt andre år som valgfag når Bodø2024 møter elevene fra «Økologisk økonomi 2» på Bodø videregående skole. – Ettertraktet kunnskap på arbeidsmarkedet, mener lektor Ingvill Kalvik.

Se den unike konserten i Pluragrotta

Langfredag 29.mars kan du streame den mest unike konsertopplevelsen i hele 2024 her på Bodø Energis nettside. Bli med når eventyreren Håkon Skog Erlandsen skal dykke 500 meter inn i fjellet for å spille konsert inne i Pluragrotta, like utenfor Mo i Rana.

Prisdryss til kulturarbeidere i Nordland

Da 2024Nettverket møttes i Bodø 11-12 mars, ønsket UNG2024 å bruke anledningen til å hylle alle de dyktige kulturarbeiderne i fylket. Det ble gitt ut seks priser til voksne som bidrar ekstra for ungdom i sine lokalsamfunn. Bodø Energi gav ut æresprisen til Inger Lund i Bodø kommune, som igjennom 30 år har bidratt til barn og unge i kulturhovedstaden.

Skifesten Marcialonga Arctic Ski Race

Lørdag 9.mars var det duket til skifest i kulturhovedstaden Bodø, da Marcialonga Arctic Ski Race ble gjennomført for første gang i Norge.

UNGprisene

Bodø Energi er en stolt samarbeidspartner til UNG-prisene, et initiativ som styrker målene våre for å bidra til lokalsamfunnet gjennom kulturell oppmuntring og anerkjennelse. Prisene skal deles ut til de voksnes viktige rolle i arbeidet de gjør med ungdommene i fylket. Ønsker du nominere noen du kjenner? Frist er 10.mars.

Frivilligforum med fokus på rekruttering

I februar inntok Frivilligforum Bodø rådhus for nettverkstreff med tema rekruttering til egne organisasjoner. I Bodø er det om lag 700 frivillige organisasjoner. I Norge står frivilligheten sterkt, med over 60 000 frivillige organisasjoner. Frivilligforum er en arena for av og med byens lag og foreninger. Her tilbyr vi en arena for å bli kjent og bygge kompetanse. Målet er frivilligheten skal stå styrket igjen etter 2024.

Pangstart for kulturhovedstadsåret

Hva betyr det egentlig for ungdom at Bodø og Nordland er europeisk kulturhovedstad, og at ungdom får mulighet til å arrangere kulturaktiviteter de ønsker på sin hjemplass? Det får du vite hvis du ser videoen. Bodø Energi er stolte over å være generalsponsor for tidenes ungdomssatsning i landsdelen vår!

Kick Off 2.0: Kulturåret for alle - med ungdom i fokus

2024Nettverket er etablert i forbindelse med at Bodø og Nordland er Europeisk kulturhovedstad i 2024, og jobber for at ungdom skal ha det bra i Nordland - nå og i fremtida. 2024Nettverket har som formål å styrke ungdomsarbeidet i Nordland og skape felles møtepunkter for erfaringsutveksling, faglig påfyll og styrke samarbeidet på tvers av fylket.

Bodø2024 klar med ny sesongåpning: Slik blir det nye nord

Neste sesong i Bodø2024-programmet nærmer seg, og denne gangen er formatet helt annerledes. Ni låtskrivere er sendt ut i landsdelen for å finne ord på «Det nye nord». Lørdag 23. mars presenterer syv av dem prosjektet med konsert på Svømmehallen scene.

Ungdommene inntok Rådhuset -nu e det vårres tur!

Det var et overveldende syn da over 100 nysgjerrige ungdommer inntok folkeforum tirsdag kveld. Anledningen var Kick Off for UNG crew som blir en viktig del av gjennomføringen av det offisielle programmet til UNG2024 i år.

Åpningsseremoni Bodø2024

Kjære Bodøværinger og gjester fra nær og fjern, Som stolte generalsponsorer av Bodø2024, inviterer Bodø Energi dere hjertelig til den spektakulære åpningsseremonien som markerer starten på et år fylt med kultur, samhold og uforglemmelige øyeblikk. Dette er en unik mulighet til å feire vår flotte by og den nordnorske ånden. Bodø Energi har vært en del av lokalsamfunnet i generasjoner, og vi er beæret over å støtte dette arrangementet som bringer sammen mennesker fra alle verdens hjørner for å dele kulturelle opplevelser og feire vår arktiske identitet. Møt opp og bli en del av historien! Bli med på festen, opplev magien og føl energien som kun Bodø kan by på!

Ledere og næringsliv: Bli frivillig i Bodø2024

Under åpningsseremonien for Bodø2024 bidrar Erling Aalvik, leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi, som frivillig i Svømmehallen for UNG2024. Han understreker nødvendigheten av frivillig arbeid for prosjektets suksess og oppfordrer andre ledere i det lokale næringslivet til å følge hans eksempel under kulturhovedstadsåret. -Vi er helt avhengig av at nok frivillige stiller opp for at Bodø2024 skal bli det beste kulturhovedstadsprosjektet for Bodø og Nordland.

Invitasjon til avduking av Bodøs nye juletre

Bli med oss for å feire en magisk lørdag 2. desember når Bodø2024 og Bodø Energi presenterer det spektakulære ARCTIClight-prosjektet, Bodøs nye juletre, designet med kjærlighet og fantasi av den talentfulle 10 år gamle kunstneren Saga Losvik. Juletreet avdukes kl 14.00 utenfor Stormen bibliotek av ordfører Odd Emil Ingebrigtsen og kunstner Saga Losvik. Det blir gratis pepperkaker og varm drikke, og vakre toner av Bodø Domkor.

Programmet til Bodø2024 er lansert

Nå er store deler av programmet klart. Mer enn 100 nye store kulturprosjekter er nå presentert, og det er snakk om både musikk, dans, teater, revy, kunst, mat, litteratur, friluftsliv og idrett. Det er ikke størrelsen på arrangementene som er viktigst, men bredden og mangfoldet – disse er de virkelige stjernene i programmet vårt. Mens vi streber etter å skape en uforglemmelig kulturhovedstadserfaring i Arktis, ønsker vi å belyse det unike ved hver enkelt opplevelse. Oppdag alle detaljene og dykk ned i mangfoldet av arrangementer!

Bodø2024 stakk av med pris for Hver gang vi møtes

Tidligere denne uken ble det klart at Bodø2024, Kjerringøy Bryggehotell, Mastiff og TV 2 var nominert til Gullskjermen for Beste Bruk av Innhold. Onsdag kveld var seieren offisielt i boks. -Kompetansebygging av unge talenter er noe av det viktigste vi gjør i Bodø2024, sier Marit Helene Thoresen i Bodø Energi/Bodø2024

Frivillig2024 feirer mangfoldet i Bodø med fest

Visste du at i følge SSB er hele 11% av Bodøs befolkning har en flerkulturell bakgrunn? Dette mangfoldet gir byen vår en unik mulighet til å vokse som en inkluderende og rik kulturell smeltedigel. For at Bodøs befolkning skal dra full nytte av dette mangfoldet, er det viktig både for samfunnet og næringsliv å bli bedre kjent. Bli med på festen du også!

UNG Kulturnatt 2023: En hyllest til ungdomskultur

Sammen med Ung Kultur og prosjektleder Joakim Nordvik gjentok UNG2024 suksessen fra 2021 og 2022 og arrangerte UNG Scene med lokale unge artister og gratis aktiviteter. Alle har jobbet tett sammen for å bidra til at kulturnatt i Bodø på nytt også ble arrangert for, av og med ungdom. Dette arrangementet var nok en hyllest til ungdomskulturen og en feiring av lokale talenter. Resultatet ble et pulserende kultursenter i Sjøgata. Med en imponerende kombinasjon av lokale artister, teknisk dyktighet og engasjement for kreativitet, kunne UNG Kulturnatt 2023 ikke ha vært mer vellykket.

Gir Bodø2024 inspirasjon til bærekraftig samfunnsutvikling?

Å være Europeisk Kulturhovedstad representerer en unik mulighet til å tenke nytt og utvikle ikke bare kultursektoren, men også samfunnet som helhet. I søknaden fra Bodø2024 blir det sagt at viktige innspill i prosessen med å skape levende lokalsamfunn kommer gjennom dialog med engasjerte mennesker.

-Jeg har fått mye erfaring som hjelper meg i studiene

I en tid hvor mange unge talenter søker muligheter for å utfolde seg kreativt, gir UNG2024 og Bodø Energi ungdom i Nordland en unik anledning til å kickstarte sin karriere. Joakim Nordvik fra Bodø er et av flere eksempler på hvordan UNG2024 bidrar som springbrett for en fremtidig karriere innenfor kulturbransjen.

Bli med som frivillig i Bodø2024

Tirsdag 3. oktober inviterer Bodø2024 alle byens lag og foreninger til hyggelig treff i Frivilligforum ved Bodø VGS. Frivillighet i kulturelle arrangementer gir deg muligheten til å forme øyeblikk som vil vare livet ut. Oppdag den rike kulturarven som binder oss sammen i det arktiske!

UNG2024 og Parkenfestivalen

Årets utgave av Parkenfestivalen har fått nye unge krefter. Med en styrke på 36 engasjerte ungdommer som frivillig har bidratt under riggingen, har festivalen tatt på seg en ny dimensjon av samfunnsansvar. Målet har vært todelt: forsterke kompetansen blant disse unge innen festivalarbeid og samtidig bygge bro til fremtiden gjennom rekruttering til den kommende ungdomsfestivalen, "Hjertebank". I partnerskap med Parken og UNG2024 har ungdommene ikke bare skapt et unikt læringsrom, men også satt kursen mot en positiv fremtid for kulturarbeidere

Har du lyst å jobbe på settet til Hver gang vi møtes?

Få en eksklusiv mulighet til å lære fra et av Norges mest talentfulle produksjonsselskaper under innspillingen av “Hver gang vi møtes”! Mastiff og UNG2024 søker nå etter tre unge talenter over 20 år som får en unik sjanse til å delta i produksjonen som assistent. Som en del av opplevelsen vil hver ungdom motta en honorar på 10 000 kr, i tillegg til at alle utgifter til mat og overnatting dekkes.

Designsamarbeid mellom UNG2024, KRÆM og Bodø Energi

UNG2024 tar ledelsen med sin egen designete bøttehatt som skal selges på Parkenfestivalen i år. I samarbeid med Bodø Energi og Kræm har de fått delta aktivt i design-, markedsførings- og salgsprosessen. Overskuddet fra salget av bøttehatten går til Mental Helse Ungdom, valgt av ungdommen selv. Bli med på å støtt UNG2024s formål ved å skaffe deg din egen bøttehatt under årets Parken!

Bodø2024: En viktig samfunnsaktør for fremtiden

Bodø2024 er en unik mulighet for regionen vår til å utvikle seg som en kulturell, sosial og bærekraftig destinasjon. Gjennom dette kulturhovedstadsprosjektet legger Bodø vekt på samfunnsansvar, kompetansebygging, stolthet og nettverksbygging som sentrale elementer for en fremtid som er bærekraftig og vellykket. Dette prosjektet er en plattform som samler regionens ressurser og engasjerer innbyggere og aktører for å skape en enda bedre fremtid for Bodø og dens befolkning.

Bodø Energi støtter frivilligheten

Når Somalisk forening ble tildelt Bodø Energi Gaven på kick-off til Frivillighet for Bodø2024, var det ingen tvil om hva de skulle bruke pengene på: å gi oppfølging og økt kompetanse til 82 unge mellom 1.-10. klasse som trenger det i hverdagen.

Frivilligheten fylte Stormen

Det var et yrende folkeliv da Bodø2024 inviterte medlemmer av Bodøs internasjonale foreninger (BIF) til mat og mingling på Stormen 3.mai. Formålet er å styrke samholdet på tvers av det kulturelle mangfoldet i Bodø, og dermed løfte fram foreningene og deres bidrag inn i Bodø2024.

UNG2024 i internasjonalt samarbeid

Forrige uke deltok to ungdommer fra styret i UNG2024 på Generation Barents, et tilleggsarrangement ved konferansen High North Dialogue 2023 der unge mennesker fra ulike land diskuterte hvordan man kan skape attraktive bysamfunn for unge i Barentsregionen og i det arktiske.

Økologisk økonomi i skolen

-Økologisk økonomi har hatt sitt første år på norsk skole, i regi av Bodø videregående skole. Bodø2024s Ove D. Jakobsen har vært med fra starten, følger undervisningen tett og blir ansvarlig for evalueringen av tilbudet. Elev Magnus Bergsten (18) mener faget burde være en del av topplinje business.

Kickoff frivilligsatsning 2024

Lørdag 11. mars ble det arrangert Kickoff for frivillighetssatsningen i Bodø2024. Bodø Energi er stolt samarbeidspartner av Bodø2024 og vi ønsker å takke alle de 500 fantastiske menneskene som feiret frivilligheten sammen med oss!⁠

BLI MED PÅ KICK-OFF!

Har du lyst til å bidra til Nord-Norges største kulturprosjekt noensinne? Nå søker Bodø2024 frivillige ambassadører! Som samarbeidspartner til mange av byens organisasjoner og bedrifter oppfordrer vi i Bodø Energi til å delta på seminar- og frivilligfest i Svømmehallen lørdag 11.03 der dere der ute kan være med å bidra til Bodø2024s program i jubileumsåret. Solveig Kloppen, Regnvær, Bodø2024 og Bodø Energi ønsker dere alle hjertelig velkommen.

Fullsatt sal for første programslipp

3.februar 2023 -nøyaktig ett år før åpningsseremonien til Nord-Norges største kulturprosjekt går av stabelen - holdt Bodø2024 programslipp på Svømmehallen Scene

UNG2024 Tia Elvira Torgnysdatter

-Vi må få byen vår på bena igjen etter pandemien

UNG2024 Sina Persson

-Jeg vil bidra med samhold og vennskap blant ungdom

ARCTIClight: I 2023 produseres Bodøs nye juletre

I 2023 produseres Bodø nye juletre opp - med god hjelp fra tegningen til 9 år gamle Saga Losvik. Prosjektet er et samarbeid mellom generalsponsor Bodø Energi og Bodø2024. Installasjonen skal bidra til å fremme unge kunstnere og lys i mørketiden. ARCTIClight har som mål å bli Bodøs nye juletradisjon. Juletreet produseres opp og avdukes julen 2023.

For en fantastisk start!

En UNG start samlet over 700 ungdommer i Svømmehallen for å markere startskuddet på ungdomssatsningen til Bodø2024 og Bodø Energi. Formålet med arrangementet var å skape en møteplass for de unge etter flere år med pandemi.

Vil DU bli med i UNG2024-styret?

Vil du være med å forme Nord-Norges største kultursatsning for ungdom -noensinne? Nå søker vi engasjerte Bodø-væringer i alderen 13-25 år som vil sette sitt preg på Bodø2024

Filmtalentet Emrik (13) skal lage videoinnhold under Parken: - Jeg sa ja med en gang!

Med store forbilder og tydelige mål, har den unge filmskaperen fått et stort oppdrag i helgen.

a-ha har spilt inn musikkvideo i Bodø

Visste du at som generalsponsor til Bodø2024 bidrar Bodø Energi direkte til at ungdommer i Bodø får bygget viktig kompetanse innenfor kulturfeltet?

UNG2024 Amalie Åsen Johnsen

- Jeg synes det er viktig å ta vare på det som er bra, men samtidig tenke nytt.

UNG2024 Emrik Nøvik Jensen

- Det kuleste med Bodø2024 er at de har et så stort fokus på ungdom

UNG2024 Mathea Strøm

- Når vi har denne utrolige muligheten, kan vi gjøre så mye gøy

UNG2024 Kristine Flem Willassen

- Jeg vil skape møteplasser og arrangement for ungdom, og ønsker også å få igjennom ønsker fra ungdom i byen gjennom styret.

UNG2024 Anton Gagnum

- Jeg ønsker å oppleve at hele byen er samlet

UNG2024 Marie Bahr Rengård

- Det er jo vi ungdom som skal leve og bo her i framtiden

UNG2024 Leah Sofie Myhre

- Jeg ønsker å bidra til økt engasjement og stolthet for regionen vi bor i

Styret til UNG2024 er på plass

Styret skal være grunnmuren i ungdomsprosjektet.

A-ha: Filmpremiere på Energihuset med UNG2024

6. desember delte UNG2024 CREW sine erfaringer fra settet til a-ha. Her er oppsummeringen fra dagen.

– Det er de unge det handler om

Bodø Energi la til rette for at ti ungdommer fikk bidra og lære av de beste da a-ha gjestet Bodø og Svømmehallen Scene i høst. – Vår oppgave sammen med Bodø2024 er å skape prosjekter som får de unge med og som bygger kompetanse, sier direktør i Bodø Energi Kraftsalg, Ole Angellsen.

ARCTIClight: Lysinstallasjon Bodø2024/Bodø Energi

Vil du lyse opp Bodø i mørketiden?

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå