Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

For en fantastisk start!

En UNG start samlet over 700 ungdommer i Svømmehallen for å markere startskuddet på ungdomssatsningen til Bodø2024 og Bodø Energi. Formålet med arrangementet var å skape en møteplass for de unge etter flere år med pandemi.

I to måneder har UNG2024-styret jobbet i kulissene for å få til sitt første offentlige arrangement. Det tok ungdommen i Bodø og distriktet imot med åpne armer.

- Jeg tror ungdommen var nysgjerrige på hva UNG2024 er, og en viktig faktor er at prisen var så vennlig, samt at ungdom har så lyst på egne arrangementer. Dette var en god læringsprosess både for styret og for oss, og jeg er utrolig stolt over hva de fikk de fikk til. Jobben vår er jo å få ungdommen til å skinne, smiler programmedarbeider Cecilie Haugseth.

Møteplasser

Tilbakemeldingene fra ungdommen er at de ønsker møteplasser utenom skole, idrett og andre fritidsaktiviteter. I Svømmehallen fikk man muligheten til å bli kjent med nye folk på tvers av bosted og skolekrets.

- Ungdom blir sett, hørt og tatt på alvor. Når de får tillit og ansvar, så ser man hva resultatet kan bli, konstaterer ungdomskoordinator Charlotte Nyheim.

UNG2024-styret, med god hjelp av UNG CREW, har planlagt og gjennomført hele arrangementet selv. De har hatt bistand av ungdomskoordinator Charlotte Nyheim og programmedarbeider Cecilie Haugseth. At ungdom medvirker og gjennomfører alt fra start til slutt gir kredibilitet rundt budskapet om at "Nu e det vårres tur" til ungdommen.

- Ungdommen vet best hvordan man skal nå ut til ungdommen. Det viktigste jobben jeg gjør som koordinator er å veilede og tilrettelegge for at ungdommen får skape det de brenner for. Medvirkning er nøkkelen til suksess, sier Nyheim.

For alle

UNG2024 er hovedsatsningsområdet til Bodø2024, og det skal Bodø og Nordland kjenne på fremover. Skal vi få ungdom til å ha et ønske om å bo og bli værende i nord, må vi tilrettelegge for at de har møteplasser og kan utvikle seg innenfor de interessene de har. Det er nettopp derfor de gjør alt selv. Fra planlegging, innkjøp, artisthåndtering, presentasjoner og sosiale medier.

- Det var stands med neonmaling og salg av mocktails og popcorn til en billig penge. Det skal være lavterskel å komme på arrangement for ungdom i regi av Bodø2024. Ingen økonomisk barriere. Tilbudene skal være tilgjengelig for alle, forteller Nyheim og legger til:

- Målet er at alt UNG2024 gjør skal være tilnærmet kostnadsfritt/gratis og maks koste en femti-lapp.

Fra Fauske kom det buss med 40 ungdommer, fra Steigen 50. Resten av ungdommen var i all hovedsak fra Bodø.

- Det at barn og unge i Bodø har egne arenaer og møteplasser er viktig med tanke på å skape attraktive og trygge fritidstilbud. I tillegg er det med å bidrar til at de ønsker å bli værende i Bodø etter endt skolegang.  At arrangementer blir gjennomført av ungdom selv er med å på å øke kompetanse på produksjon av eventer i Nord-Norge, sier markedleder Erling Aalvik i Bodø Energi. 

Bli med

Er du eller kjenner du noen mellom 13-25 år, og vil du være med i UNG CREW? Da kan du melde deg på her: www.bodo2024.no/ung2024-crew

Bor du i Nordland og har lyst å skape slike arrangementer selv? Hvis du har lyst å være med og skape ungdomsprogrammet, kommer det muligheter til å søke prosjektmidler for alle ungdommer i fylket i februar 2023, da vil det ligge guide på Bodø2024s nettsider om hvordan du går fram.


Alle foto: Espen Kvikstad/BYRAA 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå