Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 Amalie Åsen Johnsen

- Jeg synes det er viktig å ta vare på det som er bra, men samtidig tenke nytt.

Hvorfor vil du være en del av styret i UNG2024? 
- Jeg vil være med i UNG2024 siden jeg alltid har tenkt at Bodø og Nordland har mere å tilby enn det vi har fått bevise, spesielt for oss unge.  Jeg vil alt Bodø skal være for alle uansett hvem du er og hva du ønsker å gjøre. Målet mitt er at vi skal kunne være stolte av hvor vi kommer fra.  

Hva synes du er det kuleste med Bodø2024? 
-Jeg synes det kuleste er at vi ungdommer har muligheten til å vise frem hvor mye vi kan og får til sammen. Jeg får muligheten å lære så mye nytt, og ikke minst bidra til å lage mye kult med så flotte ungdommer. Fra første møte skjønte jeg dette kom til å bli bra, og siden da har den følelsen bare blitt sterkere.  

Hvilken prosjekter vil du ha med inn i programmet?  
- Jeg synes det er viktig å ta vare på det som er bra, men samtidig tenke nytt. Vil ikke si så mye enda om prosjektet, siden dette er et prosjekt som er i endring hele tiden. Det er en av tingene jeg liker så mye med UNG2024. 

Hvorfor er det viktig at ungdommen engasjerer seg i prosjektet? 
- Jeg vil si det er viktig siden det er nå vi har muligheten. Vi får så mye tid og ressurser til å skap og fikse Bodø til det vi ønsker å bo i. Vi ungdommer er den neste generasjonen av Bodø og det er vi som skal velge om vi vil fortsette å bo her eller ikke. Så da er det viktig å finne ut hva som skal til for at ungdommen vil bli igjen. 

Fortell litt om deg selv 
- Jeg er en 16 år gammel jente, som går SSR (salg, service og reiseliv) på Bodø vgs. Jeg har alltid syntes det har vært viktig å se og lære mest mulig. Derfor er kultur og det å reise noe av det artigste jeg vet. Jeg er kanskje litt for ekstrovert og sosial av meg. Jeg er veldig glad i musikk, og liker å høre på LP-plater. Da går det i mye Nordlands egen Sondre Justad. Jeg er ekstremt glad i mat og synes det er gøy å lage selv. Synes det å bruke den stemmen man har er viktig, og blir derfor veldig engasjert i prosjekter som betyr mye for meg. 

Hva er din favoritt kultur opplevelse? 
- Jeg har sett mye og opplevd mye kultur, noe jeg er veldig glad for. Jeg vil si at min favoritt opplevelse var når jeg reiste til Kina i 2019. Dette viste meg virkelig hvor forskjellig mennesker har det. Det gav meg en sterkere gnist og ønske om å både lære og bidra.  

Hva vil du oppleve i Bodø? 
- Jeg ønsker å se mere ungdom. Uavhengig av aktiviteter, interesser og kultur. Jeg vil at alle skal ha en mulighet til å dra til for eksempel en ungdomsklubb å kunne være seg selv.  Jeg vil derfor at vi skal skape et bredere tilbud og ulike plasser som gir muligheter til aktiviteter for alle.  
 

Utover våren presenterer Bodø2024 alle styremedlemmene i UNG2024. Styret skal bistå med å skape engasjement, eierskap og tilhørighet hos de unge i hele regionen til prosjektet. Styret skal være en sentral del av Bodø2024, og bidra til å realisere ungdomssatsningen. Målet for ungdomssatsningen er å skape bolyst og stolthet over de unges egen hjemplass. Bodø2024 skal jobbe for god ungdomsmedvirkning, skape/styrke gode møteplasser og bistå til kurs og kompetanseheving innenfor de interessefeltene som de unge har. Oppgavene vil blant annet være å sørge for at gode prosjekter og ideer hentes fram, og være sterke bidragsytere som jobber tett med ungdomskoordinator for å nå ut til de unge i Bodø og resten av Nordland.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå