Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Frivillig2024 feirer mangfoldet i Bodø med fest

Visste du at i følge SSB er hele 11% av Bodøs befolkning har en flerkulturell bakgrunn? Dette mangfoldet gir byen vår en unik mulighet til å vokse som en inkluderende og rik kulturell smeltedigel. For at Bodøs befolkning skal dra full nytte av dette mangfoldet, er det viktig både for samfunnet og næringsliv å bli bedre kjent. Bli med på festen du også!

Viktig mangfold i Bodø

Formålet med internasjonal feiring er først og fremst å kaste lys på alle kulturer som har funnet sitt hjem i Bodø, og samtidig feire den sterke enheten som byen har oppnådd gjennom mangfold. Dette arrangementet blir en hyllest til inkludering og et viktig vindu for å vise frem integreringstilbudene som Bodø har å tilby gjennom organisasjoner som Flyktningkontoret og Bodø Voksenopplæring, Norsk Folkehjelp ved kor for alle og Språkkafeen.

I en tid med økende globalisering og internasjonal migrasjon spiller frivillige organisasjoner og enkeltpersoner en avgjørende rolle i å bygge broer mellom ulike samfunn. Bodø2024 arbeider for å fremme forståelse, toleranse og samarbeid, og skaper et fellesskap der ulikheter blir feiret og mangfoldet blir en styrke. 

Lørdag 28. oktober forvandles Glasshuset i Bodø fra en travel handlegate til en spennende opplevelsesgate mellom kl 11.00 og kl 14.00, med show fra 12.00-14.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Foto: Arina Karbovskaya Bodø2024

Dette kan du få med deg på lørdag:

  • Konsert med Kor for alle
  • Dans med Bodø folkedanslag, Filipino Community in Bodø (FCB), Bodø seniordansere og Eritreiske rettferdighetssøkere i Bodø og omegn
  • Henna-tatovering med Kvinnenettverket Noor
  • Moteshow med folkedrakter med Bodø voksenopplæring (BVO)
  • Salg av kunst og håndverk med BIF
  • Informasjon om Flyktningkontoret og Bodø voksenopplæring sitt arbeid
  • Besøk fra Masha og Mishka
  • Kunstinstallasjon med Bodø2024: Bli med og skriv hvor du kommer ifra

Bodø Seniordansere og Bodø Folkedanslag skal bidra som bindeledd mellom kulturene Foto: Fredrik Stenbro Bodø2024

Foto: Arina Karbovskaya Bodø2024

Globalt perspektiv

Flerkulturelle samfunn har positive ringvirkninger på barn. Det frivillige feltet fyller et viktig tomrom for innvandrerne, spesielt innenfor språkopplæring. I en global verden har det aldri vært viktigere å forstå hverandre. Det er en enorm kompetanse for Bodø og Nordland å ha innbyggere som er flerspråklig med innsikt i internasjonal kultur. 

-Jeg oppfordrer både kulturfelt og Bodøs befolkning å komme på lørdagens fest, sier prosjektleder Nicole Natalie Furnes.

Prosjektleder Nicole Natalie Furnes. Foto: Fredrik Stenbro Bodø2024

Positive ringvirkninger

Økende innvandring til Nordland kan bidra på mange plan. Innvandrere bringer med seg en kulturell rikdom som beriker samfunnet, og de kan bidra til å styrke kulturlivet i regionen. Samtidig kan de fylle arbeidskraftgapet og hjelpe til med økonomisk vekst, spesielt i sektorer med høy etterspørsel etter arbeidskraft. Dette kan også opprettholde en mer balansert demografisk struktur i regionen ved å tilføre yngre arbeidstakere og familier. Innvandring kan også stimulere innovasjon og entreprenørskap, samt åpne dører for internasjonale forbindelser og samarbeid som kan være viktige for regionens utvikling og velferd.

For ungdommene

Internasjonal ungdomsfest på kvelden 28. oktober

På kveldstid inviterer inviterer MiR-Ung Bodø og Bodø2024 alle mellom 13 og 24 år til internasjonal ungdomsfest på Fram Kino i Bodø, med kulturelt mangfold og inkludering.

Billett koster 25 kr og dekker inngang, popcorn, brus, internasjonal mat, filmvisning og annen underholdning. Billetter til Ungdomsfesten  (Rusfritt arrangement)

BLI MED SOM FRIVILLIG I BODØ2024

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå