Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 Leah Sofie Myhre

- Jeg ønsker å bidra til økt engasjement og stolthet for regionen vi bor i

Leah Sofie Myhre i UNG2024

Hvorfor vil du være en del av styret i UNG2024?

-Jeg vil være med i styret til UNG2024, fordi jeg ønsker å bidra til økt engasjement og stolthet blant oss ungdom for regionen vi bor i. Vi har jo så mye å være stolte av! Jeg synes at det er viktig at vi ungdom får oppleve kulturen, spesielt ettersom det de siste årene har det vært få kulturarrangementer. I tillegg, så er det jo utrolig kult å få lov til å være en del av prosjektet, og å kunne si at ja, dette har jeg vært med på å planlegge.

Hva synes du er kulest med Bodø 2024?

-Jeg synes at det kuleste med Bodø2024 er UNG2024. Tenk at det er vi, ungdommen, som skal lage vårt helt eget program. Det kommer til å bli kjempekult, og jeg har virkelig troen på at dette blir kjempebra!

Hvilke prosjekter vil du ha inn i prosjektet?

-Hmmm.. Jeg har mange ideer! Vil ikke røpe alle enda, men jeg har b.la veldig lyst til å få til noen skikkelig kule møteplasser for ungdom, som kan bestå etter 2024. Det trenger vi mer av i byen vår! Det hadde også vært kjempegøy om vi fikk noen kjente artister til å opptre her. Det viktigste er at jo at vi arrangerer noe for alle!

Hvorfor er det viktig at ungdom engasjerer seg i prosjektet?

-For at dette skal bli best mulig, må vi jo nå alle, og for at vi skal klare det, er vi avhengige av å vite hva folk ønsker at skal skje. Det er jo nå de neste årene at vi skal lage “the memories of our life”! I tillegg, så er jo vi ungdom trossalt fremtidens Bodø. En positiv oppvekst der ungdommen føler seg inkludert kan ha stor betydning på sikt. Kanskje flytter flere tilbake til byen de trivdes i som ungdom?

Fortell litt om deg selv.

-Jeg er en fjorten år gammel jente som går på Alstad Ungdomsskole. På fritiden min gjør jeg mye forskjellig, som å spille tennis og å henge med venner. Jeg er en veldig utadvendt og sosial person, som er utrolig glad i å bli kjent med nye folk. Jeg koser meg mest når jeg går tur med mine beste venner, Oda og Sofia. Den fineste turen vi har hatt sammen, var da vi gikk opp på keiservarden midt på natten og så midnattssolen. Det kommer jeg garantert til å gjøre igjen denne sommeren! (ps, jeg tror jeg lider av fomo, fear of missing out.)

Hvilke hobbyer og interesser har du?

-Som sagt, liker jeg å gjøre mye forskjellig. Det siste året har jeg gått på tre sporter – turn, tennis og crossfit. Nå går jeg kun på tennis, og jeg elsker det. Dette er vel ikke en hobby, men noe jeg elsker å gjøre er å synge drithøyt når jeg er alene hjemme. Da kan jeg virkelig innbille meg at jeg er en ekte popstjerne. Har jeg lov til å kalle sosiale medier en hobby? Jeg bruker i hvert fall over gjennomsnittet mye tid på det, men jeg tror nok ikke at jeg er alene om det da.

Hva er din favoritt kulturopplevelse?

-Hmmm.. Mine beste kulturopplevelser var de jeg fikk oppleve som liten. Jeg husker spesielt godt en konsert med Halvdan Sivertsen på toppen av keiservarden som sjuåring. Mamma hadde hørt så mye på sangene at jeg kunne alle utenat. Til tross for regn og litt kald vind, holdt vi varmen og sang med for full hals, på toppen av Bodø!

Hva vil du oppleve i Bodø

-Mamma snakker ofte om en plass som het Gimle, der hun forteller at hun koste seg veldig. Jeg håper at noen møteplasser lykkes like mye som Gimle, og at vi får oppleve det samme. Jeg eeelsker musikk, og jeg tror jeg hører mer på musikk enn noe annet. Jeg drømmer om en stemningsfylt konsert med midnattssol, sammen med alle mine beste venner.

Utover våren presenterer Bodø2024 alle styremedlemmene i UNG2024. Styret skal bistå med å skape engasjement, eierskap og tilhørighet hos de unge i hele regionen til prosjektet. Styret skal være en sentral del av Bodø2024, og bidra til å realisere ungdomssatsningen. Målet for ungdomssatsningen er å skape bolyst og stolthet over de unges egen hjemplass. Bodø2024 skal jobbe for god ungdomsmedvirkning, skape/styrke gode møteplasser og bistå til kurs og kompetanseheving innenfor de interessefeltene som de unge har. Oppgavene vil blant annet være å sørge for at gode prosjekter og ideer hentes fram, og være sterke bidragsytere som jobber tett med ungdomskoordinator for å nå ut til de unge i Bodø og resten av Nordland.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå