Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 Anton Gagnum

- Jeg ønsker å oppleve at hele byen er samlet

Hvorfor ønsker du å være en del av styret i UNG2024?
- Jeg vil være med i styret i UNG2024 fordi jeg vil omgås med ungdom rundt om i Nordland og planlegge hva som skjer. Før var jeg er veldig opptatt av kultur, men så kom Covid-19 så ble det stopp på kulturelle aktiviteter. Så ville jeg på en måte inn i det kulturelle miljøet igjen, da var UNG2024 en flott plass å begynne.


Hva synes du er kulest Bodø2024?
- Det er mange ting jeg synes er kult med Bodø2024. Det jeg synes er kulest med er at det er mange aldersgrupper som får være med, det handler ikke bare om de unge og det handler ikke bare om de eldste. Når vi inkluderer alle får vi en stor helhet i prosjektet, dette synes jeg er kult. Jeg synes det er kult at Bodø2024 har valgt å satse så mye på de unge.


Hvilke prosjekter vil du ha inn i programmet?
- Jeg ønsker å se flere Møteplasser. Bodø trenger flere møteplasser for unge. Bodø har en del møteplasser, for å nevne noen har vi Kaktus som er en fritids-klubb for ungdom, som ligger på Tverlandet og vi har Hunstad kultursenter. Jeg ønsker å se flere fritidsklubber. Som både er moderne og tiltrekker ungdom. Ellers ønsker jeg flere prosjekter som festivaler eller konserter.


Hvorfor er det viktig at ungdom engasjerer seg i prosjektet?
- Jeg synes det er viktig at ungdom engasjerer seg slik at vi når ut til alle. Ungdom prater med andre ungdom, derfor trenger vi ungdom slik at ting sprer seg. Vi trenger også ungdom som engasjerer seg fordi vi er fremtiden og det er vi som skal bestemme fremover.


Fortell litt om deg selv
- Jeg heter Anton, navnet fikk jeg fra min oldefar. Jeg bor på Tverlandet, som er en del av Bodø. Jeg går på Tverlandet Svømmeklubb, jeg er aktiv svømmer der men jeg har klor allergi. På grunn av min klor allergi trener jeg på Treningssenter i tillegg. Jeg er glad i musikk, jeg hører på forskjellige sjangere men spesielt pop.


Hvilke hobbyer og interesser har du?
-På fritiden gjør jeg mye forskjellig, jeg har mange hobbyer og jeg liker å holde meg fysisk aktiv. For å nevne noen av hobbyene mine, er jeg glad i planter, jeg har faktisk et eget drivhus hjemme. Jeg har mange akvarier. En ting få personer vet om meg er at jeg er veldig språk interessert, men når jeg skal lære meg et språk går jeg fort lei.


Hva er din favoritt kulturopplevelse?
- Jeg har vært med på mange kultur opplevelser men det er to som skiller seg litt ut for min del. Den ene kultur opplevelsen min var parken, og her var det god musikk veldig bra stemning og mange folk. Den andre kultur opplevelsen var før sommer, som er en festival hvordan mye musikk og stemning. Så lenge det er stemning, musikk/aktiviteter og folk er det en bra kultur opplevelse.


Hva vil du oppleve i Bodø?
- Jeg ønsker å oppleve at hele byen er samlet og at alle har bidratt med noe, enten i forbindelse med frivillig arbeid, jobb eller engasjert folk rundt seg.

Utover våren presenterer Bodø2024 alle styremedlemmene i UNG2024. Styret skal bistå med å skape engasjement, eierskap og tilhørighet hos de unge i hele regionen til prosjektet. Styret skal være en sentral del av Bodø2024, og bidra til å realisere ungdomssatsningen. Målet for ungdomssatsningen er å skape bolyst og stolthet over de unges egen hjemplass. Bodø2024 skal jobbe for god ungdomsmedvirkning, skape/styrke gode møteplasser og bistå til kurs og kompetanseheving innenfor de interessefeltene som de unge har. Oppgavene vil blant annet være å sørge for at gode prosjekter og ideer hentes fram, og være sterke bidragsytere som jobber tett med ungdomskoordinator for å nå ut til de unge i Bodø og resten av Nordland.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå