Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG Crew og FIRST LEGO League

Da 600 ungdommer fra hele verden entret Svømmehallen Scene 15. mai for å feire FIRST LEGO League Open European Championship, fikk UNG Crew en unik mulighet til å teste ut flere roller under det store arrangementet.

Over 50 lag fra hele verden deltok på temafesten i Svømmehallen Scene. Foto: Bjørn Nikolas Rognså

Unge mentorer

Emrik Nøvik Jensen (14) og Bjørn Nikolas Rognså (17) var mentorer på foto og video for første gang under arrangementet. -Det var gøy. Spennende, og en ny erfaring, sier Bjørn.

-Jeg var selv mye på egen hånd da jeg startet ut, men nå er det annerledes med UNG2024 og europeisk kulturhovedstad. Jeg ønsker å føre erfaringene mine videre, slik at det blir flere som holder på med det samme som meg. Det er jo sånn man blir god -av å lære av hverandre.

 

Mentorene Emrik Nøvik jensen og Bjørn Nikolas Rognså Foto: Kvartal Media

Emrik sier ser enig. -Abodi, som var lærlingen min, hadde jobbet litt med video fra før, så jeg gav han kreativ frihet i folkemengden. Underveis fikk han tips til vinkling. Det var kjekt å få lære litt bort, så kanskje flere vil fortsette med det. -At det blir ett større miljø for det blant ungdom, ikke bare i Bodø, men i Norge og resten av verden, avslutter Emrik. 

Emrik bruker Final Cut som redigeringsverktøy, men anbefaler også Premier Pro og Da Vinci. Bjørn bruker Adobe Lightroom til foto.

 -Man kan begynne helt fra scratch i crew. Selv har jeg sikkert holdt på med film i over 1000 timer, og jeg lærer fortsatt. Med film kommer det hele tiden nye innstillinger, og med AI må man følge med, sier Emrik. 

Ung Crew er et samarbeid mellom Equinor, Samfunnsløftet og Bodø Energi. Foto: Bjørn Nikolas Rognså

Verdifulle erfaringer

Abodi Salima (15) og Johan Ånderbakk (13) filmet og fotograferte i UNG Crew.

-Jeg oppdaget UNG Crew via Asåpsen skole, sier Abodi. Det inspirerte meg. Opplevelsen i kveld var faktisk supergøy! Jeg vil fortsette med foto og video fremover. Så har jeg hørt mye om UNG2024. At de skal hjelpe ungdommer trives bedre i Bodø. Det er viktig.

Johan sitter konsentrert foran laptop’en der han redigerer bildene han nettopp har tatt. -Det var gøy å ha Bjørn som mentor, sier han. - Han forklarte ting godt og jeg fikk hjelp med det jeg trengte. -Jeg var også med på UNG kulturnatt ifjor og skal fortsette med foto.

Abodi og Johan i UNG Crew. Foto. Bjørn Nikolas Rognså

Viktige samarbeid

-Det er godt å se at UNG Crew endelig får kommet seg ut i feltet og jobbet tett på profesjonelle produksjoner. Dette er en enormt verdifull erfaring å få med seg for å få kompetanse innenfor den kreative bransjen. Ikke bare får de opplæring innenfor sine områder, men det er avgjørende å få se forskjellen mellom en produksjon de skaper selv - og produksjoner hvor de nesten kommer til dekket bord.

For meg er det essensielt, at vi klarer å få til slike samarbeid som med First Lego League. Slik sikrer vi at ungdommene i UNG Crew får variert erfaring. Vår viktigste jobb nå er å sørge for videre kompetanseheving, og at UNG Crew prosjektet kan bestå også etter kulturhovedstadsåret, sier prosjektmedarbeider for UNG Crew Joakim Nordvik

-Vi setter også stor pris på samarbeidet med Bodø Energi i UNG Crew-prosjektet, fortsetter Charlotte Nyheim Eriksen, prosjektleder for UNG2024. Deres støtte har gitt oss muligheten til å følge opp ungdommene tett, tilby kurs og gi dem verktøyene de trenger for å oppleve mestring og kompetanse. Dette samarbeidet har bidratt til å skape positive og unike kulturelle opplevelser.

Ler mer om UNG Crew her

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå