Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Prisdryss til kulturarbeidere i Nordland

Da 2024Nettverket møttes i Bodø 11-12 mars, ønsket UNG2024 å bruke anledningen til å hylle alle de dyktige kulturarbeiderne i fylket. Det ble gitt ut seks priser til voksne som bidrar ekstra for ungdom i sine lokalsamfunn. Bodø Energi gav ut æresprisen til Inger Lund i Bodø kommune, som igjennom 30 år har bidratt til barn og unge i kulturhovedstaden.

Erling Aalvik presenterer begrunnelsen for publikum. Foto: David Engmo/Bodø2024

Juryens begrunnelse

- Vinneren har et varmt og engasjerende pådriv for å utvikle arenaer og fritidstilbud for barn og unge. I over 30 år har hun gjort en uvurderlig jobb for ulike juniorklubber, ungdomsklubber og ferieklubber i Bodø og omegn. Hun har vært en viktig stemme i kommunen for barn og unge helt siden hun startet i barne- og ungdomsseksjonen i Bodø Kommune tidlig på 90-tallet. Alle politikerne, rektorene, elevrådslederne og andre som har lært av vedkommende sitt engasjement, og mange års erfaring, er ikke få. I 1998 var hun også helt sentral i arbeidet med å etablere Bodø Ungdomsråd. Hun har gjort en avgjørende innsats for at ungdom skal bli sett og hørt, og for at ungdom skal ta del i samfunnet. Hun er rett og slett helt unik, og vi er utrolig heldig som har henne i Bodø. Vi gratulerer Inger Lund med æresprisen.

Vinneren av æresprisen Inger Lund sammen med prisutdeler Erling Aalvik i Bodø Energi. Foto: David Engmo/Bodø2024

Stolt generalsponsor

-Det var veldig gøy å få muligheten til å sitte i juryen som bestemte hvem som skulle motta UNG2024-prisene. Dette gjorde også at vi fikk innblikk i hvor mange mennesker som jobber for at barn og unge i Nordland skal ha en god plass å vokse opp, og som gjør en ekstra innsats på kulturfronten for ungdom. Som generalsponsor er dette vårt viktigste satsingsområde som skal sørge for at ungdom ønsker å bli værende i vår region.

Les om UNG2024 her 

Jeg var så heldig å få det ærefulle oppdraget å dele ut en pris under Kick Off for 2024 nettverket. Det var rett og slett rørende å se hvor mye dette betydde for de som vant. Selv om noen fikk en pris, så er det viktig å trekke frem alle som jobber for og med ungdom i regionen vår, dere gjør en uvurderlig innsats, sier Aalvik som er leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi.

Juryen for prisene besto av:

  • Hege Ness - Rådgiver Kultur i Bodø Kommune
  • Kathrine Schjem - Rådgiver kunst- og kulturutvikling i Nordland Fylkeskommune
  • Erling Aalvik - Bodø Energi
  • Arne Vinje - Kultursjef Bodø Kommune
  • Bertil Bertelsen - rektor Bodø Kulturskole
  • Marthe Øijord - kulturleder i Norges bygdeungdomslag

Alle vinnerne fra venstre: Inger Anne Gjermunrød, Erika Virtaen, Camilla Kjellbakk Andersen, Gunn Lisbeth Pedersen, Inger Lund og Rita Adolfsen. Foto: David Engmo/Bodø2024

Sterkt samhold

-Det var rørende og fint å se hvor mye det betød for vinnerne å få denne annerkjennelsen i fra sine egne. Det var også utrolig fint å se at alle nominerte var så glade på vegne av vinnerne. Det viser at samholdet er sterkt i denne gruppen av voksne som jobber med ungdom i Nordland, sier Cecilie Haugseth, programkoordinator i UNG2024.

Engasjerte kulturarbeidere på Kick Off. Foto: David Engmo/Bodø2024

Hva er 2024Nettverket?

2024Nettverket er et nettverk for alle som jobber med ungdom, og/eller har ungdom som sin målgruppe i daglig arbeid. Nettverket gjelder hele Nordland. Formålet er å styrke ungdomsarbeidet i fylket, skape felles møtepunkter for erfaringsutveksling, faglig påfyll og styrke samarbeid på tvers av fylket.

Jobber du med ungdom? Meld deg inn i nettverket

Følg satsningsområdene våre i Bodø2024 

 

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå