Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG Kulturnatt 2023: En hyllest til ungdomskultur

Sammen med Ung Kultur og prosjektleder Joakim Nordvik gjentok UNG2024 suksessen fra 2021 og 2022 og arrangerte UNG Scene med lokale unge artister og gratis aktiviteter. Alle har jobbet tett sammen for å bidra til at kulturnatt i Bodø på nytt også ble arrangert for, av og med ungdom. Dette arrangementet var nok en hyllest til ungdomskulturen og en feiring av lokale talenter. Resultatet ble et pulserende kultursenter i Sjøgata. Med en imponerende kombinasjon av lokale artister, teknisk dyktighet og engasjement for kreativitet, kunne UNG Kulturnatt 2023 ikke ha vært mer vellykket.

 

Artistene Alexandra Jones og Andrea Lovise

-Vi var 52 stk. involvert totalt, sier Joakim Nordvik (20) som var årets prosjektansvarlig. Da regner jeg med alle artister, frivillige og ansatte totalt. Vi ruster opp til 2024, når UNG Kulturnatt blir tre ganger så stort!

Backstage går Max (13) og Johan (13) rundt og passer på artister. De er for første gang med i UNG Crew. -Ungdommer får jo lov å være med å bestemme, sier Max stolt. Energien er full av forventning. Etter flere besøk på Bodøs skoler har engasjementet for rekruttering inn mot UNG2024 skutt i været.

Stemningsbilde fra UNG Kulturnatt 2023

Even (16) jobber med lyd og lys til scenen sammen med flere andre talenter. -Jeg har jobbet med dette i fire år nå, og har som de fleste i faget gått i lære. Det begynte på Hunstad Fritidssenter. Nå kan jeg leies inn, og er tilkallingsvikar på Lydteamet. Det er ofte behov for noen yngre som meg når arrangementene er for ungdommer.

Even med Brynjar Erdahl, daglig leder i Lydteamet

På Scenen sto blant annet bandet One Dollar Taco. Trommis Nicolai (16) og bassist Ola (17) slapper av backstage etter konserten. -Vi øver som regel hos vokalisten vår, på et eget rom i huset til familien. Foreldrene hans støtter oss veldig, men jeg tror naboene på Tverlandet hater oss, flirer guttene.

Alle som kom fikk neonmaling, snacks og pynt av UNG2024

Å ha artister, teknikk, stands, utsmykning, og gjennomføring som reflekterer stolthet og kreativitet, er en flott måte å inspirere ungdommer og samfunnet som helhet. Dette kan bidra til å fremme kunst og kultur i Bodø, og gi unge talenter en plattform for å uttrykke seg og få anerkjennelse for sitt arbeid. Slike arrangementer gir også muligheter for samfunnsengasjement og fellesskap, og er med på å skape minner for deltakerne. Kulturnatt-arrangementer er ofte en flott måte å bringe folk sammen, feiremangfoldet av talenter, og fremme kunst og kultur lokalt.

Artistene på UNG Kulturnatt 2023 var: 

One Dollar Taco, band fra Tverlandet som spiller rock og produserer sine egne sangerAndrea Lovise,19 år fra Bodø, som skal fremføre både cover-låter og egenprodusert musikkAlexandra Jones, Skyler og Mathilde fra musikklinja opptrerElvine, som spilte en fin blanding av pop og indiemusikkInnholdsfortægnelse, lokalt Bodø-bandFRYD Archivers Crew

 Alle foto: Maren-johanne Hveding Stifjell og Kristian Iversen

 

HAR DU LYST Å VÆRE MED I UNG2024?

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå