Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 Mathea Strøm

- Når vi har denne utrolige muligheten, kan vi gjøre så mye gøy

 

Hvorfor vil du være en del av styret i UNG2024?
– Jeg ønsket å være en del av styret i UNG2024 fordi det virket som en utrolig kul og ikke minst en veldig lærerik opplevelse, spesielt når vi som dagens ungdom får en så stor stemme i lokalsamfunnet der vi skal få bestemme så mye gøy. I tillegg tror jeg at dette kan skape mer engasjement rundt ungdom, spesielt når vi får være med å bestemme.

Hva synes du er kulest Bodø2024?

– Jeg synes det kuleste med Bodø2024 er at det kommer så mye gøy man kan oppleve, eksempel mer festivaler, konserter og generelt bare at man møtes for å være sosial sammen med andre. I tillegg til at vi som ungdommer får være med på å bestemme hvordan vi vil ha det i vår by.

Hvilke prosjekter vil du ha inn i programmet?

– Jeg ønsker å ha sesongbaserte prosjekter, eksempel en høstfestival eller en bynatt med juletema, der det er musikk, dans og noe som inneholder temaet man har valgt. Hvis dette hadde blir gjort til en tradisjon kan det føre til at fler vil komme til byen og eksempel være med på denne «tradisjonen».

Hvorfor er det viktig at ungdom engasjerer seg i prosjektet?

– Ungdommer må fortelle hva de ønsker at byen skal ha for at de ikke skal velge de store byene foran Bodø. Og når vi har denne utrolige muligheten kan vi gjøre så mye gøy, spesielt når vår stemme faktisk bli hørt. Og det er jo spesielt gøy hvis man ser at ideen eller meningen sin ikke bare blir hørt, men også realitet. Da har man noe å både være stolt over for seg selv men ikke minst noe alle ungdommer kan være stolt over.

Fortell litt om deg selv

– Jeg heter Mathea, jeg er 15 år og kommer fra Bodø. Jeg er utrolig glad i dyr, og liker å shoppe. Jeg er også veldig glad i å se på Bodø/Glimt-kamper på Aspmyra med vennegjengen og jeg elsker å reise og se nye steder.

Hva er din favoritt kultur opplevelse?

– Min beste kulturopplevelse er parken, jeg synes det er utrolig gøy å være med venner samtidig som man ser kjente artister spille musikk. Det er alltid så god stemning og alle har det gøy.

Hva vil du oppleve i Bodø?

– Jeg ønsket at vi hadde jul i vinterland slik som i Oslo, det er utrolig koselig å gå på et marked med masse små boder med både mat og klær, der det er små karuseller i tillegg til masse fin musikk. I tillegg ønsket jeg at vi hadde en møteplass som kunne minnet litt om et diskotek. Når eldre generasjoner snakker om ungdomstiden deres er diskotek ofte nevnt, og det er der de fleste minnene ble laget. På møteplasser i dag ender man opp med å sitte på vær sin mobil, noe som kan bli veldig kjedelig etter vært. Hadde vi hatt et noe som minnet om et diskotek, kunne det vært et lite avbrekk fra hverdagen og det vi anser som det «normale».

Utover våren presenterer Bodø2024 alle styremedlemmene i UNG2024. Styret skal bistå med å skape engasjement, eierskap og tilhørighet hos de unge i hele regionen til prosjektet. Styret skal være en sentral del av Bodø2024, og bidra til å realisere ungdomssatsningen. Målet for ungdomssatsningen er å skape bolyst og stolthet over de unges egen hjemplass. Bodø2024 skal jobbe for god ungdomsmedvirkning, skape/styrke gode møteplasser og bistå til kurs og kompetanseheving innenfor de interessefeltene som de unge har. Oppgavene vil blant annet være å sørge for at gode prosjekter og ideer hentes fram, og være sterke bidragsytere som jobber tett med ungdomskoordinator for å nå ut til de unge i Bodø og resten av Nordland.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå