Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 i internasjonalt samarbeid

Forrige uke deltok to ungdommer fra styret i UNG2024 på Generation Barents, et tilleggsarrangement ved konferansen High North Dialogue 2023 der unge mennesker fra ulike land diskuterte hvordan man kan skape attraktive bysamfunn for unge i Barentsregionen og i det arktiske.

Tia Elvira Torgnysdatter presenterte Bodø2024s ungdomsprosjekt UNG2024, og Kristine Flem Willassen deltok i en spennende panelsamtale. Generation Barents ble en lærerik samling for ungdommene, som fikk oppleve å bli hørt og tatt på alvor i diskusjonene om hva som er viktig for å trives i et bysamfunn. 

UNG2024, Umeå2014 og Tromsøs ungdomsråd deler sine erfaringer i paneldebatten. Tematikken var om hvordan konseptet europeisk kulturhovedstad kan bidra til å styrke økt bolyst i regionen for de unge i samfunnet.

-Vi forsto fort at fraflytting fra Nord-områdene ikke var unikt for Nordland, sier Kristine. Det har derfor vært veldig lærrerikt å møte unge fra forskjellige kulturelle bakgrunner. Her kunne vi reflektere sammen om mulige tiltak på internasjonal skala. Økt bolyst er ikke bare en utfordring UNG2024 ønsker løse, vi kan samarbeide på tvers med Sverige og Finland, og det er veldig motiverende for oss, fortsetter hun. I tillegg var det kult å se folk både unge og voksne, ledere og studenter arbeide sammen om et felles mål. 

Tia presenterer UNG2024 fra podiet

Det har vært lærrerikt å høre presentasjonsarbeid fra de andre landene, sier Tia. Hvordan engasjerer man egentlig publikum? Og hvordan gjør man det internasjonalt? I tillegg hadde vi en workshop som fikk meg til å innse at har man en utfordring man skal løse, må man ikke bare tenke ut en ide -men spørre seg selv hvorfor gjør vi egentlig dette? Jeg jobbet med ei jente som var fra Sør-Korea. Hun lærte meg en helt ny arbeidsmetodikk som jeg kan ta med videre inn i ungdomsprosjektet vårt, fortsetter Tia Elvira Torgnysdatter.

Kristine kommer med en utfordring til ungdom i Nordland: Engasjer deg selv! Følg med på konferansene som er for ungdom i ditt nærmiljø. Syns du det skjer lite for ungdom i ditt nærmiljø så kan man bidra masse selv. Vil du lese mer om hvordan du kan involvere deg? Klikk deg inn her: www.bodo2024.no/ung2024

Generation Barents ble arrangert i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Barentssekretariatet og Barents Regional Youth Council (BRYC).

 

 

 

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå