Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

UNG2024 Marie Bahr Rengård

- Det er jo vi ungdom som skal leve og bo her i framtiden

Hvorfor vil du være en del av styret i UNG2024?

 - Jeg ville være med fordi det hørtes ut som en fin opplevelse og en gylden mulighet for meg til å være med på noe av det mest spennende som kommer til å skje i Bodø fremover. Og fordi jeg mener at vi ungdom kan bidra med masse for at det skal bli så bra som mulig!

Hva synes du er det kuleste med Bodø2024?

- Det kuleste med Bodø2024 er alle mulighetene vi har. At ungdommene får bestemme og si sine meninger om dette.

Hvilke prosjekter vil du ha med inn i programmet?

- Jeg synes vi kan ha en ungdomsfestival som passer til hver av de ulike årstidene i søknaden. Hvor vi inviterer ungdom fra hele Europa. Her kan det være musikk, dans, matlaging og andre hobbyer som vi ungdom i nord har. Så kan vi og vise frem de ulike kulturene vi har i Nordland å ta med deres matkulturer osv.

Hvorfor er det viktig at ungdom engasjerer seg inn i prosjektet?

- Ungdom skal satses på, og derfor er det viktig at vi engasjerer oss og sier hva vi mener. Det er jo vi ungdom som skal leve og bo her i Bodø i fremtiden. Derfor er det viktig at vi får være med på å bestemme hva som skal skje her og komme med våre ønsker. Det kan også være med på å få flere ungdommer og unge voksne til å flytte til Bodø som ønsker det samme som oss.

Fortell litt om deg selv.

- Jeg heter Marie, er 14 år og går i 8 klasse på Bodøsjøen skole. Jeg liker og synge og høre på musikk og å være med venner. Jeg har en hund jeg er veldig glad i og bruker mye tid på. Så er jeg også veldig glad i å reise og se nye steder.

Hvilke hobbyer og interesser har du?

- Mine hobbyer må være å synge og tegne. Mine interesser er å gå tur og å være med venner og hunden min.

Hva er din favoritt kulturopplevelse?

- Jeg har vært heldig å få vært med på mye spennende, både når jeg har danset på Pias men særlig gjennom Domkirkens ulike kor. Her har jeg vært med på mange ulike arrangementer og min beste kulturopplevelse må være når jeg var med på Carmen med Arktisk Filharmoni i Stormen i 2019. Det har jeg lyst til å gjøre mer av.

Hva vil du oppleve i Bodø?

- Jeg ønsker å oppleve mye kulturelt. Som for eksempel en ungdomsfestival. Jeg vil oppleve at ungdom er mer engasjert og har lyst til og være med på flere kulturelle ting. Derfor mener jeg det er viktig å satse mer på kulturelle opplevelser til unge. Men da mener jeg det er viktig at de får være med i planleggingen av det også. Kultur er veldig mye, det må vi formidle til ungdommene som bor her. At det kan være alt fra mat, kino, teater, musikk og andre ting de interesserer seg for.


Utover våren presenterer Bodø2024 alle styremedlemmene i UNG2024. Styret skal bistå med å skape engasjement, eierskap og tilhørighet hos de unge i hele regionen til prosjektet. Styret skal være en sentral del av Bodø2024, og bidra til å realisere ungdomssatsningen. Målet for ungdomssatsningen er å skape bolyst og stolthet over de unges egen hjemplass. Bodø2024 skal jobbe for god ungdomsmedvirkning, skape/styrke gode møteplasser og bistå til kurs og kompetanseheving innenfor de interessefeltene som de unge har. Oppgavene vil blant annet være å sørge for at gode prosjekter og ideer hentes fram, og være sterke bidragsytere som jobber tett med ungdomskoordinator for å nå ut til de unge i Bodø og resten av Nordland.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå