Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Energi støtter frivilligheten

Når Somalisk forening ble tildelt Bodø Energi Gaven på kick-off til Frivillighet for Bodø2024, var det ingen tvil om hva de skulle bruke pengene på: å gi oppfølging og økt kompetanse til 82 unge mellom 1.-10. klasse som trenger det i hverdagen.

På Bankgata er det startet et prosjekt som sprer glede og engasjement hver eneste lørdag. Her samler vi jenter og gutter rundt en felles lidenskap - fotball. Dette lavterskeltilbudet har blitt en kilde til økt tilhørighet for barna i den norske skolen og deres pensum. For mange av disse barna representerer dette deres første møte med en helt ny hverdag og en ny kultur. Aktivitetene vi tilbyr ikke bare samler dem, men skaper også et sterkt samhold blant dem.

Vi har en visjon om å ta disse barna med på hytteturer og gi dem muligheten til å utforske nye områder, engasjere seg i ulike aktiviteter og finne lettelse fra utfordringene som følger med å leve i to kulturer. Gjennom slike opplevelser ønsker vi å bidra til at disse barna ikke faller fra i videregående skole, samtidig som vi inspirerer dem til å drømme om og forfølge høyere utdanning på sikt.

 https://bodoenergi.no/a/bodoe2024/kick-off-frivilligheten

Samarbeid med lokale aktører

Somnalisk forening har en lidenskap for å gi barna den aller beste opplevelsen. Derfor har vi etablert en ett-års kontrakt med Skattkammeret i Bodø. Gjennom dette partnerskapet kan vi sikre utstyr til skoleturer og andre spennende aktiviteter som kan være helt nye og ukjente for barna.

Vi samarbeider også tett med det fantastiske Batteriet Nord-Norge. Deres ekspertise og engasjement hjelper oss å skape magiske øyeblikk for barna. Vi vil at de skal føle seg trygge, inspirerte og fulle av energi mens de utvikler seg i samfunnet vårt her i Bodø.

Vi har også knyttet bånd med det beredskaps- og mangfoldsteamet i Røde Kors. Sammen står vi stødig som en enhet, klare til å støtte og omfavne barna på deres vei. Vi vet at mangfold er en kilde til styrke og læring, og vi er fast bestemt på å skape et miljø der alle barn og unge trives og vokser.

I fremtiden ønsker vi å etablere et godt samarbeid med Bodø Kommune. Vi ønsker sette oss ned med flyktningkontoret og åpent diskutere utfordringene som det somaliske miljøet står overfor. Ved å jobbe sammen kan vi identifisere muligheter for forbedring og finne løsninger som kan styrke fellesskapet og gi barna en enda bedre fremtid.

Vi har troen på samarbeidets kraft. Sammen kan vi bygge broer og bryte ned barrierer. Vi kan skape en endring som går langt utenfor rammene av vårt eget prosjekt. Vi er dedikerte til å skape et samfunn der hver eneste stemme blir hørt, hver eneste drøm blir oppmuntret og hver eneste utfordring blir møtt med mot og medfølelse.

 

Søk på Bodø Energi Gaven her: https://bodoenergi.no/a/bodoe-energi/samfunnsansvar/bodo-energi-gaven

-De internasjonale foreningene jobber med mange viktige tiltak: Alt ifra - leksehjelp og morsmålsundervisning for barn - til svømmeopplæring, sykkelkurs, og fotballtrening for både kvinner og menn, og seminarer om ulike temaer som f.eks. likestilling, kvinnehelse, barnevern og trafikksikkerhet. Tiltakene bidrar til inkludering og økt bolyst og er derfor viktig å satse på, sier frivillighetskoordinator i Bodø2024 Nicole Natalie Furnes.

Nå kan du bli med på informasjonsmøte om frivilligheten: https://www.bodo2024.no/frivillig sammen med Bodø2024, Nordland Musikkfestuke og Parkenfestivalen.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå