Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Se den unike konserten i Pluragrotta

Langfredag 29.mars kan du streame den mest unike konsertopplevelsen i hele 2024 her på Bodø Energis nettside. Bli med når eventyreren Håkon Skog Erlandsen skal dykke 500 meter inn i fjellet for å spille konsert inne i Pluragrotta, like utenfor Mo i Rana.

Håkon tar en pause i dykkingen på vei inn i grotta. Foto: Pekka Tuuri

Musikk fra verdens tak til hjertet av fjellet

Komponist, artist og eventyrer Håkon Skog Erlandsen fra Mo i Rana er hovedmannen bak musikken. Han startet sin grottedykkerkarriere i 2019, og har komponert musikken basert på sine opplevelser under vann. Håkon integrerer lydene fra grotta og opplevelsene som appellerer mest til ham, som lyden av sildrende dråper inne i fjellet og det magiske ekkoet fra boblene man lager når man puster under vann. Håkon har erfaring fra å spille på noen av de mest utilgjengelige plassene i verden, og Plura føyer seg inn på listen sammen med blant annet Mt Everest. 

Totalt er det 45 sertifiserte grottedykkere fra ni land som deltar på konserten. Det er også mulig å kjøpe billetter til konsertopplevelsen for de som ikke dykker. På gårdsplassen blir det rigget et oppvarmet telt med fire storskjermer slik at også de uten dykkerlappen kan delta på konserten hos Plura Valley.

Streamen er aktiv fra kl 14.00 

Internasjonal deltakelse

Arrangementet i Nord-Norge tiltrekker seg gjester fra hele verden, og inne i hjertet av fjellet kommer det til å være deltakere fra Australia, Irland, Norge, Finland, Sverige, Polen, Belgia, Tyskland og Canada.

Artist Håkon Skog Erlandsen tester ut akustikken i grotta. Foto: Pekka Tuuri

Cave Music er et av Bodø2024s mest spesielle prosjekter og er en del av “Leave Nothing but Footprints” seksjonen i programmet. - Målet er å gjøre denne konserten i hjertet av fjellet tilgjengelig for noen få heldige deltakere, samtidig som vi gir hele verden mulighet til å oppleve konserten i Pluragrotta via livestream, sier Håkon. På denne måten får tusenvis av mennesker tatt del i opplevelsen, samtidig som slitasjen på naturen er minimal. Alle som deltar er sertifiserte grottedykkere og transporten inn i fjellet skjer med Seacraft undervannsscootere som går på batteri. De samme batteriene blir brukt for å gi strøm til høyttalere, lys og instrumenter. Det er en utfordrende logistisk oppgave, men et solid team sørger for at det hele blir mulig. 

Les mer om Cave Music

Sjekk ut Bodø2024s kulturkalender

Håkon Skog Erlandsen

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå