Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Filmtalentet Emrik (13) skal lage videoinnhold under Parken: - Jeg sa ja med en gang!

Med store forbilder og tydelige mål, har den unge filmskaperen fått et stort oppdrag i helgen.

Når vi møter Emrik Nøvik Jensen (13) i Rensåsparken, er han omringet av stilas, halvferdige mattelt og en hel del regn. Parken 2022 starter ikke før på torsdag, men allerede nå er han godt i gang med arbeidet sitt.

- Jeg skal filme fra torsdag og til og med lørdag. Dette er noe jeg har gledet meg lenge til, forteller han.

Gutt produserer innhold

Foto: Per-Inge Johnsen, Bodø kommune

Bodø Energi, Bodø kommune og Bodø 2024 har gått sammen under Parken og laget en stand inne på festivalområdet. Gjennom solenergi skal festivaldeltakerne kunne spille FIFA og Nintendo Wii, og Emrik har nå fått muligheten til å produsere alt av videoinnhold til standen. Selv om han bare er 12 år gammel, har det unge filmtalentet flere år med erfaring bak seg.

- Jeg begynte allerede da jeg var 7 år gammel med å lage småfilmer. Etter en stund meldte jeg meg på Unge Stormen, og da startet det virkelig, forteller han videre.

Aftermovie


Emrik skal lage promomateriell og en aftermovie under Parken. En aftermovie beskriver han som en oppsummeringsvideo fra alt som har skjedd under helgen.

- Hvordan var det å få tilbudet om å gjøre dette oppdraget?

- Jeg sa ja med en gang! Jeg synes hele konseptet virket skikkelig kult, at man kan spille PlayStation ved hjelp av solceller, smiler han.

Satser på unge


Samtidig roser han Bodø Energi og Bodø 2024 som tør å satse på de unge.


- Jeg synes det er skikkelig kult at Bodø Energi og Bodø 2024 har såpass mye fokus på unge, og at man gir dem muligheter til å lykkes med det de har lyst til. Erling Aalvik i Bodø Energi stemmer i at satsningen på unge er viktig.


- Det er viktig for Bodø Energi å bygge opp og ivareta kompetanse blant unge i Bodø, som igjen fører til at de ønsker å bo og utvikle seg i Bodø og Nord-Norge. Dette er grunnen til at vi støtter Bodø2024 og tar med oss de flotte og dyktige menneskene i Ung2024.

Gutt forklarer hvordan man tar gode foto

Foto: Per-Inge Johnsen, Bodø kommune

Rabalder


For de som synes Emrik virker kjent, er kanskje ikke det så rart. Han var nemlig en av rolleinnehaverne i den populære NRK-serien Rabalder. Som karakteren Tore fikk han også oppleve hvordan filmverdenen er på andre siden av kameraet.


- Det var veldig artig. Vi fikk se Melbu og oppleve nye fin natur. Jeg fikk også møte mange kule folk og fikk nye venner, sier Emrik.
Den unge filmskaperen virker å ha arbeidsmoralen i boks, og han drømmer stort om fremtiden sin.


- Den store drømmen er nok å kunne være i Hollywood og drive med film. Sånn som Steven Spielberg, han er favorittregissøren min, avslutter han han.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå