Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bestill montering av ladestasjon til elbil fra Bodø Energi med lader fra Futurehome Charge

Utforsk den mest komplette og økonomisk fordelaktige ladeløsningen på markedet. Hos oss får du Futurehome Charge + Strømstyring til varmtvannsbereder ferdig montert til 9994 kr inkludert Enova-støtte. Du kan også velge avbetaling til 499 kr/mnd over 3 år og 329 kr/mnd over 5 år.


Futurehome Charge

Pris15.375 kr - Enova-støtte 5381 kr Totalt inkl. montering9994 kr
Bestill
Inntil 10.000 kr i Enova-støtte
Ferdig montert innen 10 dager
Passer alle typer elbiler
Gunstig nedbetaling
Smart strømstyring

Futurehome Charge

Futurehome Charge er en banebrytende elbillader, utviklet og designet i Norge, som representerer en ny æra innen hjemmelading. Den er ideell for alle typer elbiler og kombinerer avansert teknologi med brukervennlighet. Laderen kommer i to farger, sort og hvit.

Med Futurehome Charge kan du optimalisere elbilladingen etter strømpriser og effekttopper enkelt i Futurehome-appen. Dette bidrar til å redusere strømutgiftene og justere forbruket gjennom last- og fasebalansering for rask lading uten å overbelaste sikringene.

I tillegg får du 35% i støtte fra Enova ved kjøp av laderen inkludert Smarthub II, HAN-Sensor og Relé for styring av varmtvannsbereder. Når du oppfyller kravene dekker Enova-støtten opptil 10.000 kr av den totale installasjonskostnaden. Jo flere strømstyringsenheter du har, jo mer får du i støtte. Les mer om kravene til Enova-støtte her.

Vi tilbyr også Futurehome Zigbee Termostat som gjør at du kan opprette og tilpasse temperaturprogrammer etter dine behov, og den kan enkelt integreres med andre smarte enheter i Futurehome-økosystemet. Spare energi har aldri vært enklere! Se tilleggsutstyr nederst på siden for pris. Med denne termostaten vil du få mer i Enova-støtte. 

Har du spørsmål?
 

Inkludert i prisen:

 • 1 stk. Futurehome Charge lader.
 • Installasjon og oppsett av Futurehome Smarthub, HAN sensor og 16A Puck Relé for varmtvannsbereder.
 • Enova-støtte.
 • Ferdig montert og tilkoblet innen 10 dager*.
 • Standard installasjon.

Integrasjon med smarte hjem

Futurehome Charge er ikke bare en elbillader, men en integrert del av ditt smarte hjem. Den fungerer sømløst med andre Futurehome sine smarte komponenter, og gir deg full kontroll over strømforbruket. Bare koble til bilen, så balanseres forbruket automatisk, slik at strømmen brukes effektivt og økonomisk hver dag.

Sikker lading for nordiske forhold

Futurehome Charge er spesielt utviklet for nordiske forhold og oppfyller europeiske standarder. I samarbeid med bransjeeksperter og sertifisert av TÜV Rheinland, sikrer den trygg lading med avanserte sikkerhetsfunksjoner og sensorer. Din sikkerhet er vår prioritet.

Smart teknologi for enkel bruk

Den moderne teknologien i Futurehome Charge gjør ladingen enkel. Start og stopp ladingen via Futurehome-appen, og dra nytte av lavere strømpriser automatisk. Systemet kan også håndtere ladingen helt på egenhånd for maksimal bekvemmelighet.

Optimaliserte ladeøkter med last- og fasebalansering

Med Futurehome Charge kan du sikre og optimalisere ladeøktene dine. Ved å stille inn maksimal effektgrense for boligen, balanserer systemet strømbruken slik at du får rask, trygg og effektiv lading når du trenger det.

Intelligent strømstyring med Futurehome Smart Charging

Futurehome Smart Charging gir deg full oversikt og kontroll over energiforbruket i hjemmet. Ved å redusere strømforbruket i de dyreste timene og fordele det over flere timer, reduseres både strømprisen og nettleien. Dette gir en smart, effektiv og sikker lading tilpasset ditt energibehov.

Enova-godkjent for støtte

Installerer du Futurehome Charge sammen med Futurehome Smart Charging, oppfyller du kravene for Enova-støtten som dekker opptil 10.000 kr eller 35% av installasjonskostnaden. Futurehome systemet kan også styre oppvarming med Futurehome termostater og varmtvannsberedere med Futurehome Puck Rele, og gir dermed et komplett strømstyringssystem for ditt hjem. For å oppfylle kravene må du ha minimum 2 styringsenheter som styrer to energilager. Eksempel på energilager er elbillader, varmtvannsbereder og gulvvarme.

Les mer om hvordan du søker Enova-støtte her.

Eksklusivt tilbud på ladestasjon og montering for strømkunder

Som strømkunde hos oss får du tilbud om fleksible betalingsalternativer, slik at du kan velge å kjøpe laderen med en gunstig nedbetalingsavtale over 3 eller 5 år.

Viktig informasjon

 • Kunde vil bli fakturert 15.375 kr fra Bodø Energi. Med dokumentasjon på montert Futurehome Charge, smarthub, HAN-sensor og puck-relé kan kunde søke om støtte fra Enova her. Kunde vil få støtte på 5381 kr, uavhengig om man har betalt hele betløpet eller valgt avbetaling. Vi hjelper deg gjerne med søknadsprosessen.

 • Laderen må være tilkoblet internett for å snakke med smarthub, HAN-sensor og puck-relé. Det må derfor være tilstrekkelig internett-dekning/zigbee-dekning mellom komponentene. Dette er et krav for å få Enova-støtte.

 • Kunde må sørge for at HAN-port i strømmåleren er åpnet. Mer info om dette finner du på nettselskapet sin hjemmeside.

 • Kunde må sørge for at det er en ledig stikkontakt ved internettmodemet slik at smarthub kan kobles til. Dersom dette ikke er tilgjengelig stikkontakt fra før hjelper vi deg med installasjon av dette mot et pristillegg. Se tilleggsutstyr for pris.

 • Det er krav til overspenningsvern ved montering av lader til elbil. Dette kartlegges på forhånd. Pris fra kr 3000.- 

 • Tilleggsarbeid og kjøring utover det som er inkludert i standard installasjon faktureres.

 • *Montering av lader vil bli utført innen 10 virkedager fra det tidspunkt vi har mottatt ordre om montering og sendt bekreftelse til kunde. Gjelder ikke under ferieavvikling.

 • Du kan ikke motta annen offentlig støtte til samme tiltak, eller ha mottatt støtt til Smart strømstyring eller Pris- og effektstyrt energilagringssytem i samme bolig tidligere.


 

Kontakt vår ekspert på elbillading

Roy Navjord - vår ekspert innen elbillading

Roy Navjord

Telefon E-post

 

Vi installerer

Vi gjør de tekniske undersøkelsene før vi monterer laderen for deg. Under montering sjekker vi ladeboksen og sørger for at monteringen blir gjort innenfor gitte normer og forskrifter.

Bildene du legger ved i bestillingsskjemaet gir oss grunnlag til å vurdere ditt strømanlegg. Etter at du har sendt inn bestillingsskjema tar vår kunderådgiver kontakt for å hente inn nødvendig informasjon om ditt strømanlegg.

Vi må vurdere sikringsstørrelsen til boligen, spenningsnivå i det området du bor, samt om du har 1 eller 3 fase kabel inn til huset.

Vi avtaler også tidspunkt for montering.

Du kan velge avbetaling over tid eller betale laderen med et engangsbeløp. Ved avbetaling faktureres du over strømregningen fra Bodø Energi.

Hvis du ikke har overspenningsvern må det installeres sammen med laderen. Dette kartlegges på forhånd. Pris for ferdig montert overspenningsvern er fra kr 3000 inkl. mva.

Standard installasjon

Standard installasjon inneholder følgende:

 • Montering og tilkobling av ladeboksen.
 • Installasjon av Smarthub, HAN sensor og 16A Puck Relé for varmtvannsbereder.
 • Oppsett av StrømKontroll panel samt overlevering av digitalt StrømKontroll veiledningsdokument.
 • Installasjon av jordfeilautomat i sikringsskap tilpasset tilgjengelig effekt (maks 22kW.).
 • Ny kurs 1-fase 16A.
 • Inntil 10 meter kabel fra sikringsskap til ladepunkt.
 • 2 gjennomboringer.
 • Inntil 5 timer arbeid på stedet.
 • Maks 50 km kjøring tur-retur.
 • Samsvarserklæring/dokumentasjon.
 • Montering av lader vil bli utført innen 10 virkedager fra det tidspunkt vi har mottatt ordre om montering og sendt bekreftelse til kunde. Gjelder ikke under ferieavvikling.
 • Kundesupport håndteres av Futurehome.

Standard installasjon forutsetter at:

 • Det er overspenningsvern i sikringsskapet. Har installasjonen ikke overspenningsvern kommer det som tillegg. Pris for overspenningsvern inkl. montering fra kr 3000,-.
 • Tilstrekkelig kapasitet i det elektriske anlegget. Ladeeffekt på elbillader justeres etter tilgjengelig kapasitet.
 • Plass i eksisterende sikringsskap.
 • Fri tilgang til det området hvor ladere skal monteres.
 • Kursoversikt hos kunden er korrekt.
 • Ryddig og enkel tilkomst til installasjonssted.
 • Montasjen kan utføres uten fallsikring. For arbeide i høyden kan det bli tillegg for stilas eller liftleie.
 • Tilstrekkelig trådløs internett-dekning/zigbee-dekning mellom komponenter.
 • Det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand i forkant av installasjon. Avvik vil bli utbedret basert på medgått tid og materiell. 


Vår installasjon vil bli utført som 1-fase 16A klargjort for 3.6kW ladeeffekt. Ønskes det høyere ladeeffekt kan dette installeres mot et pristillegg. Vi kan også klargjøre for 3-fase lading mot et pristillegg, under forutsetning at du har 3-fase installasjon i din bolig. Forbruksendring innenfor kundens overbelastningsvern er ikke meldepliktig, Det vil si at du selv kan bestemme effektuttak som skal gå til elbillading, under forutsetning at strømmåler og overbeslastningsvern ikke berøres.


*Tilleggsarbeid og kjøring utover det som er inkludert i standardpakken faktureres.

Før du bestiller

Sjekk dette:
 • Om du har overspenningsvern montert i sirkingsskapet.
 • Om du har plass til en sikring og evt. overspenningsvern i sikringsskapet.
 • Om du har åpnet HAN-port på strømmåler. Mer info om dette finner du på Arva sin hjemmeside.
 • Om det er tilstrekkelig internett-dekning/zigbee-dekning mellom der komponentene skal monteres.
 • Om det er ledig stikkontakt ved internettmodemet slik at smarthub kan kobles til.

Laderen må være tilkoblet internett for å snakke med smarthub, HAN-sensor og puck-relé. Det må derfor være tilstrekkelig internett-dekning/zigbee-dekning mellom komponentene. Dette er et krav for å få Enova-støtte.

Hvis du ikke har overspenningsvern må den installeres sammen med laderen. Prisen på ferdig montert overspenningsvern er fra kr 3000 inkl. mva og faktureres direkte fra installatør.

Usikker om du har overspenningvern eller nok plass i sikringsskapet? Last opp bilde av ditt sikringsskap inkl. kursfortegnelsen i bestillingsskjemaet, eller send til kunde@bodoenergi.no, så hjelper vi deg med det tekniske.

Avtalevilkår for Futurehome Charge

1. Avtalevilkår for kjøp og installasjon av Futurehome Charge

a) Avtalen

Denne avtalen regulerer kjøp og installasjon av Futurehome Charge hjemmelader. Avtaledokumentene består av: vilkår for kjøp av hjemmelader, en beskrivelse av produktet og angrerettskjema. 

I tillegg blir avtalen utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp og salg av varer og tjenester mellom næringsdrivende og forbrukere, herunder forbrukerkjøpsloven og angrerettloven. Ved motstrid mellom avtalen og lovgivning, vil denne avtalen gå foran så fremt dette ikke strider mot ufravikelig lovgivning.

b) Partene

Avtalen er inngått mellom Bodø Energi Kraftsalg (selger) og den forbrukeren som foretar bestillingen (kjøperen).

c) Partenes forpliktelser

Selgeren forplikter seg til å levere produktet til kjøper ved avtalt tidspunkt for installasjon og ved underleverandør å forestå installasjonen av produktet hos kjøperen.

Kjøperen forplikter seg til å medvirke til gjennomføringen av avtalen, samt rettidig betale den avtalte kjøpesummen.

d) Kredittvurdering

Kjøperen vil kunne bli kredittvurdert etter at avtalen er inngått. Dersom kredittvurderingen av kjøper ikke anses tilfredsstillende av selger, bortfaller avtalen.
 

2. Avbestilling og angrerett

a) Avbestilling før levering

Dersom kjøperen avbestiller produktet etter at installatør har kontaktet kjøper og avklart installasjonen, vil påløpte kostnader for dette arbeidet bli fakturert etter medgått tid inkl. materiellkostander. 

b) Generelt om kjøperens angrerett

Kjøperen har på angitte vilkår som følger av denne avtalen rett til å gå fra sine forpliktelser (angrerett) ved å gi melding til selgeren før utløpet av angrefristen. Angrefristen anses overholdt dersom melding er sendt før utløpet av fristen.
Melding kan fremsettes ved bruk av vedlagte angrerettskjema eller ved fremsettelse av annen utvetydig erklæring. Korrekt utfylt skjema med informasjon om angreretten er vedlagt avtalen. Kjøperen har bevisbyrden for at angreretten er gjort gjeldende. 

Kostnader som er påløpt i perioden etter at installatør har avklart installasjonen vil bli fakturerert etter medgått tid inkl. materialkostnader.

d) Angrerett for utførelse av installasjonen som ikke ble utført

Angrefristen for installasjon utløper 14 dager fra den dagen bestillingen er mottatt selger. I denne perioden har kjøperen (i henhold til punkt 2. b) rett til å gå fra sine forpliktelser knyttet til installasjonen med mindre installasjon ble utført. Dette gjelder:

 • 1. plikten (etter punkt 3 d) til å betale for installasjonen, og
 • 2. plikten (etter punkt 3 a) til å yte medvirkning for gjennomføringen av installasjonen.
   
e) Angrerett for utførelse av installasjonen som ble utført

Dersom installasjonen er påbegynt (etter at installatør har kontaktet kjøper for avklaring) eller utført, skal kjøperen anses å ha frafalt sin angrerett, jf. angrerettloven §22, c. Kjøperen forplikter seg fullt og helt til å betale kostnadene for installasjonen.
Avbestillingsgebyr påløper på kr 500,-.
(§22, c: Unntak fra angreretten. C) Angreretten gjelder ikke avtaler om: tjeneste etter at tjenesten er levert, dersom levering har begynt med forbrukerens uttrykkelige forhåndssamtykke, og forbrukeren har erkjent at angreretten vil gå tapt når den næringsdrivende har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.)

f) Angrerett for leveranse av produktet

Angrefristen for kjøp av produktet utløper 14 dager fra den dagen kjøperen får produktet i sin fysiske besittelse. I denne perioden har kjøperen (i henhold til punkt 2 b) rett til å gå fra sine forpliktelser knyttet til kjøpet av produktet.
Dersom kjøperen benytter seg av angreretten, må kjøperen melde dette til selgeren innen utløpet av angrefristen. Kjøperen kan ikke demontere produktet selv. Selgeren forplikter seg å forestå fjerning av produktet senest 14 dager etter meldingen er gitt. Det tas forbehold om ledig kapasitet hos installatøren.
Kjøperen må betale for installasjonen som er nærmere beskrevet i punkt 2 e). Dette gjelder både montering og demontering.

g) Verdireduksjon

Selgeren kan kreve at kjøperen erstatter verdireduksjon som følge av kjøperens håndtering av produktet som ikke har vært i henhold til produktets art, egenskaper og funksjon.
 

3. Kjøperens plikter etter avtalen

a) Generelt om kjøperens plikter

Kjøperen skal yte slik medvirkning som det er rimelig a vente av ham eller henne for at selgeren skal kunne oppfylle avtalen. Dette innebærer blant annet å:

 1. Stille boligen til disposisjon slik at installasjonen av produktet kan bli gjennomført ved avtalt tidspunkt,
 2. Være til stedet når installatør skal installere hjemmeladeren,
 3. På forespørsel å gi den informasjonen selgeren eller installatør finner nødvendig slik at installatøren får nødvendig informasjon for kunne utføre installasjonen,
 4. Betale den avtalte kjøpesummen til rett tid.

Dersom kjøperen ikke yter nødvendig medvirkning og dette medfører ekstra kostnader for selgeren kan gebyr påløpe. Dette er nærmere regulert i punkt 3 b).

b) Kjøperens manglende medvirkning

Dersom kjøperen ikke yter nødvendig medvirkning, og selgeren lider tap som følge av dette, kan selgeren kreve at tapet skal bæres av kjøperen.
Dersom kjøperen ikke stiller boligen til disposisjon slik at installasjonen ikke kan bli utført til avtalt tid, påløper det gebyr på kr 1500,-.

c) Kjøpesum

Kjøperen skal betale det beløpet som fremkommer av ordrebekreftelsen. Det oppgitte beløpet utgjør den veiledende prisen for laderen og installasjon av laderen.
Ekstra tilleggsjobber til installasjon av hjemmelader og kjøring ut over 50 km faktureres med gjeldende priser. Skulle det være andre tilleggsjobber utover standard installasjonspakken av hjemmelader, faktureres dette med gjeldende priser.
Installasjon forutsettes utført innenfor normal arbeidstid.

d) Betaling av kjøpesummen

Kjøpers betaling kan skje ved engangsbeløp eller avbetaling.
Ved engangsbeløp skal kjøperen betale avtalt kjøpesum når selgeren krever det.
Selgeren kan kreve at kjøperen betaler hele eller deler av kjøpesummen før installasjon av produktet blir gjennomført. Rettmessig betaling av kjøpesummen skjer til selgers kontonummer som er spesifisert på tilsendt faktura.
Avbetaling skjer over 36 eller 60 måneder. Første avdrag betales etter at installasjonen er gjennomført. Avtalt nedbetaling kan avsluttes ved at kjøperen betaler den resterende del av kjøpesummen til selgeren. Bestilling av Futurehome Charge på avbetaling gjelder kun for strømkunder.

Det månedlige avdraget av kjøpesummen faktureres månedlig. Dersom kjøper har strømavtale hos Bodø Energi vil fakturering skje på samme faktura som kjøperens strømavtale. Dersom kjøperen i dag har et annet fakturaintervall hos selgeren, vil det bli endret til månedlig fakturering. Dersom kjøper sier opp strømavtale før endt nedbetaling vil kjøper bli belastet rabattert beløp på kr 1000,-.

e) Kjøperens manglende betaling av kjøpesummen

Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren kreve oppfyllelse, heving, erstatning, renter og /eller holde ytelsen tilbake.

Selgeren kan fastholde avtalen og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen. Dersom kjøperens forsinkede betaling er vesentlig, eller kjøperen ikke betaler etter en rimelig tilleggsfrist som selgeren har fastsatt, kan selgeren heve avtalen. Selgeren forbeholder seg retten til å heve avtalen også etter at produktet er overtatt av kjøperen.

Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, inndrives ved inkasso. Kjøperen kan da bli holdt ansvarlig for gebyr og inkassoloven.

f) Salgspant

Bodø Energi Kraftsalg forbeholder seg salgspant i levere produkter (jfr. Panteloven av 8.feb. 1980 § 3-14 til § 3-22) inntil kjøpesummen med eventuelle påløpte renter og omkostninger er fullt ut betalt til selgeren.
 

4. Selgerens plikter etter avtalen

a) Selgerens plikt til rettidig levering

Tidspunkt for når selgeren skal levere produktet og utføre installasjonen avtales mellom kjøperen og installatøren. 

Produktet blir levert av installatøren på det avtalte tidspunktet. Dersom installasjonen og levering av produktet blir forsinket, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen gjøre misligholdsbeføyelser etter forbrukerkjøpsloven. Dette inkluderer blant annet:

 1. Har selgeren ikke oppfylt i tide, kan kjøperen oppfordre selgeren til å leveren innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse. Dersom selgeren ikke leverer innen denne tilleggsfristen, kan kjøperen heve kjøpet.

Dersom selgeren spør om kjøperen vil motta levering til tross for forsinkelsen eller underretter kjøperen om at installasjonen vil bli gjennomført og produktet vil bli levert innen en angitt tid, men kjøperen ikke svarer innen rimelig tid etter at han eller hun har fått meldingen, kan kjøperen ikke heve om oppfyllelse skjer innen den tid som er angitt.

b) Selgers plikt til å levere kontraktsmessig vare

Selger plikter å levere produktet fri for mangler, og produktet skal svare til de opplysninger og spesifikasjoner som følger av avtalen mellom partene.

Ved bedømmelsen av om produktet har en mangel, skal det tidspunktet da risikoen går over på kjøperen, legges til grunn, selv om mangelen først viser seg senere. Risikoen går over på kjøperen når kjøperen får produktet i sin fysiske besittelse.

c) Selgerens plikt til å forestå installasjonen av produktet

Installasjon gjennomføres i henhold til avtalen, herunder den vedlagte produktbeskrivelsen. For ytterligere behov ved installasjonen skal dette avtales direkte med installatøren. Kostnader knyttet til slike merarbeider vil faktureres direkte fra installatør.

d) Reklamasjon og forbrukerens krav ved mangler

Dersom det foreligger en mangel og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen gjøre alminnelige misligholdsbeføyelser gjeldende.

Dersom det foreligger en mangel ved produktet eller installasjonen, må kjøperen inne rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (Lov om forbrukerkjøp, kap. 6, § 27. Reklamasjon). Reklamasjon må skje senest fem år etter installasjonen og overleveringen av produktet.

Dersom det foreligger en mangel og reklamasjon er rettidig fremsatt plikter selgeren å avhjelpe mangelen. Avhjelp skal skje innen rimelig tid og uten kostnad og uten vesentlig ulempe for kjøperen.

Dersom det fremsettes reklamasjon for en påstått mangel, og dette viser seg å ikke være en mangel ved produktet eller installasjonen, kan selgeren kreve betaling for undersøkelser som har vært nødvendige for å avgjøre om det foreligger en mangel.

e) Garanti

Selgeren stiller en 5 års garanti for utbedring av mangler ved Futurehome Charge som ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side. Eventuelle feil eller mangler skal meldes til selgeren innen rimelig tid etter at feilen eller mangelen er eller burde bli oppdaget. Selgeren kan benytte seg av installatøren for å undersøke og eventuelt rette mangelen. Selgeren skal forestå undersøkelse og kostnadsfri utbedring innen rimelig tid eller at kjøperen har gitt melding om feilen eller mangelen, men det tas forbehold om ledig kapasitet hos installatøren.

f) Produktskader

Selgerens erstatningsansvar for tap som følge av en mangel omfatter, foruten skade på produktet, også skade på gjenstander som har nær og direkte sammenheng med produktets forutsatte bruk.

For andre produktskader enn dem som er nevnt i første ledd, kan kjøperen kreve erstatning med mindre selgeren godgjør at tapet ikke skyldes feil eller forsømmelse på selgerens side.

 

Opplysninger om angrerett

Angrerettskjema

 

Hvor fort kan du lade?

Hastigheten på ladingen er avhengig av hvor mye strøm du har i huset og hvor mye bilen din kan ta i mot. Futurehome Charge kan lade inntil 22 kW, men noen bilprodusenter begrenser ladehastigheten til bilen lavere enn dette. Vi hjelper deg med å beregne anbefalt ladehastighet.

Tekniske detaljer

Futurehome Charge er en smart løsning for lading av elbiler takket være følgende egenskaper.

Strømnettet

400V~ | 50Hz | 3-fase /
230V~ | 50Hz | 1-fase
Jordingsystem: TN, TT, IT
Overspenningskategori: OVC III

RCD:
Innebygd RDC-DD - I∆DC=6mA
Jordfeilvern:
A-vern (nødvendig oppstrøms per lader)
B-vern er ikke nødvendig

 

Lading

Maksimal utgangseffekt:
32A/22kW or 230V~ | 50Hz | 1-fase | Maks. 32A/7.4kW
Antall ladepunkter: 1
Kontakt:
Type 2 kontakt med deksel
Energi måler:
Elektronisk energimåling (+/- 2%)
Intern temperaturmåler:
Intern overvåking og tilpasning/regulering

 

Styringsmuligheter

Konfigurasjoner*:
Standalone -> Ikke tilkoblet internett
Zigbee -> Futurehome Smarthub
WiFi -> Futurehome Smarthub
WiFi -> OCPP kobling til tredjepart
*Metode b-d krever en fungerende internettforbindelse
Grensesnitt/Gjenkjenning: App, NFC*

Grensesnitt:
Bluetooth, WiFi og Zigbee
Statusindikator: LED-ring
Fjern diagnose og oppdateringer: Støttes når enheten er tilkoblet internett
*NFC funksjonalitet tilgjengeliggjøres med en fremtidig oppdatering

 

Energistyring

Justerbar ladestrøm: Støttet
Dynamisk lastbalansering:
Tilgjengelig når koblet til Futurehome-huben og HAN-sensor.
Optimalisert lading (unngå de dyreste timene i døgnet):
Støttet, krever Futurehome-hub og HAN.
Fasebalansering:
Dynamisk balansering av belastede faser, krever Futurehome-hub og HAN.

 

Mekanisk

IP-grad: IP 54
Moduler: Bakplate, deksel, intern ladermodul
Materiale: Plasthus + Plastdeksel
Slagfasthet: IK10
Total vekt: 3kg
Fysiske dimensjoner (DxBxH): 260x260x112 mm
Kjøling: Naturlig/passiv kjøling
Installasjonsmetode: Montert på vegg eller søyle/stativ
Kabelholder: Kabelen kan rulles opp i 2~3 sløyfer på den øvre bakre delen av laderhuset

 

I bruk

Driftstemperatur: -30~50°C
Lagringstemperatur: -40~85°C
Fuktighetstoleranse: 5%~95%
Maks. høyde over havet: 2000m
Støy i drift: <50dB
Plassering: Innendørs/utendørs
Garanti: 5 år etter installasjon

 

Benyttede standarder

 

Samsvarer Futurehome Charge med IEC 62955?

Futurehome charge er testet og sertifisert i henhold til EN IEC 61851-1 og IEC 62955. Futurehome Charge har et innebygget RDC-DD vern som gir fullverdig beskyttelse for likestrøms jordfeil som overstiger 6 mA. Laderen kan installeres uten behov for ekstra B-vern på kursen.

 

Ladekontakt

 • Type 2 (IEC 62196-2)
 • Elektronisk lås, kan låses permanent av brukeren
 • Ladekabel følger ikke med laderen

 

Brukermanual Futurehome Charge

Her finner du Futurehome Charge brukermanual

Futurehome Charge - Brukermanual

Tilleggsutstyr til Futurehome Charge

Ekstra stikkontakt til Smarthub

Dersom det ikke er plass til Smarthub fordi alle tilgjengelige stikkontakter i nærheten av internettmodemet er i bruk, kan vi montere ny stikkontakt for deg. Pris på stikkontakt med dobbelt uttak eller fireveis uttak ferdig montert 990 kr. Denne prisen forutsetter at ny stikkontakt tilkobles jordet kurs. 

Futurehome Zigbee Termostat 

Vi tilbyr Futurehome Zigbee Termostat ferdig montert til 2190 kr. Med denne termostaten vil du få mer i Enova-støtte. Futurehome Zigbee Termostat gjør at du kan opprette og tilpasse temperaturprogrammer etter dine behov, og den kan enkelt integreres med andre smarte enheter i Futurehome-økosystemet. Spare energi har aldri vært enklere!

Futurehome Zigbee Termostat er designet spesielt for norske husstander, og lar deg styre temperaturen med et enkelt trykk på skjermen. Denne moderne termostaten installeres enkelt av elektriker og støtter følere på 10, 12, 15 og 47 kOhm. Med en kapasitet på 16A/3600W, håndterer den alle dine behov uten vanskeligheter. Gjør hverdagen mer komfortabel og energieffektiv med denne smarte løsningen.

Teknisk informasjon:

ETIM Class

EC011309 – Romtermostat med klokke

Produsent

Futurehome AS

Produktnummer

Co002

Farge

Hvit

Spenning

230 V AC

Belastning

16 A

Effekt

3600 W

Høyde (mm)

55

Bredde (mm)

55

Dybde (mm)

24

Kommunikasjon

Zigbee 3.0

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå