Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Solcellepanel på huset eller hytta? Vi hjelper deg med hele prosessen

Produser din egen strøm med solceller. Selg overskuddet og få støtte fra Enova. Bodø Energi tilbyr totalløsninger på solcelleanlegg i Nord-Norge. Gjør en kartlegging hos oss for å avdekke hvordan du kan utnytte fornybar energi på en effektiv og kostnadseffektiv måte


Solceller

Vi hjelper deg med kartlegging for å se på mulighetene for etablering av solcelleanlegg. Klikk her og fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for pris på kartleggingen.
Gjør en kartlegging

Vi er totalleverandør av solcelleanlegg i Nord-Norge

Vi i Bodø Energi hjelper deg til å bli en del av det grønne skiftet. Vi leverer solcelleløsninger i hele Nord-Norge og bistår deg i hele prosessen, fra vurdering av muligheter til prosjektering og anskaffelse, med kvalifisert personell som har spesialkompetanse innen solcelleanlegg. Når det gjelder anskaffelse og montasje, samarbeider vi med Martom AS. Martom er en av Nord-Norges beste - og mest erfarne solcelle-leverandører. Sammen med dem leverer vi innovative solcellesystemer for bolig, hytte, bygg og næringseiendom. Vi bistår deg med kartlegging for å se på mulighetene for etablering av solcelleanlegg på bygningsmassen eller frittstående anlegg. 

Har du spørsmål? 

Produser din egen strøm og selg overskuddstrømmen til oss

Effekten av et solcelleanlegg vil variere av blant annet årstider og vær, men også plassering. På mørke dager hvor solcellene produserer mindre strøm, kjøper du den strømmen du trenger som vanlig. Når anlegget produserer mer enn du bruker, selger du den tilbake til strømnettet. En slik avtale hvor strømmen selges tilbake til nettet, kalles for en plusskundeavtale. For å få støtte fra Enova må du ha en slik avtale. 

Få støtte fra Enova

Som privatperson kan du få støtte fra Enova på inntil 32.500 kroner. Installasjon av solcelleanlegget gir 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 1250 kroner per kWp installert effekt. Besøk Enova sin hjemmeside for mer informasjon om støtte til solcelleanlegg.

Solceller er mest effektive ved minus 5 grader

Mange antar at det vil være utfordrende å produsere strøm med solcelleanelgg i Nord-Norge. Sammenligent med Sør-Europa vil solcelleanleggene i Nord-Norge ha noe redusert utbytte, hovedsaklig på grunn av lavere solinnstråling og periodisk snødekkede solcellepaneler. Imidlertid er ikke denne forskjellen så stor som mange forestiller seg. Overraskende nok er avstanden i effektivitet mellom Bayern og Bodø kun om lag 10%. Dette skyldes delvis de lyse sommernettene i nord og faktumet at solcellepaneler fungerer mer effektivt under kjøligere forhold. Dette er fordi temperatur regulerer spenning, og spenningen øker i kulde. Maksimal effekt av solcellene får man ved minus fem grader, og effekten synker med opptil 65% når temperaturen er over 25 grader.

Investering i bolig og miljø

Ved å kombinere oppussing av taket med installasjon av solceller i én og samme prosess, kan du oppnå betydelige økonomiske besparelser. Ved å investere i solcelleanlegg vil du også kunne påvirke eiendommens markedsverdi positivt, hvis du vurderer å selge boligen. Basert på erfaringer i Sør-Norge og Sverige kan boligens verdi øke med omtrent 14 prosent utover selve kostnaden for solcelleinstallasjonen.

En undersøkelse fra Sveriges Lantbruksuniversistet og det svenske energiselskapet Vattenfall konkluderer med at solcelleanlegg har en positiv påvirkning på boligprisen. Dataene fra undersøkelsen viser at installering av solcelleanlegg øker boligverdien med over 14% når boligen selges. I tillegg fører solcelleanlegget til at boligen din får bedre energimerking ved salg eller utleie. Anlegget har en lang levetid og krever lite vedlikehold da støv og snø lett glir av. Du er ikke nødt til å bytte ut taket for å installere et solcelleanlegg. Anlegget kan installeres både på primærbolig og fritidsbolig.

En bærekraftig energiløsning

Egenprodusert energi er verdifullt for å bidra til å ta ned effekttoppene i strømnettet. I fremtiden kommer stadig mer av samfunnet til å elektrifiseres; flere kjører el-biler, landlading av båter, eller til og med fly. Elektrifisering er et svar på hvordan vi skal få ned det totale CO2-avtrykket, og Bodø Energi ser det som sitt samfunnsansvar å legge tilrette for at både privatpersoner og bedrifter skal kunne ta i bruk solcelleteknologi til egen produksjon og forbruk. 

Solcellepanel kan gi muligheter for billigere boliglån

En annen økonomisk fordel ved å installere solcelleanlegg er potensielle lånefordeler. Med de relativt høye oppstartskostnadene for solcellepaneler, velger mange å finansiere dette gjennom sitt eksisterende boliglån. Flere banker tilbyr nå såkalte "grønne huslån", som er spesialtilpasset for energieffektive boliger og ofte kommer med gunstigere vilkår enn standard huslån. Ved å installere et solcelleanlegg blir det mulig å omdanne ditt eksisterende boliglån til et grønt huslån. Med dette vil du potensielt kunne forbedre betingelsene for ditt boliglån.


Sigurd Lund - Fagansvarlig solceller 

 

Telefon E-post Kontaktskjema

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå