Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Solceller

Med solcelleanlegg vil du produsere din egen strøm. Du vil også kunne selge overskuddsstrømmen til oss.

Bodø Energi Kraftsalg hjelper deg med grønn omstilling - produser egen energi og kutt effekttopper.

Vi er totalleverandør av solcelleanlegg i Nord-Norge

Vi har hatt kunder med egenprodusert energi i en årrekke. I dag gjør kreative nettleietariffer og elektrifisering av samfunnet det stadig mer aktuelt å investere i eget solcelleanlegg for egenproduksjon og videresalg. 
 

Kontakt vår fagansvarlig solceller for en hyggelig prat om solcelleanlegg eller send inn et kontaktskjema.

Sigurd Lund

Telefon E-post

 

Produser din egen strøm og selg overskuddstrømmen til oss!

Effekten av et solcelleanlegg vil variere av blant annet årstider og vær, men også plassering av solcelleanlegget. På mørke dager hvor solcellene produserer lite strøm, kjøper du strøm som vanlig. Når anlegget produserer mer enn du bruker, selger du den tilbake inn til strømnettet. En slik avtale hvor strømmen selges tilbake til nettet, kalles for en plusskundeavtale, og for å støtte fra Enova må du ha en slik avtale.

Som privatperson kan du få 47 500 kr i støtte fra Enova

Installasjon av solcelleanlegget gir 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 2000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW (denne endre til 1.250 kroner per kWp f.o.m. 1. oktober 2023). Det betyr at du kan få inntil 47.500 kroner totalt. Besøk Enovas hjemmesider for mer informasjon her.

Grønn finansiering fra DNB

Med Miljølån fra DNB får du ekstra gunstige betingelser til å gjøre boligen din mer energieffektiv med solcelleanlegg. Vi setter deg i kontakt med DNB som vil hjelpe deg videre. Er du boliglånskunde i DNB eller flytter boliglånet til DNB, så får du 0,0% rente ut 2024. Etter utløp av renterabatten går du over til ordinære miljølånsbetingelser.

Priseksempel: DNB Sikret-Miljølån: Nom. rente fra 5,04%, eff.rente fra 5,23%. Annuitetslån kr 2 000 000 o/25 år. Terminbeløp kr 11 803 pr mnd. Kostnad kr 1 544 090, totalt kr 3 544 090.

Et grønt forbrukslån fungerer som et vanlig forbrukslån med inntil 5 års nedbetaling. Den største forskjellen er at du får en av de beste betingelsene i markedet ved å velge DNB

DNB Grønt forbrukslån: Nom. Rente 7,0%, eff.rente 7,45%. Kr. 100.000 over 5 år. Kostnad kr. 19.401,-, totalt kr. 119.401,-

Solceller er mest effektive ved minus 5 grader

Det er i hovedsak breddegraden som avgjør intensiteten av solinnstrålingen, men også årstider, vær og helningsvinkel påvirker effekten. Norge og Nord-Norge har mindre sol enn sørlige områder i Europa, men det betyr ikke at solproduksjon er mindre effektivt. Solceller er mer effektive ved lave temperaturer, dette er fordi temperatur regulerer spenning, og spenningen øker i kulde. Maksimal effekt av solcellene får man ved minus fem grader, og effekten synker med opptil 65% når temperaturen er over 25 grader.

Flyplassen på Svalbard har gjort store investeringer i solenergi, med veldig gode resultater. Flyplassen har 430 solcellepaneler, som på solrike dager produserer 10-20% av strømmen som brukes på flyplassen. Naturligvis produseres det lite strøm over vintermånedene, men effekten er fortsatt så god at anlegget har høyere virkningsgrad enn solcelleanlegg i Sør-Europa.

Invester i bolig og miljøet

En undersøkelse fra Sveriges Lantbruksuniversistet og det svenske energiselskapet Vattenfall konkluderer med at solcelleanlegg har en positiv påvirkning på boligprisen. Dataene fra undersøkelsen viser at installering av solcelleanlegg øker boligverdien med over 14% når boligen selges. I tillegg fører solcelleanlegget til at boligen din får bedre energimerking ved salg eller utleie. Anlegget har en lang levetid og krever lite vedlikehold da støv og snø lett glir av. Du er ikke nødt til å bytte ut taket for å installere et solcelleanlegg. Anlegget kan installeres både på primærbolig og fritidsbolig.

Egenprodusert energi er verdifullt for å bidra til å ta ned effekttoppene i strømnettet. I fremtiden kommer stadig mer av samfunnet til å elektrifiseres; flere kjører el-biler, landlading av båter, eller til og med fly. Elektrifisering er et svar på hvordan vi skal få ned det totale CO2-avtrykket, og Bodø Energi ser det som sitt samfunnsansvar å legge tilrette for at både privatpersoner og bedrifter skal kunne ta i bruk solcelleteknologi til egen produksjon og forbruk. 

Send oss en melding

Kontakt oss via skjemaet hvis du ønsker mer informasjon om solceller eller om du ønsker befaring


Jeg har lest og godkjent personvernerklæringen

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå