Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Energi hadde det klart beste tilbudet

Rask levering, fleksibel nedbetaling, kontroll over pris og høy driftssikkerhet var grunnene til at Mælen Borettslag valgte Bodø Energi da de skulle investere i elbil-ladere.

Mann viser fram ladeløsning for borettslag

Skrevet for Bodø Energi av Bodø Nu

– Stadig flere fikk el-biler og vi så at det var et klart ønske om en felles ladeløsning, sier styreleder Helmer Jakobsen i Mælen Borettslag.

De var også klar over at det nå er lovfestet at beboere i borettslag og sameier har rett til å få montert elbillader tilknyttet sin parkeringsplass.

Loven omfatter også at borettslag/sameier må oppgradere strømnettet og etablere infrastruktur dersom det er nødvendig for å montere et ladeanlegg.

Ladeløsninger til borettslag 

Elbillader for borettslag
SJEKKET ALLE MULIGHETER

Styret gikk grundig til verks og brukte nesten et år på å sjekke hva som fantes av tilbud på markedet. De endte opp med Bodø Energi og Zaptec Pro ladere.

– Det var mange grunner til nettopp dette valget, sier Jakobsen

Et par av de viktigste var at de selv kunne bestemme hva det skulle koste å lade, dermed fikk de lagt inn en margin slik at det blir penger til vedlikehold og fremtidige investeringer.

BUDSJETTVENNLIG

– Så er det slik at borettslaget dekker infrastrukturen, men hver enkelt beboer må bekoste selve ladeboksen. Da var det betryggende for oss at denne kunne betales ned over tre eller fem på via strømregningen.

Dette sørget for at også de som ikke har budsjett til å ta hele beløpet på én gang, fikk muligheten til å investere i en elbil-lader.

Selve installeringen gikk kjapt og nå står det ferdige stolper hvor man ved hjelp av en hurtigkobling kan hekte på ladeboksen når dette blir aktuelt.

Elbillader og mann

ØKT BOLIGVERDI

I forbindelse med byggingen av den nye rundkjøringen i Mælen, inngikk borettslaget et makeskifte som ga dem tilgang til et større område hvor det nå er etablert gjesteparkering. Også her blir det satt opp ladebokser.

– Vi ser jo at fremtiden er elektrisk og all statistikk viser at verdien på hver enkelt leilighet øker når den kommer med en ferdig montert ladestasjon, sier Jakobsen.
Gjesteparkering

SMARTE LØSNINGER

Bodø Energi har bred erfaring med å sette opp ladeanlegg for borettslag og boligsameier, både inne og ute. Selskapet tilbyr også gratis befaring for å komme opp med en konkurransedyktig pris. 

Ladeboksen Zaptec Pro er en smart kvalitetslader som deler strømmen med andre ladere i anlegget for smart strømbruk som er opptil 60 prosent mer effektiv enn tradisjonelle ladesystemer.

– Vi er svært fornøyde med den jobben Bodø Energi har gjort og dette er en løsning vi absolutt kan anbefale til andre borettslag og sameier, konkluderer styreleder Helmer Jakobsen i Mælen Borettslag.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå