Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

– En ære å få lov til å hjelpe hjelperne

Kirkens Bymisjon betyr alt for de som har litt for lite. Det er derfor det er så mange som brenner for å bistå de gode hjelperne.

Svetlana Hansen og Ole Angellsen fra Bodø Energi Kraftsalg serverer gratis middag til sultne brukere av Kirkens Bymisjon i Bodø– EN GLEDE Å GI: – For oss er det et privilegium å kunne støtte en så viktig aktør som Kirkens Bymisjon, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen og direktør Ole Angellsen i Bodø Energi Kraftsalg. Her klare med fristende pinnekjøtt. Bak: Salgs og markedsansvarlig Sissel Qvam hos Kirkens Bymisjon i Bodø og kokk og kaféleder Arne Bergdal.– Hvert eneste bidrag er gull verdt for oss, sier salgs og markedsansvarlig Sissel Qvam hos Kirkens Bymisjon i Bodø.

Denne dagen er det «fest» på kaféen Møtestedet hvor Bodø Energi Kraftsalg stiller med gratis pinnekjøtt-middag. Ute er det kaldt, her inne er det varmt og inkluderende.

Alle er velkomne

– Dette skal være et fristed med en usynlig dørstokk. Alle er velkomne, sier kaféleder og kokk Arne Bergdal.

Det betyr at religion, etnisk tilhørighet, sosial status, legning eller politisk tilhørighet er noe du legger igjen på utsiden av døra. Inne hos Kirkens Bymisjon er det befriende fritt for misjonering og formanende tanker. Her finner du kun medmennesker som vil deg vel.

Kaféen Møtestedet er et viktig holdepunkt i hverdagen for mange i Bodø. Kokk og kaféleder Arne Bergdal legger stor vekt å lage sunn, velsmakende og næringsrik mat.- ET MØTESTED FOR ALLE: Kaféen Møtestedet er et viktig holdepunkt i hverdagen for mange i Bodø. Kokk og kaféleder Arne Bergdal legger stor vekt å lage sunn, velsmakende og næringsrik mat.Og her er vi ved det helt sentrale punktet hos Kirkens Bymisjon. Dette er en arena hvor ingen sjekker CV’en din. Her finnes det ingen fordommer, bare empati og medmenneskelighet. Samhold, fellesskap og en middag til 20 kroner.

Vesentlig verdighet

Nettopp det siste er viktig, Nøkkelordet her er verdighet. Selv om du ikke har råd til å betale vanlig kafépris på 120 kroner, så betyr det uendelig mye at du får lov til å betale litt. Da er du ikke en passiv mottaker, men en kunde. Og den forskjellen er helt avgjørende.

Det er derfor Bodø Energi Kraftsalg hvert år støtter Kirkens Bymisjon med et betydelig beløp:

– Som en lokal aktør føler vi en sterk forpliktelse til å bidra til det arbeidet som positive krefter utfører i nærmiljøet, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen i Bodø Energi Kraftsalg.

Den spontane aksjonen

Det var også derfor selskapet dro i gang en spontan aksjon rett før jul. Hvor de troppet opp på City Nord og julemarkedet i sentrum, utstyrt med flaskevann.

LIVETS VANN: – Vi setter enormt stor pris på alle som hjelper oss. At Bodø Energi Kraftsalg også solgte vann til inntekt for oss gjør det mulig å kunne gi kundene våre en gratis middag, noe som lyser opp i vintermørket, sier salgs og markedsansvarlig Sissel Qvam hos Kirkens Bymisjon i Bodø.LIVETS VANN: – Vi setter enormt stor pris på alle som hjelper oss. At Bodø Energi Kraftsalg også solgte vann til inntekt for oss gjør det mulig å kunne gi kundene våre en gratis middag, noe som lyser opp i vintermørket, sier salgs og markedsansvarlig Sissel Qvam hos Kirkens Bymisjon i Bodø
– Det vi opplevde var at mange betalte eller vipset over penger som var langt over prisen. Det var noen som betalte 500 kroner for en flaske vann, sier Hansen.

Og det var pengene fra dette vannsalget som finansierte en gratis pinnekjøttmiddag på kaféen hos Kirken Bymisjon. Kaféen som har blitt et lys i mørket, et ankerpunkt i et liv fylt med brutale stormkast.

– For oss i Bodø Energi Kraftsalg er det viktig at vi har aktører som Kirkens Bymisjon. De skaper et bedre og varmere nærmiljø. Vi leverer elektrisk kraft, de leverer medmenneskelig energi, sier Hansen.

Solidaritet i praksis

Men det stopper ikke med kaféen. Kirkens Bymisjon har et livreddende matsentral som hjelper utallige over kneika. Og de har Skattkammeret. Et gratis frifritidstilbud for barn og unge. Her kan barnefamilier/barn og unge låne sport- og friluftsutstyr (voksne mot en symbolsk sum) og delta på kurs og aktiviteter.

På den måten skapes det et mer inkluderende samfunn når de som ikke har råd til å kjøpe utstyr og klær, kan få låne dette og dermed bli med på de samme aktivitetene. Dette er også et godt alternativ i forhold til å fylle opp kjeller og bod med ting som bare blir brukt to-tre ganger i året.

LOKAL BÆREKRAFT: – De verdiene som skapes lokalt skal også brukes lokalt. Vi føler oss forpliktet til å gi tilbake til lokalsamfunnet. Og Kirkens Bymisjon gjør en fantastisk innsats sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen og direktør Ole Angellsen i Bodø Energi Kraftsalg.LOKAL BÆREKRAFT: – De verdiene som skapes lokalt skal også brukes lokalt. Vi føler oss forpliktet til å gi tilbake til lokalsamfunnet. Og Kirkens Bymisjon gjør en fantastisk innsats sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen og direktør Ole Angellsen i Bodø Energi Kraftsalg.– Denne tankegangen samsvarer veldig godt med de verdiene Bodø Energi står for. Vi jobber hele tiden med å skape bærekraft. Det betyr å minimere fattigdom og oppfordre til å dele fremfor å kjøpe nytt hele tiden, sier Svetlana Hansen.

Ekstra hjelp under krisen

Så har Kirkens Bymisjon i Bodø blitt rammet av pandemien, på like linje med alle andre. Og det er da deres oppdrag blir ekstra viktig:

– Når vi er et stoppested for de som ikke alltid henger helt med på tempoet i dagens samfunn, så blir det ekstra sårt at vi må begrense adgangen til våre lokaler. Men vi har kompensert med å lage ordninger hvor vi leverer mat og varer på døra til de som trenger det, sier salgs og markedsansvarlig Sissel Qvam hos Kirkens Bymisjon i Bodø.

Så vil det komme en dag. En dag hvor pandemien er over. Hvor det normale har tatt styringen. En hverdag hvor vi alle kan møtes igjen.

– Livet består av flest hverdager. Det er de vi ønsker å gjøre så lyse som mulig, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen i Bodø Energi Kraftsalg.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå