Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Røde Kors får én million til å hjelpe ukrainske flyktninger i Salten

Behovet for hjelpearbeid til ukrainske flyktninger er stort. Konsernet ønsker derfor å bidra med én million kroner til lokale integreringstiltak gjennom Røde Kors.

Befolkningen i Ukraina har levd i konflikt i åtte år, og i februar i år gikk det fra vondt til verre. Mange ukrainere har allerede ankommet Norge, og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har bedt landets kommuner ta imot hele 35.000 flykninger i 2022.Bodø Energi ønsker å bidra til at flyktninger som kommer hit får aktivitets- og fritidstilbud som kan styrke integreringen i lokalsamfunnet vårt, sier direktør for Forretningsutvikling og bærekraft, Mariann Meby.

- Vi er veldig opptatt av samfunnet vi er en del av, så det å integrere flyktningene i samfunnet vårt og bidra til at oppholdet de har hos oss blir best mulig, er et verdivalg for Bodø Energi, fortsetter Angellsen.

Ukrainske flyktninger integreres i samfunnet

Styreleder i Bodø Røde Kors, Erik-André Sølberg, og daglig leder Lars Henrik Lauritzen er overveldet over gaven.

- Vi ble helt satt ut. Dette er rett og slett en kjempegave som vil hjelpe våre snart 400 flyktninger i regionen å integreres i vår nordnorske natur og omgivelser, fortsetter han.

Ukrainske flyktninger tilbereder mat ute i nordnorsk natur

Bodø Energi utfordret Røde Kors på hvordan et så stort beløp kan anvendes best mulig.

Svaret er først og fremst at flyktningene skal få mulighet til å være med på aktiviteter sammen med andre. Og dermed vil disse pengene komme hele Bodø til gode:

- Vi skal investere i mer friluftsutstyr til utlånsordningen BUA, og vi skal kjøpe en helt egen BUA-bil. Den vil i første omgang transportere friluftsutstyr rundt til de ulike flyktningmottakene, og dermed gjøre utstyret lettere tilgjengelig, forteller Erik-Andre Sølberg. Noe av pengene skal også gå til å ansette ungdommer som kan bemanne BUA i sommerferien, sånn at det blir gode åpningstider for alle som vil komme og låne.

- Vi skal også ha åpne arrangementer hvor flyktningene får mulighet til å møte andre og bli inkludert i samfunnet, sier Lauritzen.

Les mer om vårt samfunnsansvar 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå