Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Produserer sin egen strøm

Da de likevel måtte skifte tak, valgte Bodø-paret å investere i solcellepanel - en løsning for fremtiden.

Skrevet for Bodø Energi av Bodø Nu

– Jeg har lenge vært nysgjerrig på solceller som energikilde og begynte allerede for et par år siden å lese meg opp på dette med solcellepanel, sier Petter Román Øien.

Sammen med Therese Nilsen bor han i en bolig i Vestbyen, hvor taket også har en ideell vinkel med tanke på å få mest mulig sol i løpet av året og døgnet.

KNIRKEFRI LØSNING

Etter en god del research tok paret kontakt med Bodø Energi og så gikk det slag i slag. Et tett samarbeid mellom Frost Kraftentreprenør og Byggmester Fritzøe sørget for at installeringen av nytt tak og solcellepanel gikk knirkefritt.

– Vi har 16 paneler og dette vil kunne produsere rundt 25 prosent av den strømmen vi trenger til boligen vår.

Román Øien og Nilsen var også opptatt av at solcellepanelene skulle være estetiske og ikke skape visuell støy. Da alt var installert, var de da også meget godt fornøyde og for en tilfeldig forbipasserende er det nesten umulig å se at dette ikke bare er et helt vanlig hustak.

ØKT VERDI PÅ HUSET

Det var en kombinasjon av grønn idealisme og overbevisning om at dette er en klok, langsiktig investering som gjorde at Román Øien og Nilsen gikk for denne løsningen. De hadde lyst til å bidra til det grønne skiftet, samtidig som solcellepanelene øker verdien på huset.

En undersøkelse gjennomført av Vattenfall og Sveriges landbruksuniversitet viser at boliger med solcellepaneler har fått en prisøkning på 14 prosent.

I en tid hvor det hersker mye usikkerhet rundt strømpriser vil også en bolig med solcellepaneler fremstå som mer attraktiv og sikrere med tanke på hvilke utgifter du kan påregne i årene som kommer. 

1. juli i år endret tariffene for nettleien seg, og strømkunder blir nå belønnet for å kutte toppene i strømforbruket sitt med lavere nettleie. Dette vil gjøre muligheten for å styre eget forbruk enda mer attraktivt, noe solcellepanel hjelper deg med.

BLI PLUSSKUNDE

Hvis du ønsker å installere solcellepanel kan du få inntil 32.500 kroner i støtte fra Enova. 

Les mer om støtte fra Enova

For å få en slik støtte er du avhengig av at du har anledning til å selge tilbake den strømmen du ikke bruker. Dette løser man ved å bli plusskunde hos Bodø Energi.

Bodø Energi og DNB har gjort det mulig for deg som privatperson å få grønt boliglån til å finansiere solcelleanlegg. Da investerer du i din egen strømproduksjon. Ta kontakt med din kontaktperson i DNB for tilbud om finansiering av solcelleanlegg.

Så er det også slik at nettopp Bodø er en god by for solcellepaneler, da vi er den byen i Norge med flest lystimer i løpet av året.

SKAPT FOR BODØ

I tillegg er det slik at solceller er mer effektive ved lave temperaturer, dette er fordi temperatur regulerer spenning, og spenningen øker i kulde. Maksimal effekt av solcellene får man ved minus fem grader, og effekten synker med opptil 65 prosent når temperaturen er over 25 grader.

Med andre ord, som skapt for Bodø.

For Bodø Energi er det viktig å ligge i front med tanke på det grønne skiftet:

– Vi vet alle at vi kommer til å trenge nye energikilder i årene som kommer og da er dette en veldig fin løsning, sier Erling Aalvik. Han er leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi Kraftsalg AS.

GODE GARANTIER

Bodø Energi, som er en totalleverandør av solcelleanlegg i Nord-Norge, har et tett samarbeid med panel-produsenten Berggård Amundsen. Dette er paneler med 15 års produktgaranti, samt 25 års produksjonsgaranti innenfor 80 prosent av opprinnelig virkningsgrad.

Tilbake hos Petter Román Øien og Therese Nilsen er det bare noen få uker siden de begynte å produsere sin egen strøm. Og de er strålende fornøyd med sluttresultatet:

– Når du både er med på en klima-dugnad samtidig som du har økt verdien på egen bolig, så blir det en ekte vinn-vinn situasjon.

Våre solcelleløsninger

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå