Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Ny bil-lader? Da må du ha en ladestasjon

Fra 1. juli må du ha en egen ladestasjon hvis du skal installere et nytt ladepunkt hjemme. Det blir ikke lov å sette opp en ny stikkontakt.

 
TRYGG LØSNING: – En ladestasjon er den klart beste og tryggeste måte å lade bilen på, sier bedriftsrådgier Roy Navjord hos Bodø Energi Kraftsalg.

Skrevet for Bodø Energi av Bodø Nu

Frem til nå har det vært mulig å bruke «nødlading»-versjonen hvis du hadde en utendørs stikkontakt som var godkjent for lading av bil. Denne muligheten er nå fjernet.

– Dette handler utelukkende om sikkerhet, sier bedriftsrådgiver Roy Navjord hos Bodø Energi Kraftsalg.

ALT ER INNEBYGD

Han peker på at en riktig installert ladestasjon er en langt tryggere ladeløsning enn en stikkontakt.

– Den tåler mye mer strøm og har i tillegg alle nødvendige sikkerhetsfunksjoner innebygd i systemet.


NY FORSKRIFT: Fra 1. juli i år er det ikke lov å etablere nye ladepunkter for elbilen til en stikkontakt.

Det er i forbindelse med en oppdatering av NEK 400 at de nye reglene trer i kraft. NEK 400 er installasjonsbransjens bibel, en bok som detaljert beskriver alle regler og normer som gjelder elektriske lavspenningsanlegg.

IKKE TILBAKEVIRKENDE KRAFT

De nye reglene har ikke tilbakevirkende kraft. Det betyr at hvis du allerede har lagt opp en lovlig stikkontakt til lading, så kan du fremdeles bruke denne. Men som sagt, det aller tryggeste er å sette opp en dedikert ladestasjon.

– Det er jo mange som lader bilen om natten, på et tidspunkt hvor alle i familien sover. Derfor er det maktpåliggende å redusere risikoen for feil og brann til et minimum, sier Navjord.


BEST I TEST: Zaptec Go ble kåret til vinneren da NAF testet elbil-ladere tidligere i år.

Det er viktig å merke seg at de nye reglene ikke bare gjelder rene elbiler, de omfatter også ladbare hybrider.

MANGE FORDELER

Hos Bodø Energi får du alt du trenger når du skal etablere en trygg ladestasjon. Deres Zaptec Go ble best i test da NAF testet elbil-ladere tidligere i år. Med Zaptec Go får du:

  • Et selskap som ordner alt fra A til Å
  • Markedets sikres lader, sertifisert i henhold til den høyeste sikkerhetsgraden
  • Oversikt på forbruk
  • Låsing av ladekabel
  • Maks ladehastighet, opptil 22 kW avhengig av strømtilgang og bilens kapasitet
  • Svært gunst delbetaling
  • En størrelse – seks forskjellige farger. Velg mellom Cloud White, Asphalt Black, Midnight Blue, Moss Green, Rock Grey og Wood Brown

Zaptec Go lader alle typer biler. Den er alltid tilkoblet WiFi eller 4G LTE-M, noe som sørger for automatisk oppdatering av de nyeste funksjonene og oppdateringene.

Våre ladeløsninger

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå