Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Får energi av tøffe utfordringer

Hun ble advart mot at jobben var traust og mannsdominert. I dag er Monica Hansen Fjellstad konsernsjef i Bodø Energi, i det som kanskje er Norges mest turbulente bransje.

Konsernsjef i Bodø Energi, Monica Hansen Fjellstad
NÆR FJERNVARME: Med Keiseren tronende i bakgrunnen ser konsernsjef Monica Hansen Fjellstad lyst på fremtiden: – Vi har utfordringer, men det er også det som gjør jobben så spennende.

- Jeg er vant til vind og vær.

Med en far som fløy Orion for Luftforsvaret ble det både Vadsø og Andenes før hun kom til Bodø for å gå på videre- gående. To steder som er beryktet og berømt for turbulente forhold. En erfaring som skulle vise seg å komme godt med senere i livet.

Hansen Fjellstad har en CV som fort minner om en gammel klassiker fra Tysfjord Sang og Sement: «Bygg og anlegg». Det var den linjen hun tok i Narvik og de kommende årene skulle vise seg å handle om nettopp dette.

OFFENSIV HOLDNING
Med en master i integrert byggeteknikk fikk hun jobb på byggesakskontoret i Bodø. Da kommunen to år senere trengte en ny bygningssjef troppet hun opp hos sjefen og sa:

– Jeg vil gjerne ha den jobben.

29 år gammel gikk hun dermed rett inn i en verden hvor et helt nytt lovverk snudde det meste på hodet med tanke på ansvar og kontroll.

Konsernsjef i Bodø Energi, Monica Hansen Fjellstad
VENNLIG, MEN BESTEMT: – Det er ikke noe poeng å opptre sjefete bare fordi du er sjef. På den annen side må du være veldig klar på at det skal treffes beslutninger - hele tiden, sier Monica Hansen Fjellstad.

– Jeg elsker opprydding. Jeg får rett og slett energi av skarpe utfordringer.

Hvilket ble mantraet på veien videre hvor hun, igjen ganske raskt, ble sjef for alt asfaltarbeidet til Mesta - i hele Norge.

– Jeg bodde på veien, bokstavelig talt, men som småbarns- mor ble dette for tøft.

BRATT LÆRINGSKURVE
Hansen Fjellstad har vært innom Mestergruppen, var sjef for BE Energimontasje og direktør for BE Varme.

– Det faktum at vi fikk Keiseren i drift i løpet av tre år var en utrolig god følelse. Det var litt som OL på Lillehammer. De sa vi ikke ville klare det, men vi gjorde det.

Fellesnevneren har vært bratte læringskurver. Men med gode folk rundt deg er det utrolig hva som er mulig å få til. Til slutt var hun på toppen. Som konsernsjef i Bodø Energi. Hva tenkte hun da?

– At vi måtte snu pyramiden. Øverst hos oss står alle de operative folkene, de som møter kunder og utfører det fysiske arbeidet. Nederst kommer jeg og staben min. Det er sånn det må være. Hvem er det våre kunder er i kontakt med, primært? Ikke meg. Derfor måtte vi skifte fokus.

Konsernsjef i Bodø Energi, Monica Hansen Fjellstad
SKAL VÆRE LOKOMOTIVET: – Vi står midt inne i det grønne skiftet og her er vi nødt til å være en veiviser. Det er Bodø Energi som skal være lokomotivet som trekker vognene inn i fremtiden, sier Monica Hansen Fjellstad.

SAMMEN ER VI GODE
Neste skritt var å bryte ned det Hansen Fjellstad beskriver som silo-tenking:

Med flere selskaper i konsernet ble det fort at alle fokuserte på seg og sitt. Nå jobber vi hver dag med å dele kunnskap, erfaring og kompetanse på tvers. Det skaper synergi og stor- driftsfordeler, noe som igjen kommer kundene våre til gode.

Parallelt med dette har Bodø Energi lagt ned mye arbeid i å sikre seg de nødvendige ISO-sertifiseringene:

– Vi står midt inne i det grønne skiftet og her er vi nødt til å være en veiviser. Det er Bodø Energi som skal være lokomotivet som trekker vognene inn i fremtiden.

Lederfilosofien til Hansen Fjellstad definerer hun slik:

– Stryk og dytt.

DEMOKRATISK GJENNOMFØRING
Med andre ord liker hun å skape en kultur med oppmuntring og samhandling kombinert med jevnlige og tydelige meldinger.

Strømledninger
NYE LØSNINGER: Vi kommer til å trenger mer elektrisk kraft i en grønn fremtid hvor Bodø Energi skal spille en hovedrolle.

– Det er ikke noe poeng å opptre sjefete bare fordi du er sjef. På den annen side må du være veldig klar på at det skal treffes beslutninger - hele tiden. Jeg har stor sans for å drøfte og ta i mot tilbakemeldinger, men når vedtaket er fattet handler det kun om én ting: – Gjennomføring.

Sfinnes det en side ved Hansen Fjellstad som de færreste kanskje kunne se for seg. Når hun skal lade batteriene, så drar hun gjerne til hytta på Kjerringøy. For å male. Hun har tatt en to-årig utdanning ved Nydalen Kunstskole og har stort utbytte av å utfolde seg med akryl og akvarell:

– Dette er mitt private fristed, her kan jeg skape akkurat det jeg vil.

Så hva tenker hun, konsernsjefen, om en fremtid hvor elektrisk kraft ser ut til å bli mangelvare?

– Dette er bare nok en utfordring som vil utløse kreative løsninger og tiltrekke seg smarte folk. Jeg er sikker på at vi kommer til å finne nye og gode løsninger. Er det noe vi mennesker er gode til, så er det å tilpasse oss.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå