Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

De mannlige ansatte i Bodø Energi lar barten gro

Som en markering av Movember har Bodø Energi som konsern tatt initiativ til å sette fokus på mannehelse. Med over 90 % mannlige ansatte, mener vi det er naturlig å engasjere seg i denne globale bevegelsen. Derfor er alle de mannlige ansatte i Bodø Energi utfordret til å delta.

Flere av de mannlige ansatte i Bodø Energi møtte glattbabert på jobb 1. november. Nå lar de barten gro en hel måned. Foto: Per-Inge Johnsen.

Hva er Movember?

Movember-bevegelsen startet i 2003 i Australia og har vokst til en global kampanje som fokuserer på mannsrelaterte helseproblemer som prostatakreft, testikkelkreft, og mental helse. Det er to ting som er hovedsatningen til Movember. Det ene er at menn rundt om i verden blir med å dyrke en bart i løpet av november måned som et visuelt tegn på støtte til bevegelsen. Det andre er at man forplikter seg til å gå eller løpe 60 km i løpet av måneden. På global basis tar én mann sitt eget liv hvert minutt hver eneste dag. I Movember oppfordres de ansatte i Bodø Energi til å Mo-sjonere – for dem. Det er 60 km for de 60 mennene vi mister hver eneste time – mennene som fortsatt burde vært her i dag.

— Menn har tradisjonelt ikke vært flinke til snakke om egen helse, så det å kunne gro en bart for å øke oppmerksomheten for en så viktig sak er noe jeg håper mange gjør nå i november sier Alexander Helstad, direktør, Ekvaly Elsikkerhet.

Minst 60 km

Under paraplyen "Move for menns helse" oppfordres alle ansatte i Bodø Energi til å gå eller løpe minst 60 km i løpet av måneden. — Jeg håper at så mange som mulig blir med på dette, og selv om det er menns helse håper jeg alle damene i konsernet deltar aktivt. Siden jeg nå skal delta i Marcialonga Arctic Ski Race, gleder jeg meg til å bruke november til noe konstruktivt og kunne starte treningen allerede nå, forteller Ole Angellsen, direktør for Bodø Energi Kraftsalg.  

Vi har satt oss en målsetting om at alle ansatte til sammen skal bevege seg 10660 kilometer, som tilsvarer avstanden Bodø-Tromsø tur-retur ti ganger, det er ett tøft mål men håper vi klarer det, sier Sven-Erik Holsbøe, direktør i Frost Kraftentreprenør. 

Mange som er berørt

Strategidirektør Øystein Wik er også engasjert i saken. —De ansatte er vår viktigste verdi, men i mannsdominerte miljøer er det ofte ikke en kultur for å snakke om egen helse. Dette er en kreftform som forekommer så hyppig at de fleste har nok noen nær seg som har blitt berørt av dette. Jeg har heller ikke vært forskånet fra å miste noen, og man vil vel alltid lure på om dette kunne vært unngått hvis det hadde vært oppdaget tidligere. Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal starte eller hva man skal si, så her kan noe så enkelt som en prat om hvorfor man har bart være en enkel inngang for å kunne starte en samtale, sier Wik. 

Det er viktig at vi setter fokus på menns helse mener et felles direktørkorps i Bodø Energi. F.v. Ole Angellsen, Sven-Erik Holsbøe og Øystein Wik. Alexander Helstad var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Per-Inge Johnsen.

Kåring

Som en del av Movember vil Bodø Energi ha en kåring av beste mustasje og en uttrekspremie til en av dem som har beveget seg 60 km i løpet av måneden. Alle menn i Bodø Energi konsernet har blitt oppfordret til å stille glattbarbert 1. november og gro en bart gjennom hele november. — Selv om dette er første gang vi i Bodø Energi konsernet markerer Movember, planlegger vi å gjøre det til en årlig tradisjon, og oppfordrer alle ansatte og lokalsamfunn til å delta i bevegelsen for å fremme bedre mannehelse, sier samlet direktørkollegium.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå