Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

De ekte ildsjelene som skaper bo- og blilyst

Møt idrettslaget som skaper unike møteplasser og fungerer som limet i nærmiljøet.

Skrevet for Bodø Energi av Bodø Nu

Vi har alle sett dem, de som alltid stiller opp. På dugnader, bak vaffeljernet og langs sidelinja. De som ruller ut liggeunderlag og soveposer i klasserom når laget er på tur. Han og hun som alltid gjør det lille ekstra, som får energi av å bidra til en litt bedre hverdag - hver dag. 

Tverlandet IL har vært der siden starten i 1928. Laget har vokst i takt med det lokale samfunnet. Det har vært opp- og nedturer, men i dag er det en profesjonelt drevet organisasjon med i overkant 600 medlemmer.

Ungdommer spiller fotball
EKTE IDRETTSGLEDE: I det augustsola er på vei ned og himmelen flammer opp, hører du latteren fra banen når spillerne har det gøy på trening.

FLAT STRUKTUR

– Suksessen er i stor grad basert på en veldig flat struktur, hvor de enkelte gruppene er selvstyrte, sier nyvalgt styreleder Petrine Skog. 

Hun er selv oppvokst på Tverlandet og vet hvor viktig det er med gode tilbud på fritiden. Og kanskje ekstra viktig i dag hvor digitale plattformer kanskje frister mer enn svømmehall og håndballklister.

Men Tverlandet IL har også innsett at du ikke kan bremse utviklingen, derfor har de opprettet et eget tilbud innen e-sport.

 – Vi er litt stolte av at vi har fått til dette og interessen er stor, sier styremedlem Anette Rypeng.

Fotballtrenere
GODT HUMØR: Latteren sitter løst når ildsjelene i Tverlandet IL møtes. Fra venstre: Spillerutvikler Rached Mensi, Petrine Skog, Knut-Ole Nordlie og Ole-Andreas Skogvold (Trener G16 og A-lagsspiller)

EN GOD OPPVEKSTPLASS

I en tid hvor alle har det travelt, er det ekstra viktig å etablere en arena hvor unge og voksne kan samles. På Tverlandet er alt nå sentrert rundt kunstgressbanen, hallen og svømmebassenget. Det er kort vei til alt, noe som gjør det lettere å få folk innom.

– Det handler ikke kun om de konkrete idrettstilbudene, dette blir også en oppvekstplass hvor du lærer samarbeid, respekt og får lov til å ta ansvar. Slik som når vi utdanner unge dommere, forteller Knut-Ole Nordlie.

Tverlandet IL er en ekte breddeklubb med følgende aktiviteter:

  • Fotball
  • Håndball
  • Innebandy
  • Orientering
  • Ski
  • E-sport
  • Svømming
  • Barneidrettsskolen

Ungdommer spiller fotball
STERK ENTUSIASME: Innsatsen er høy når A-laget har trening. Her er det Christoffer Hetzler Almås som er i aksjon.

DET EKTE ENGASJEMENTET

At laget har engasjerte medlemmer er skihytta et godt bevis på. Her gikk folk sammen og bygde den selv, et prosjekt til to millioner kroner. For å kunne utnytte kunstgresset best mulig, har laget skaffet seg traktor og brøyteutstyr.

– Alt dette hadde ikke vært mulig hvis vi ikke hadde ledere i alle gruppene som virkelig går foran og viser vei, sier Rypeng.

– Som foreldre har vi bare noen få år hvor vi kan være sammen med barna våre. Da blir det ekstra meningsfylt når du får lov til å bidra til noe som kommer hele nærmiljøet til gode, understreker Nordlie.

ALLE FÅR BLI MED

Tverlandet IL har også tilrettelagt for aktiviteter for de som bor på flyktningmottaket, blant annet har svømmegruppa søkt om midler og arrangerer gratis folkebad en ettermiddag per uke. Dette tilbudet er veldig populært.

I et Norge hvor ordet «utenforskap» har blitt til en stadig økende trussel, er det lokale idrettslaget en garantist for at alle får bli med, også økonomisk gjennom Solidaritetsfondet.

Fotballtrenere
STERKT ENGASJEMENT: Petrine Skog og Ole-Andreas Skogvold (t.h.) lytter nøye når en engasjerte Knut-Ole Nordlie kommer med ektefølte meninger.

Så er det litt ekstra stas at Tverlandet IL har fått et sterkt A-lag i fotballens 5.divisjon:

– Dette er en gjeng med spillere som styrer alt selv og de har en smittende energi og entusiasme som fungerer som en vitamininnsprøytning i hele organisasjonen, sier Nordlie.

VIKTIG STØTTESPILLER

Som mange klubber på grasrotnivå, vet også Tverlandet IL at det ikke er enkelt å få budsjettene til å gå i balanse. Det er en evig jakt på støttespillere og kreativt salg av tørkepapir, pizza og lodd.

Derfor setter de umåtelig pris på at Bodø Energi har vært en trofast samarbeidspartner i mange år:

– De er rett og slett en del av familien. Uten støttespillerne våre hadde vi ikke vært i stand til å opprettholde de tilbudene som er så viktige for nærmiljøet.

Gutt spiller fotball
ET STOLT LAG: Tverlandet IL ble stiftet i 1928 og er i dag en sentral aktør for å skape trivsel i nærmiljøet.

VIL GI NOE TILBAKE

Hos Bodø Energi har det helt siden 1909 vært viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

– Som en lokal strømleverandør, som er 100 prosent eid av Bodø kommune, heier vi på alle de som bruker av fritiden sin for å skape gode tilbud. Derfor sponser vi lokal idrett, kultur og frivillighet, sier leder for marked og kommunikasjon, Erling Aalvik.

Les mer om vårt samfunnsansvar 

Saken er skrevet av Bodø Nu

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå