Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø & Omegn IF Orientering mottar Bodø Energi Gaven foran NM

I en tid der sport og bærekraft går hånd i hånd, skal Bodø & Omegn IF Orientering (B&OI Orientering) sammen med Tverlandet Idrettslag arrangere Norgesmesterskapet i Sprintorientering. Arrangementet, som har rådhusplassen som arena, arrangeres fra 9.-12. mai, og samler landets topputøvere i en krevende og publikumsvennlig konkurranse.

Bodø & Omegn IF orientering mottar Bodø Energi Gaven. F.v. Morten Selnes, prosjekterleder for NM i Orientering 2024 og Erling Aalvik, Leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi Kraftsalg. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi

—Vi snur opp-ned på tradisjonell orientering ved å bruke byrommet aktivt. Det bringer sporten nærmere publikum og skaper en mer spennende opplevelse, sier Morten Selnes, prosjektleder i Bodø & Omegn IF Orientering. Sprintorienteringen skiller seg fra den tradisjonelle skogsorienteringen ved at den foregår i urbane omgivelser hvor hurtighet og raske veivalg står sentralt. 

Mer attraktivt 

De arrangerer tre løp denne helgen hvor de starter torsdag med en knockout-sprint, som består av tre heat med en prolog, semifinale, og finale, lørdag er det vanlig sprintorientering mens de avslutter søndag med stafett. — Sprintorientering er en forholdsvis ny idrett som blir stadig mer populær både blant utøvere og publikum. Vi følger utviklingen som skiskyting og langrenn har gjort med å trekke idretten inn i urbane områder for å gjøre sporten mer tilgjengelig for publikum. Ved å bruke urbane arenaer som Rådhusplassen i stedet for avsidesliggende gressletter, øker vi synligheten og publikumstilstrømningen betydelig, sier Selnes. 

Så er det slutt på at dere starter på ei gresslette inne i skogen, der du kun ser ryggen på noen på tur ut i skogen, og så ser du dem ikke før de er tilbake to timer senere?  

—Langt ifra. Det er skogsorientering som hovedaktiviteten. Det er det som er den klassiske orienteringa, vi arrangerer o-løp hver tirsdag, gjerne sammen med andre klubber i nærheten. Tidlig på året bruker vi bynære områder eller byområder. Men utover sommeren når det er litt tørrere ute er det veldig mye skog vi bruker, sier Selnes. 

Hever opplevelsen 

Det har krevd ett høyt antall timer med planlegging og organisering for å arrangere NM. Med dagens høye kostnader er det særlig verdifullt med ekstra støtte. Arrangementet har nok gått sin gang uansett, men gaven hjelper arrangørene til å levere et bedre produkt til løperne. I stedet for å tenke å ta ned prosjektet, så kan man kjøre prosjektet som de har tenkt det.

— Gaven er det som gjør at vi kan gi som gir løperne det gode ekstra, sier Selnes. 

Morten Selnes, prosjekterleder for NM i Orientering 2024 forteller at støtten fra Bodø Energi er med å løfte arrangementet. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi

Over 5000 deltok 

Siden etableringen i 2019 har Stolpejakten blitt den største aktiviteten til Bodø & Omegn IF Orientering. I år har klubben satt ut 80 stolper som ikke bare utfordrer fysisk aktivitet, men også beriker deltakernes kulturkunnskap om Bodø, spesielt viktig nå når byen feirer sin status som Europeisk Kulturhovedstad. 

Stolpene er strategisk plassert for å maksimere både den fysiske utfordringen og den kulturelle berikelsen. Ruter inkluderer både sentrumsområdene og naturskjønne stier rundt havna, Bratten, langs Elveparken, ved Bodøsjøen og på Mørkved. Mange stolper er plassert kulturelle plasser som statuer, skulpturer, gatekunst, minnesmerker, museer og historiske steder. Nytt av året er kulturinfo som kan leses når stolpene skannes.  

Engasjementet i stolpejakten har vært bemerkelsesverdig. — Allerede nå har vi engasjert over 1000 personer i Bodø i år. I fjor deltok hele 5343 personer i jakten, avslutter Selnes stolt.  

Ett fantastisk folkehelseinitiativ 

I løpet av de siste tre årene har Bodø Energi delt ut Bodø Energi Gaven, et engangsbeløp på 10.000 kr, annenhver måned. Dette initiativet ble lansert som en del av selskapets strategi for å støtte mindre foreninger og arrangementer i Bodø og omegn. 

— Bodø & Omegn IF Orientering leverte først og fremst en fremragende søknad. Da de stod overfor oppgaven med å arrangere noe så stort som et NM i våre egne gater, innså vi at vårt bidrag kunne virkelig løfte arrangementet. Vi la merke til suksessen med Marcialonga Arctic Ski Race i mars, som også benyttet Rådhusplassen som hovedbase. Vi håper derfor at NM i orientering vil tiltrekke seg like mange deltakere og besøkende. Når man i tillegg vet at klubben engasjerer nesten 10% av Bodøs befolkning gjennom årlige aktivitet som stolpejakten, en aktivitet som bidrar betydelig til både bolyst og livskvalitet i Bodø, og de representerer et fantastisk folkehelseinitiativ føler vi at det var en fin sak og støtte, sier Erling Aalvik, Leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi Kraftsalg. 

Det er en del av Bodø Energis strategi å bidra til utvikling i Bodø og omegn ved å være delaktig i ulike prosjekter. Vi heier på alle som engasjerer seg for levende lokalsamfunn, og alle som bidrar til idrett, kulturliv og frivillighet. Gjennom Bodø Energi Gaven har vi kunnet støtte særlig prosjekter som bidrar til aktivisering av barn og unge.

Søk Bodø Energi Gaven her

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå