Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Bodø Bryteklubb: klubb med inkludering, vekst og fellesskap

Solen titter knapt over horisonten en kald februardag mens vinden minner på om den kalde nordnorske vinteren. Men innenfor veggene av Bodø Bryteklubbs treningslokaler, brenner en varme av fellesskap, ambisjoner og dedikasjon. Dette er ikke bare et sted hvor atleter forbereder seg til nasjonale konkurranser; det er en smeltedigel hvor unge talenter, familier i økonomisk knipe og brytere fra krigsherjede land finner et fellesskap og en følelse av tilhørighet.

Bodø Bryteklubb mottar Bodø Energi GavenBodø Bryteklubb mottar Bodø Energi Gaven. F.v. Kristian Kristensen (Styremedlem i Bodø Bryteklubb), Erling Aalvik (Leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi Kraftsalg) og Hege-Kristin Lindgaard Pettersen (Leder for Bodø Bryteklubb). Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi

Hege-Kristin Lindgaard Pettersen, leder for Bodø Bryteklubb, beskriver mottakelsen av Bodø Energi Gaven som en kritisk støtte i en tid hvor klubbens ambisjoner trues av økonomiske utfordringer. —Disse pengene betyr at vi kan sende brytere på stevner, hjelpe familier som ikke har god økonomi, og inkludere ukrainske familier som rett og slett ikke har penger. De betyr alt faktisk, sier Pettersen. 

—Disse pengene betyr at vi kan sende brytere på stevner, hjelpe familier som ikke har god økonomi, og inkludere ukrainske familier som rett og slett ikke har penger.
 

"—Disse pengene betyr at vi kan sende brytere på stevner, hjelpe familier som ikke har god økonomi, og inkludere ukrainske familier som rett og slett ikke har penger."


Store reiseutgifter
 

Klubben, som opererer på rent dugnadsbasis uten lønnede stillinger, står overfor den stadige utfordringen med å finansiere reiser til stevner. Men med ingen lønnede posisjoner, fra trenere til styremedlemmer, har klubben alltid prioritert å holde sporten tilgjengelig og rimelig. — Bryting er grunnleggende en rimelig sport, forklarer Pettersen. Men kostnadene ved å delta i stevner, spesielt med reiser involvert, legger en stor byrde på våre medlemmer. Det å reise på stevner og samlinger er blitt en nødvendighet for at bryterne, spesielt de som er på ungdom og juniorlandslag, skal kunne konkurrere og utvikle seg. 

"— Reiseutgiftene har eksplodert de siste årene. Fra 2021 til 2022 økte disse utgiftene med 200 000 kroner, en utvikling som har tvunget klubben til å revurdere hvordan de dekker kostnader. "


Lav egenandel
 

I fjor vedtok styret at egenandelen skulle være 2000, før dekket klubben reiseutgiftene 50/50, men dyrtiden vi er inne i gjorde at klubben så at det ikke gikk for bryterne som reiser mye. — Vetle Mathisen som er på ungdoms og juniorlandslaget er ett godt eksempel. Når de nå skulle til i Paris på stevne, er egenandelen til landslaget 4000. Men det er jo bare fra Oslo til Paris, så da kommer reise fra Bodø og opphold to netter på hotell i tillegg. Totalt blir fort 6000 korner. Det vil si at det koster 10.000 kroner for han og delta, sier Pettersen, og poengterer at klubben støtter alle sine utøvere når de er på reise.  
Kristian Kristensen understreker den økonomiske belastningen som følger med satsing i brytesporten: — De mest dedikerte utøverne befinner seg ofte på veien, med flere reiser hver måned. For foreldre som skal stå for disse utgiftene, spesielt i lys av de siste årenes renteøkninger, representerer det en betydelig økonomisk utfordring. Derfor ble vi nødt til å ha et system som spesifikt støtter våre mest aktive brytere, sier Kristensen. 

Møte sine helter 

I lys av denne økonomiske situasjonen har Bodø Energi trådt inn som en uvurderlig støttespiller. Erling Aalvik, leder for marked og kommunikasjon ved Bodø Energi Kraftsalg, utdyper deres beslutning om å støtte klubben: — Med et voksende antall medlemmer og NM i Bryting på trappene, så vi et behov for å støtte Bodø Bryteklubb. De leverte også den beste søknaden hvor de beskrev grundig hva pengene skulle brukes til. I tillegg er det å bidra til at unge brytere kan se sine forbilder bryte live også viktig. Det å kunne møte sine helter og få en selfie sammen med dem har en helt egen verdi, sier Aalvik. 

"- Det å kunne møte sine helter og få en selfie sammen med dem en helt egen verdi."


Støtten kommer på et kritisk tidspunkt, spesielt med tanke på at klubben skal arrangere NM i Bryting senior i 2024. Dette mesterskapet som samler mellom 80 og 100 utøvere i alderen 16- 50+ vil ikke bare være en arena for sportslig konkurranse, men også en mulighet for klubbens medlemmer, inkludert brytere som Morten Thoresen og andre kjente navn som Grace Bullen og 
Exauce Mukubu fra TV-serien "Hode i Klemme," å vise seg frem for bodøpublikumet.

Kristian Kristensen plasserer det synlige beviset på at de har mottatt Bodø Energi Gaven slik at alle deres medlemmer ser det neste gang de kommer på trening. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi. 

God rekrutering 

Klubbens betydning strekker seg imidlertid utover de store arrangementene. Gjennom pandemien opplevde klubben en nedgang i rekruttering, men blant annet takket være populariteten til tv-serien "Hode i Klemme" har interessen blomstret på nytt. — Knøttepartiet vårt (2-5 år) er helt fullt nå, og vi har mange som kommer til og vil starte med bryting etter så sett serien, sier Kristensen, en utvikling som lover godt for fremtidig vekst og engasjement i brytesporten. 

Med sine 160 medlemmer, hvorav rundt 70 er aktive brytere, har Bodø Bryteklubb bevist at sport kan være en kraftfull motor for samhold, inkludering, og personlig utvikling. Gjennom dedikasjon, fellesskap, og nå med støtten fra Bodø Energi, er klubben godt posisjonert for å fortsette sin misjon om å ikke bare utvikle toppidrettsutøvere, men også å bygge karakter og fellesskap blant sine medlemmer. 

Gjennom å gi i Bodø Bryteklubb Bodø Energi gaven i februar støtter vi ikke bare sportens verdi, men også den dypere betydningen av å støtte en organisasjon som gir så mye tilbake til sitt lokalsamfunn. Det er en historie om mer enn bare sport; det er en fortelling om hvordan en klubb kan være et fyrtårn av håp, styrke, og samhold i hjertet av Bodø. 

 

 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå