Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

En 115 år lang historie fylt med spenning

For 42 005 dager skjedde det: Bodø Kommunle Electricitetsverk ser dagens lys! Da ble driften i Breivafossen minikraftverk satt i gang, 1 mai 1909. Dermed var Bodø by elektrifisert.


Fra tunellinnslaget på Heggmoen
For 42 005 dager skjedde det
: Bodø Kommunale Electricitetsverk ser dagens lys! Da ble driften i Breivafossen minikraftverk satt i gang, 1 mai 1909. Dermed var Bodø by elektrifisert. Det er en historie om en liten fiskerlandsby på nordlandskysten, som går gjennom vekst og fall, krig og gjenoppstandelse, utvikling og modernisering og som i dag fremstår som en av landets mest levende og dynamiske bysamfunn.

En by folk trives i. På hvert av disse utviklingstrinn har vi enten som Bodø kommunale Electricitetsverk, Bodø Elverk eller Bodø Energi, vært en avgjørende støttespiller for byen vår. Selv når Bodø ble bombet i maidagene 1940, så tok det kun 10 dager før strømmen var tilbake. Hele tiden har vi vært der, i gode dager og i onde dager.

Vi skal fortsatt være det som en viktig partner for innbyggere og næringslivet i Bodø.

Vi har vel aldri vært viktigere enn nå som vi skal gjennomføre det grønne skiftet. For en ting er sikkert, skal vi klare å nå klimamålene våre er fornybar kraft og varme helst essensielt. Samfunnet vårt må elektrifiseres. Biler, båter, busser og fly. Ja, alt må over på fornybar strøm. Husene våre skal varmes opp av fornybar fjernvarme, det kommer mange forandringer, men en ting er sikkert. På samme måte som vi var med i de første 115 årene, skal vi være med på de neste 115 årene. Som en avgjørende støttespiller for byen vår.


Gratulere med 115års dagen til oss 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå