Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Smart startpakke

Denne startpakken er begynnelsen på et smartere strømforbruk.


Smart startpakke

Førstegangsbetaling500 kr Pris pr mnd110 kr Periode2 år Totalt3.140 kr
Bestill
1 stk. x Smarthub (Z-wave & ZigBee)
1 stk. x HAN-sensor

smarthus teknologi - smart startpakke levert av Futurehome

Startpakke består av HAN-sensor og Smarthub fra Future HomeSmarthub er en del av Smart startpakken. HAN-sensor

Få bedre kontroll over strømregningen.

Strømregningen er ikke alltid oversiktlig. Hva bruker du strøm til? Installer HAN-sensoren i strømskapet ditt. Da får du oversikt over strømforbruket i sanntid og i fortid. Du kan også sammenligne strømforbruket i dager og måneder med et enkelt tastetrykk. Med smarthuben kobler du til andre smarte enheter i Futurehome-appen og setter opp automatiske hendelser som sparer strøm. Godt for lommeboka, godt for miljøet!

Smarthusløsningen er et lavterskel-tilbud som reflekteres i alt fra åpne kildekoder til at smarthuben kan kobles med smarte produkter som du får tak i hos de fleste elektronikkjedene. Systemet gir også økt sikkerhet for de fleste, da man kan styre, overvåke og få varslinger om noe skulle oppstå.

smarthus i Bodø

Enkel programvare

Smarthuben er hjernen i et smarthus. Programvaren er lett og intuitiv. Her får du oversikt over tilkoblede smartenheter, du kan gi direkte kommandoer eller programmere automatiseringer.

Futurehome sitt dashboard gir deg kontroll over tidsstyringer, forskjellige moduser, automatisering og logikkmotor, smarte varslinger og et astrour. Alt presenteres i et enkelt app-grensesnitt som gir deg tilgang til smarthuset fra hvor enn du er i verden.

Før HAN-sensoren kan sende sanntidsdata til appen må HAN-porten åpnes av nettselskapet. Klikk her for å sende søknad til nettselskapet Arva (tidligere Nordlandsnett). Kontakt ditt nettselskap dersom du bor i et annet nettområdet. HAN-Sensoren fungerer på alle nye AMS strømmålere i Norge.

Hva er et smarthus?

Med et smarthus menes automatiserte og intelligente funksjoner som bidrar til et lavere energiforbruk, bedre komfort og et høyere sikkerhetsnivå. Til å komme i gang med et smarthus trenger du først en sentral (HUB) som tar inn signaler og gir kommandoer basert på informasjon og programmering. Futurehome Smarthub og tilhørende app gir deg sentralen du trenger for å starte ditt eget smarthus.

Med sentralen på plass kan du koble til forskjellige smarte-enheter. En HAN-sensor i sikringsskapet gir deg full oversikt over ditt totale strømforbruk i sanntid. Da består smarthuset ditt av en sentral (Futurehome Smarthub) og en enhet som henter inn data til sentralen (HAN-sensor).

Men potensialet er mye større. Når du først forstår hvordan et smarthus fungerer er det enkelt å koble til andre enheter som reduserer strømforbruket. Med termostater kan du dele boligen opp i temperatursoner og kun bruke varme der du trenger det. Hvis du plugger panelovner til smarte stikkontakter kan du kutte ovnene på direkte kommando, regulere varmen etter været, eller sette måltemperaturer i sentralen.

Til å overvåke strømforbruket velger du startpakken som inneholder en Smarthub og en HAN-sensor. Etter installasjon kan du se ditt strømforbruk i sanntid gjennom appen kalt Futurehome X. Hvis du er interessert i å redusere strømforbruket bør du undersøke Styringspakken eller Varmepakken. Med smarte stikkontakter og termostater oppgraderer du et vanlig hjem til et smarthus på kort tid.

Futurehome kan også integreres med en rekke populære WiFi-produkter. Selskapet fører en oppdatert liste over enheter som fungerer med Futurehome sitt system. Programvaren deres er basert på Z-wave og Zigbee standardene.

Reduser ditt strømforbruk med smarthusløsninger

 
 1. Få bedre oversikt over strømforbruk
  Hvis du vet når på døgnet du bruker mye strøm er du bedre rustet til å ta klokere valg. Med en HAN-sensor får du oversikt over nåværende og tidligere strømforbruk. Kombiner innsikten med spotprisen og flytt energikrevende oppgaver til tider med lavere spotpriser.
   
 2. La smarte enheter regulere temperaturen
  Smarte termostater gir gamle varmepumper og klimaanlegg bedre funksjonalitet. Skru av varmepumpen fra mandag til fredag mellom kl. 08.00-15.30. Med smarte stikkontakter og termostater regulerer du elektriske ovner til å holde angitt romtemperatur. Eller skru av alle med én knapp på telefonen.
   
 3. Sett hytten i hvilemodus
  Smart varmestyring kan også regulere temperaturen og strømforbruket på hytten – fra hvor som helst i verden. Skru på frostsikring når du ikke er på hytten og juster opp temperaturen rett før neste besøk.
   
 4. Skru av lyset
  Med smartstyring kan du skru av eller justere lyskilder med en knapp eller forskjellige variabler. Du kan også koble lyskilder til bevegelsessesnorer. Dette passer bra til en gang eller en garderobe med mye gjennomgang, men lite opphold.
   
 5. Unngå standby-modus
  I løpet av et helt år vil mange apparater på standby dra ganske mye strøm. Med smarte stikkontakter kan du måle strømforbruket eller skru av spillkonsollen, ladere og andre apparater som drar strøm når de ikke er i bruk. Skru av småelektronikk når du sover.

 

Oppsett av Futurehome Smarthub

Oppsett og installasjon av din Futurehome Smarthub avhenger av modellen og versjon. Du finner ut hvilken modell du har på undersiden av Smarthuben, i teksten til venstre (rett under serienummer). Se eksempel:

Datablad og FDV dokumentasjon for alle modeller finner du på products.futurehome.io

Futurehome Smarthub - CUBE- 1V1-EU

Se egen side for oppsett og installasjon av Futurehome på start.futurehome.io

Futurehome Smarthub - CUBE-1V0-EU

 1. Last ned Futurehome på App Store eller Google Play.

  Trykk her for å gå til Android appen
  Trykk her for å gå til iOS appen
 2. opprett bruker/logg-inn i appen og lag et 'sted'.
   
 3. Koble opp Smarthub med medfølgende nettverkskabel og strømadapter slik som anvist under. Din Smarthub vil nå starte automatisk. Oppstarten kan ta opp til 2 minutter. Under oppstartsfasen lyser det sterkt lilla ved logoen på toppen av Smarthub, når Smarthub har startet og er klar vil lyset bli hvit/rosa og noe svakere.
 4. Nå er det viktig at både Futurehome Smarthub og telefonen/enheten du har logget inn i appen befinner seg på samme lokalnett. Hovedsakelig ved at telfefonen din er tilkoblet hjemmets Wi-Fi. Dette er for at Appen skal kunne 'oppdage' Smarthuben.
   
 5. I appen, velg "Registrer Smarthub". Smarthuben registreres opp mot din bruker og du trenger ikke lengre å være på samme nettverk for å logge deg inn. Nå kan du bruke appen fritt fra hvor som helst i verden.

  Brukeren du er logget inn med vil automatisk bli eier av stedet når du registrerer et nytt sted. Eierskap kan overføres på et senere tidspunkt om ønskelig.

  Hver Smarthub er tilknyttet et 'Sted' der du kan definere ulike rom. Innenfor de forskjellige rommene legger du til enhetene dine.

For videre oppsett av produkter, se: Oppsett av produkter & brukermanualer. Skulle du ha behov for hjelp finner du vår kontaktinformasjon på futurehome.io.

 

Oppsett av HAN Sensor

Husk! Kontakt ditt nettselskap for å åpne HAN-porten din før du prøver å installere HAN-sensoren. Klikk her for å sende søknad til nettselskapet Arva (tidligere Nordlandsnett).

Åpne batterilokket på HAN sensor ved å presse/skli det opp over antennen. Dette gir deg tilgang til batteriholder, brukerknapp og LED indikator.

Sett inn 1stk CR123A (pass på polaritet).

PS. LED vil nå blinke blå/rød som indikerer at HAN adapteren starter. Den vil så blinke gjentagende tre korte blå blink hvert sekund for å indikere at den er i paringmodus. Sett batterilokket tilbake på plass.

Koble HAN Sensor til AMS ved å følge stegene:

Koble den ene enden av den medfølgende kabelen til HAN Sensoren.
Koble andre enden av medfølgende kabel til AMS (måleren).
Vent til LED begynner å blinke korte blå blink. Dette indikerer at HAN adapter har forbindelse med AMS.
Monter HAN Sensor i/ved sikringskapet ved å benytte den dobbeltsidige tapen som befinner seg på baksiden av HAN Sensor.

Legg til HAN Sensor til Futurehome

I Futurehome sin App, gå til:

Innstillinger > Enheter > Legg til enhet. Velg Zigbee og Start.

Om ikke HAN Sensor automatisk står i paringsmodus som i steget over. Sett den i paringsmodus ved å:

 1. Åpne batterideksel og hold brukerknappen inne i 10+ sekunder. Dette resetter HAN Sensor og starter paringsmodus. Den indikerer at den er i paringsmodus når den blinker tre korte blå blink gjentagende hvert sekund.
   
 2. Futurehome App vil indikere når HAN Sensor er parret. Du vil da finne denne under Enheter.
   
 3. Viktig! Etter at HAN Sensor er lagt til som en enhet i Futurehome må du (via Futurehome App) gå til HAN Sensor-enhetens innstillinger og sørge for at den er lagt i et rom, at den er satt som ‘meter’ for type, og ‘main_elec’ for sub-type.
  Installasjon av HAN Sensor

 4. HAN Sensor vil nå vises som et eget kort på hjemskjermen (i Futurehome App).

For detaljerte detaljer om energiforbruk anbefaler vi at du også installerer Thingsplex og Event Collector, begge finner du i Futurehome App under innstillinger > Playgrounds. Du finner mer informasjon om bruk av disse på support.futurehome.no.

Fjerne HAN Sensor fra Futurehome

Følg instruksjonene i Futurehome App (Innstillinger > Enheter > velg HAN adapter, eller se support.futurehome.no for fjerning av enheter.

LED indikator
Farge Mønster Forklaring Normal
Blå Kort blink Melding fra AMS mottatt Av
Blå Gjentagende: tre korte blink, så 1. sek. av Paringsmodus Av
Blå Gjentagende: 1. sek av/på Zigbee gjenkjent Av
Blå Opp til 10 stk. medium blink Forlater nettverk. Han har blitt fjernet fra zigbee nettverk. Mønster vil endres til paringsmodus. Av
Blå Blinkende Zigbee forbindelse brutt Av

 

Bruker-knapp
Handling Beskrivelse Forklaring
Trykk og hold i 10+ sekunder Fabrikkresett Fabrikkresetter HAN adapter og starter automatisk paringsprosess. PS. Fabrikresett fjerner også HAN adapter fra Smarthub.

 

 

Produktinfo

Smarthub

Modell: CUBE-1V1-EU

Grensesnitt: RJ45 (Ethernet, wired), 1x USB 2.0 (for Futurehome compatible extensions only), Power Jack (5VDC, Futurehome supplied PSU only)

Radio: ZigBee 2.4GHz, Z-Wave 868 MHz.

Strømforsyning: AC 230V 50/60GHz.

Effektbruk: 3.5W


Futurehome HAN-Sensor

Futurehome HAN-Sensor er laget for å virke med alle nye AMS strømmålere med HAN port i Norge. Merkene som støttes er Aidon, Kamstrup og Kaifa/Nuri.

Husk! Kontakt ditt nettselskap for å åpne HAN-porten din før du prøver å installere HAN-sensoren. Klikk her for å sende søknad til nettselskapet Arva (tidligere Nordlandsnett).

Nettside og CMS: Digitalt Byrå