Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Ekvaly Elsikkerhet

Ekvaly Elsikkerhet AS, tidligere avdeling elsikkerhet under Frost Kraftentreprenør AS, er et selskap i Bodø Energi- konsernet. Vi har hovedkontor i Bodø og avdelingskontor i Tromsø og Finnsnes med ansatte stasjonert i andre deler av Nord-Norge, blant annet Bardufoss, Lyngseidet, Narvik og Harstad.

Alle nettselskap er pålagt i lov og forskrift å utføre tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr som er tilknyttet nettet. Dette for å sikre at anlegg er i sikkerhetsmessig stand og ikke frembyr fare for liv, helse og materielle verdier. Ansvarlig for dette arbeidet er Det Lokale Eltilsyn (DLE). DLE har mulighet for å leie inn oss som sakkyndig selskap for utførelsen av myndighetspålagte oppgaver. Vi tilbyr elsikkerhetstjenester til nettselskap i hele landet.

Med våre 18 dyktige ingeniører tilbyr vi samtlige av DLE-tjenestene, som innebærer et vidt spekter av tjenester:
- Forelesning om elsikkerhet til skoler, helsesektoren.
- Kampanjer og stands ifm. åpen brannstasjon, aksjon boligbrann m.m.
- Markedskontroll hvor vi verifiserer elektrisk utstyr.
- Brannetterforskning i samarbeid med politi.
- Møter med bransjen om regelverk, avviksfunn, m.m.
- Tilsyn på alle typer elektriske lavspenningsanlegg.
- Revisjoner av internkontrollsystemet til alle typer virksomheter.
- Samordnet tilsyn med politi, arbeidstilsyn, brannvesen, statsforvalteren.

Noen funfacts om oss:
- Hvert år så gir vi tilpasset forelesning om elsikkerhet til elever i 6. og 9. klasse. Vi når dermed ut til ca. 2750 elever årlig.
- I 2022 finner vi ca. 24 422 brudd mot sikkerhetskravene. Av disse er det 1501 avvik som er gradert til brann- eller berøringsfare.
- Det gjøres årlig 523 funn på at «utstyr/anleggsdel hadde varmgang» Dette betyr at vi avverger rundt 500 potensiale brannutrykninger i løpet av et år.

- Vi redder liv hver dag! 

Kontakt oss

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå