Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Nordland Musikkfestuke

Når noen finner ut vi kan ta verdens beste klassiske pianister opp på ett fjell for å arrangere konsert vet man at dette er en dose nordnorsk galskap. Vi kaller det Klassisk Nordnorsk.


Domkirken er en arena som ofte fylles opp under Nordland Musikkfestuke Foto: Per-Inge Johnsen
Nordland Musikkfestuke, som har røtter som går tilbake til 40 år, har vokst til å bli en av de mest betydningsfulle formidlerne av klassisk musikk i landsdelen og en av de største festivalene i Norge. Hvert år, i uke 31 og 32, tiltrekker festivalen rundt 25 000 besøkende som får oppleve et mangfold av musikalske arrangementer. Selv om programmet hovedsakelig består av klassisk musikk, gir festivalen også rom for jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop, rock og andre sjangere.

Det som virkelig skiller Nordland Musikkfestuke fra andre festivaler, er dens unike evne til å kombinere verdensklasse musikalske opptredener med den fantastiske nordnorske naturen. Det er ikke uvanlig å se en av verdens beste pianister spille på en utescene 366 meter over havet, eller nordnorske visekunstnere som bruker Hurtigruta som scenografi. Festivalen transformerer også møbelvarehus til kulturhus, samtidig som topporkestre spiller i noen av Europas beste konsertsaler.

Arenaer for Nordland Musikkfestuke
Festivalen benytter en rekke arenaer i Bodø for å gi publikum en variert og unik opplevelse. Noen av de mest kjente arenaene inkluderer:

Bodø domkirke: Et hellig sted som gir en unik atmosfære for musikalske opptredener.

Stormen konserthus: Et moderne kulturhus som er kjent for sin akustikk og design.

Piccadilly pub: Picadilly Pub er stedet der store artister opptrer for et publikum som står tett som erteris og sild i tønne på én og samme gang!

Bodø kunstforening: Ligger i Moloveien 10, og er en tradisjonsrik og ikke-kommersiell visningsarena for visuell kunst.

Hundholmen brygghus: En populær samlingsted med en avslappet atmosfære. Kjent for sitt egetbrygget øl.

Nordland kultursenter: Ligger i idylliske omgivelser med gamle bygninger og natur mellom Rønvikjordene, cirka 3 km fra Bodø sentrum.

Rønvik kirke: Morderne lys kirke som gir en spesiell atmosfære for konserter.

Rådhusplassen: Bodø by sin store samlingsplass

Bodøgaard kunst & kultur: Nord-Norges største private samling av kunst- og kulturgjenstander

Jektefartsmuseet: Et museum som gir en historisk setting for opptredener.

Leif Jenssons plass: En utendørs plass som ofte brukes for større arrangementer.

Restaurant Bjørk: En restaurant kjent for sin gode mat og musikalske opptredener.

Sinus: En populær konsertarena i Bodø.

Skjerstad kirke: En pittoresk kirke som gir en rolig og fredelig atmosfære for musikk.

Nordland Musikkfestuke er ikke bare en klassisk festival; det er en feiring av musikk, kultur og det unike nordnorske landskapet. Med sitt mangfoldige program og fantastiske arenaer, fortsetter festivalen å inspirere og glede både lokale innbyggere og besøkende fra hele verden.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå