Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Marcialonga Arctic Ski Race

Marcialonga Arctic Ski Race blir en årlig skifestival i Bodø fra 2024.

Skirennet blir en del av Ski Classics, som inneholder en serie langløp inkludert Birkebeinerrennet, Vasaloppet, Marcialonga (i Italia) og nå også Marcialonga Arctic Ski Race. Vi vil være et Ski Classic Challengers arrangement i 2024 og Pro Tour arrangement i 2025, 2026 og 2027. Pro Tour arrangementene gir en garanti for at det kommer minst 35 elitelag med ca. 250 – 300 eliteutøvere med tilhørende støtteapparat. Marcialonga Arctic Ski Race har en ambisjon om å etablere verdens mest spektakulære skimaraton i Bodø.

Hovedarrangementet er et langløp på 42 km, med start og mål i Bodø sentrum. Løypa starter bortover Prisens Gate, gjennom Rensåsen, bortover Røvikjordene til Maskinisten, opp Junkerfjellet, ned og rundt Svartneset, deretter slynger den seg rundt Soløyvannet mot klokken, ned til Maskinisten og samme vei inn til mål. Vi i Bodø Energi tror på at dette blir en unik skiopplevelse og en folkefest for hele familien.

Skifestivalen arrangeres for første gang i 2024 fra 7. – 11. mars. Det vil være flere arrangementer i festivalhelgen, blant annet 2 barne- og ungdomsarrangementet. Marcialonga Arctic Ski Race har et mål om at 2000 barn og unge skal være med på skiaktiviteter gjennom egne barne- og ungdomsaktiviteter. Bodøs skoler og barnehager blir invitert til å delta på egne løp. Det at barn og unge kan delta aktivt på denne folkefesten er for viktig for oss, det at dette skal være en fest for hele familien der skiglede, aktivitet og folkehelse står i sentrum er utslagsgivende for vi i Bodø Energi ønsker å støtte arrangementet.

Les mer og meld deg på Marcialonga Arctic Ski Race her.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå