Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

ElMar - Elektrifisering av maritim transport og framtidens havner

Målet bak FoU-prosjektet ElMar er å redusere utslipp ved å gjøre etablering og bruk av landstrøm- og ladestrøm mer attraktivt.

Hurtigruten og cruiseskip i Bodø Havn. Fotokred; Benjamin Strøm. Drone Nord

De nærmeste årene skal det installeres landstrøm og ladeløsninger for utslippsfri maritim transport i flere titalls norske havner. Samarbeid på tvers av bransjer må til for å gjennomføre dette på en god måte. Bodø Energi er en av rundt 20 deltakerne fra hele verdikjeden som skal sørge for at elektrifiseringen av maritim transport skjer på en helhetlig måte.

Prosjektet er et Innovasjonsprosjekt i næringslivet (IPN) støttet av Norges Forskningsråd. 

Prosjektet vektlegger innovasjon og kunnskapsutvikling i maritim næring. Tilnærmingen i ElMar er tverrfaglig og innovasjonene inkluderer nye planleggingsverktøy, nye tekniske løsninger og nye forretningsmodeller. Prosjektet vil bidra til internasjonal konkurransekraft og øke potensialet for verdiskapning lokalt. Prosjektet er inndelt i fem hovedaktiviteter knyttet til integrerte energisystemer, komponentpåkjenninger, forretningsmodeller samt ulike case-studier hvor Bodø er et av disse. 
ElMar - Elektrifisering av maritim transport og framtidens havner - SINTEF

Prosjektperiode: 2020-2023

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå