Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Fornybar byggvarme og støpevarme

Fossil byggvarme ble forbudt fra 01.2022. Vannbåren byggvarme og støpevarme er miljøvennlig og tilbyr gunstig energistyring for effektiv energibruk.

Fordeler med byggvarme og støpevarme med fjernvarme

Fossilfrie, utslippsfrie og miljøsertifiserte byggeplasser blir stadig mer etterspurt. Vi tilbyr vannbåren og miljøvennlig byggvarme og støpevarme med fjernvarme til byggeplasser som har en rekke fordeler.

  • God kapasitet.
  • God effektreserve.
  • Sentral styringsmulighet via portal for effektiv energibruk. Ved effektiv styring har vi opplevd at man oppnår lavere energibruk enn budsjettert,
  • Jevn varme kontra elektrisk oppvarming.
  • Miljøvennlig og fornybart. Ingen lokal forurensning.
  • Minimerer støy og vibrasjoner kontra diesel.
  • Ingen støvbrenning kontra elektriske vifter.
  • Godt innemiljø, tilfører ikke fuktighet slik man ofte får med propananlegg.
  • Frigjør plass i bygg/anleggsområde, ingen transport av brensel.
  • Du slipper å flytte rundt på varmeanlegg - fokuser på jobben som skal gjøres.

Bodø rådhus hadde byggvarme i byggefasen.
Grønne byggeplasser

DNVL GL beregner i denne rapporten at norske byggeplasser i totalt slipper ut omtrentlig 340 000 tonn CO2 årlig, noe som tilsvarer utslippene fra alle personbiler og lettere kjøretøy i Oslo.

Utslippsfrie byggeplasser etterspørres i stadig større grad, blant annet skal den nye flyplassen i Bodø miljøsertifiseres både for anleggsfasen (CEEQUAL) og byggets driftsfase (BREEAM) og Statens Vegvesen har fire pilotprosjekter med utslippsfrie anleggsmaskiner. Bodø Kommune jobber mot utslippsfrie byggeplasser og flere norske storbyer har undertegnet storbyerklæring for utslippsfri bygge- og anleggsvirksomhet innen 2025.

Utslippsfrie byggeplasser vil kreve stor effektkapasitet og bygget vil kreve langt større effektkapasitet i byggefasen kontra driftsfasen. Det kan være utfordrene å skaffe til veie nok elektrisk kapasitet i eksisterende strømnett for det aktuelle prosjektet, men fjernvarme i Bodø har god kapasitet.


Slik fungerer det

Vi leverer energi inn til byggeplassen. I tillegg trenger du som kunde en kundesentral og utstyr for å fordele varmen i bygget. Hva slags utstyr og hvor mye du trenger avhenger av det aktuelle bygget, vi leverer ikke utstyret men har god erfaring på området og informerer gjerne om hva slags utstyr du behøver. For støpevarme kan det benyttes en container som midlertidig teknisk rom. Da byggvarme, og spesielt støpevarme, benyttes tidlig i byggefasen trenger vi bestillingen i god tid for å sikre at fjernvarme er tilgjengelig på ønsket tidspunkt.

Kontakt oss for en hyggelig prat om leveranse av byggvarme/støpevarme og priser.

 

Salgsleder Eline Olafsrud

Kontakt kundeservice dersom du har spørsmål om fjernvarme

Telefon: (+47) 75 54 51 00

 E-post: eline.olafsrud@bodoenergi.no

 


 

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå