Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Smart styringspakke

Styringspakken har alt du trenger for å oppgradere ditt hjemme til et fullverdig smarthus.


Smart styringspakke

Førstegangsbetaling500 kr Pris pr mnd239 kr Periode2 år Totalt6.236 kr
Bestill
1 x Smarthub (Z-wave & ZigBee)
1 x HAN-sensor
2 x Fibaro Multisensor
2 x Fibaro veggplugger
2 x Fibaro Dør- og vindusensor

Smarthus teknologi - smart styringspakke levert av Futurehome

Sett opp automasjoner som reduserer strømforbruket.

Med disse smartproduktene kan du enkelt sjekke om dører og vinduer er lukket, hvilken elektronikk som drar mye strøm, eller skru av panellovnen når stuevinduet står åpent.

Veggpluggene har trådløs styring og enkel installasjon. Enheten lar deg styre strømtilgangen på enheter inntil 2500W. Den har også en unik strømmålingsfunksjon som viser deg hvor mye strøm som går til tilkoblede enheter. Med veggpluggen kan du skru av elektronikk i standby-modus, regulere gamle panelovner etter termostaten, eller slå på kaffetrakteren når du står opp om morgenen. Mulighetene er mange!

Smarthus teknologi i Bodø

Multisensoren registrer både lys, temperatur og bevegelser. Med denne enheten kan du programmere veggpluggene til å skru seg av og på basert på forskjellige variabler. Skru på belysningen når noen beveger seg inn i et rom eller reguler panelovnene slik at de altid holder en romtemperatur på 21 varmegrader.

Med vindussensorer kan du lufte uten at panelovnene gløder på maks styrke. Sensoren signaliserer at vinduet er åpent og at panelovnen under vinduet skal slå seg av. Sensoren lar deg også se om og når en dør eller et vindu står åpent.

Alle enhetene kan legges til og konfigureres i Futurehome sin Smarthub. Ved hjelp av HAN-sensoren kan du se hvilke automasjoner som gjør utslag på strømforbruket. Kanskje noen små justeringer reduserer strømforbruket ytterligere?

Hva er et smarthus?

Med et smarthus menes automatiserte og intelligente funksjoner som bidrar til et lavere energiforbruk, bedre komfort og et høyere sikkerhetsnivå. Til å komme i gang med et smarthus trenger du først en sentral (HUB) som tar inn signaler og gir kommandoer basert på informasjon og programmering. Futurehome Smarthub og tilhørende app gir deg sentralen du trenger for å starte ditt eget smarthus.

Med sentralen på plass kan du koble den til forskjellige smarte-enheter. En HAN-sensor i sikringsskapet gir deg full oversikt over ditt totale strømforbruk i sanntid. Da består smarthuset ditt av en sentral (Futurehome Smarthub) og en enhet som henter data til sentralen (HAN-sensor).

Men potensialet er mye større. Når du først forstår hvordan et smarthus fungerer er det enkelt å koble til andre enheter som reduserer strømforbruket. Med termostater kan du dele boligen opp i temperatursoner og kun bruke varme der du trenger det. Hvis du plugger panelovner til smarte stikkontakter kan du kutte ovnene på direkte kommando eller regulere ovnene etter de temperaturene du ønsker deg i sentralen.

Til å overvåke strømforbruket velger du startpakken som inneholder en Smarthub og en HAN-sensor. Etter installasjon kan du se ditt strømforbruk i sanntid gjennom appen kalt Futurehome X. Hvis du er interessert i å redusere strømforbruket bør du undersøke Styringspakken eller Varmepakken. Med smarte stikkontakter og termostater oppgraderer du et vanlig hjem til et smarthus på kort tid.

Futurehome kan også integreres med en rekke populære WiFi-produkter. Selskapet fører en oppdatert liste over enheter som fungerer med Futurehome sitt system. Programvaren deres er basert på Z-wave og Zigbee standardene.

Reduser ditt strømforbruk med smarthusløsninger

 
 1. Få bedre oversikt over strømforbruk
  Hvis du vet når på døgnet du bruker mye strøm er du bedre rustet til å ta klokere valg. Med en HAN-sensor får du oversikt over nåværende og tidligere strømforbruk. Kombiner innsikten med spotprisen og flytt energikrevende oppgaver til tider med lavere spotpriser.
   
 2. La smarte enheter regulere temperaturen
  Smarte termostater gir gamle varmepumper og klimaanlegg bedre funksjonalitet. Skru av varmepumpen fra mandag til fredag mellom kl. 08.00-15.30. Med smarte stikkontakter og termostater regulerer du elektriske ovner til å holde angitt romtemperatur. Eller skru av alle med én knapp på telefonen.
   
 3. Sett hytten i hvilemodus
  Smart varmestyring kan også regulere temperaturen og strømforbruket på hytten – fra hvor som helst i verden. Skru på frostsikring når du ikke er på hytten og juster opp temperaturen rett før neste besøk.
   
 4. Skru av lyset
  Med smartstyring kan du skru av eller justere lyskilder med en knapp eller forskjellige variabler. Du kan også koble lyskilder til bevegelsessesnorer. Dette passer bra til en gang eller en garderobe med mye gjennomgang, men lite opphold.
   
 5. Unngå standby-modus
  I løpet av et helt år vil mange apparater på standby dra ganske mye strøm. Med smarte stikkontakter kan du måle strømforbruket eller skru av spillkonsollen, ladere og andre apparater som drar strøm når de ikke er i bruk. Skru av småelektronikk når du sover.

 

Legg til HAN Sensor til Futurehome

I Futurehome sin App, gå til:

Innstillinger > Enheter > Legg til enhet. Velg Zigbee og Start.

Om ikke HAN Sensor automatisk står i paringsmodus som i steget over. Sett den i paringsmodus ved å:

 1. Åpne batterideksel og hold brukerknappen inne i 10+ sekunder. Dette resetter HAN Sensor og starter paringsmodus. Den indikerer at den er i paringsmodus når den blinker tre korte blå blink gjentagende hvert sekund.
   
 2. Futurehome App vil indikere når HAN Sensor er parret. Du vil da finne denne under Enheter.
   
 3. Viktig! Etter at HAN Sensor er lagt til som en enhet i Futurehome må du (via Futurehome App) gå til HAN Sensor-enhetens innstillinger og sørge for at den er lagt i et rom, at den er satt som ‘meter’ for type, og ‘main_elec’ for sub-type.
  Installasjon av HAN Sensor

 4. HAN Sensor vil nå vises som et eget kort på hjemskjermen (i Futurehome App).

For detaljerte detaljer om energiforbruk anbefaler vi at du også installerer Thingsplex og Event Collector, begge finner du i Futurehome App under innstillinger > Playgrounds. Du finner mer informasjon om bruk av disse på support.futurehome.no.

Fjerne HAN Sensor fra Futurehome

Følg instruksjonene i Futurehome App (Innstillinger > Enheter > velg HAN adapter, eller se support.futurehome.no for fjerning av enheter.

LED indikator
Farge Mønster Forklaring Normal
Blå Kort blink Melding fra AMS mottatt Av
Blå Gjentagende: tre korte blink, så 1. sek. av Paringsmodus Av
Blå Gjentagende: 1. sek av/på Zigbee gjenkjent Av
Blå Opp til 10 stk. medium blink Forlater nettverk. Han har blitt fjernet fra zigbee nettverk. Mønster vil endres til paringsmodus. Av
Blå Blinkende Zigbee forbindelse brutt Av

 

Bruker-knapp
Handling Beskrivelse Forklaring
Trykk og hold i 10+ sekunder Fabrikkresett Fabrikkresetter HAN adapter og starter automatisk paringsprosess. PS. Fabrikresett fjerner også HAN adapter fra Smarthub.

 

 

Oppsett av bevegelsessensor

Innlæring

Igangsett innlæring i det rommet der sensoren skal stå.

 • Åpne sensorens bakdeksel ved å vri de to halvdelene fra hverandre.

 • Fjern papir fliken slik at batteriet kan gi strøm til enheten. Fremsiden av enheten vil lyse opp et øyeblikk.

 • Åpne menyen i Futurehome appen og gå til Oppsett og så Rom og enheter og velg det rommet du ønsker å legge enheten i.

 

 • Trykk + knappen og Ny enhet for å starte paring til Smarthub. Du har nå 2 minutter på deg til å inkludere enheten.

 

 • Trykk 3 ganger på knappen på innsiden av sensoren. LED lyset i sensoren vil nå pulsere blått.

 

Dersom sensoren slutter å pulsere blått under innlæring uten at applikasjonen har gått videre må man trippel-klikke en gang til får å vekke opp sensoren.

 • Appen vil nå vise at inkludering var vellykket. Sensoren vil fortsette å pulsere blått i noen sekunder etter inkludering. Trykk en gang på knappen igjen etterpå for å oppdatere sensordata. Dette gjøres i det rommet der sensoren skal stå.

 

 • Gi motion sensoren ditt et navn f.eks. "Bevegelses sensor".
 • Angi i hvilket rom den er montert.
 • Trykk deretter Lagre.

 

Oppdater sensoren en gang etter innlæring for at Smarthub skal motta all sensordata. Dette gjøres ved å klikke en gang på knappen på baksiden. Sett så bakdekselet på igjen.

Sletting/Ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den til på nytt. For å slette en enhet fra ditt system må du gjøre følgende:

 1. Ta med deg sensoren og stå i nærheten av Smarthub.
 2. Gå inn på Oppsett.
 3. Finn og velg din enhet.
 4. Naviger til bunnen og velg Slett.
 5. Godkjenn Slett enhet.
 6. Smarthub er nå i ekskluderingsmodus.
 7. Trykk tre ganger på samme knapp som ved innlæring.

Begynn forfra igjen for å legge til enheten.

Reset enhet

NB! Resetting av enhet skal kun gjøres dersom det ikke er mulig å ekskludere den fra systemet.

 1. Trykk og hold B-knappen i 4-6 sekunder. LED-lyset skal lyse gult.
 2. Slipp B-knappen.
 3. Trykk B-knappen en gang til for å "velge" gult lys og resett enheten.
 4. Hvis reset var vellykket skal sensoren lyse rødt.

Brukermanual til Figaro Motion Sensor FGMS-001

Oppsett av dør- og vindussensor

 Innlæring

Igangsett innlæring i det rommet der sensoren skal stå.

 • Åpne sensoren ved å ta av lokket.

 • Fjern papirfliken slik at batteriet kan gi strøm til enheten. LED lyset vil blinke blått.

 • Sett på lokket igjen.

 • Åpne menyen i Futurehome appen og gå til Oppsett og så Setup og velg rommet du ønsker å legge til enheten i.

 

 • Trykk + knappen og Ny enhet for å starte paring med Smarthub. Du har nå 2 minutter på deg til å inkludere enheten.

 

 • Trykk 3 ganger på TMP knappen på utsiden av sensoren.

 • Appen vil nå vise at inkludering var vellykket. Trykk en gang på knappen igjen etterpå for å oppdatere sensordata. Dette gjøres i rommet der sensoren skal stå.

 

 • Gi dør/vindussensoren ditt et navn. F.eks. "kjøkkenvindu".
 • Angi i hvilket rom den er montert.
 • Trykk deretter Lagre.

Dersom Sensoren har blitt plassert ved en dør eller et vindu kan man benytte knappen på innsiden for å legge den til i systemet. Merk at TMP knappen på baksiden må være trykket inn. Noen ganger vil tapen som holder sensoren løsne over tid og TMP knappen på baksiden vil ikke lengre være trykket inn. Derfor må man trykke ned på batteriet mens man trippel-klikker på den innvendige TMP knappen mens Futurehome Smarthub står i inkluderings-modus.

Sletting/Ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den inn på nytt. For å slette sensoren fra din Smarthub må du gjøre følgende:

 1. Gå inn på Innstillinger.
 2. Gå så inn på Oppsett.
 3. Finn og velg din Dør- og Vindussensor.
 4. Naviger til bunnen og velg Slett.
 5. Godkjenn Slett enhet.
 6. Smarthub er nå i ekskluderingsmodus.
 7. Trykk tre ganger på innvendig knapp, mens batteriet trykkes ned, som vist på bildet over.

Begynn forfra igjen for å legge den til.

Fibaro Dør- og Vindussensor, FGK-101 brukermanual

Oppsett av Futurehome Smarthub

Oppsett og installasjon av din Futurehome Smarthub avhenger av modellen og versjon. Du finner ut hvilken modell du har på undersiden av Smarthuben, i teksten til venstre (rett under serienummer). Se eksempel:

Datablad og FDV dokumentasjon for alle modeller finner du på products.futurehome.io

Futurehome Smarthub - CUBE- 1V1-EU

Se egen side for oppsett og installasjon av Futurehome på start.futurehome.io

Futurehome Smarthub - CUBE-1V0-EU

 1. Last ned Futurehome på App Store eller Google Play.

  Trykk her for å gå til Android appen
  Trykk her for å gå til iOS appen
 2. opprett bruker/logg-inn i appen og lag et 'sted'.
   
 3. Koble opp Smarthub med medfølgende nettverkskabel og strømadapter slik som anvist under. Din Smarthub vil nå starte automatisk. Oppstarten kan ta opp til 2 minutter. Under oppstartsfasen lyser det sterkt lilla ved logoen på toppen av Smarthub, når Smarthub har startet og er klar vil lyset bli hvit/rosa og noe svakere.
 4. Nå er det viktig at både Futurehome Smarthub og telefonen/enheten du har logget inn i appen befinner seg på samme lokalnett. Hovedsakelig ved at telfefonen din er tilkoblet hjemmets Wi-Fi. Dette er for at Appen skal kunne 'oppdage' Smarthuben.
   
 5. I appen, velg "Registrer Smarthub". Smarthuben registreres opp mot din bruker og du trenger ikke lengre å være på samme nettverk for å logge deg inn. Nå kan du bruke appen fritt fra hvor som helst i verden.

  Brukeren du er logget inn med vil automatisk bli eier av stedet når du registrerer et nytt sted. Eierskap kan overføres på et senere tidspunkt om ønskelig.

  Hver Smarthub er tilknyttet et 'Sted' der du kan definere ulike rom. Innenfor de forskjellige rommene legger du til enhetene dine.

For videre oppsett av produkter, se: Oppsett av produkter & brukermanualer. Skulle du ha behov for hjelp finner du vår kontaktinformasjon på futurehome.io.

 

Oppsett av HAN Sensor

Husk! Kontakt ditt nettselskap for å åpne HAN-porten din før du prøver å installere HAN-sensoren. Klikk her for å sende søknad til nettselskapet Arva (tidligere Nordlandsnett).

Åpne batterilokket på HAN sensor ved å presse/skli det opp over antennen. Dette gir deg tilgang til batteriholder, brukerknapp og LED indikator.

Sett inn 1stk CR123A (pass på polaritet).

PS. LED vil nå blinke blå/rød som indikerer at HAN adapteren starter. Den vil så blinke gjentagende tre korte blå blink hvert sekund for å indikere at den er i paringmodus. Sett batterilokket tilbake på plass.

Koble HAN Sensor til AMS ved å følge stegene (Ta kontakt med Bodø Energi på telefon ******** for å åpne tilgang til HAN porten):

Koble den ene enden av den medfølgende kabelen til HAN Sensoren.
Koble andre enden av medfølgende kabel til AMS (måleren).
Vent til LED begynner å blinke korte blå blink. Dette indikerer at HAN adapter har forbindelse med AMS.
Monter HAN Sensor i/ved sikringskapet ved å benytte den dobbeltsidige tapen som befinner seg på baksiden av HAN Sensor.

Oppsett av smartplugg

Innlæring

Igangsett innlæring i det rommet støpselet skal stå.

 • Åpne menyen i Futurehome appen og gå til Oppsett og så Setup og velg rommet du ønsker å legge til enheten i.

 • Trykk + knappen og Ny enhet for å starte paring på Smarthub. Du har nå 2 minutter på deg til å inkludere enheten.

 • Sett Fibaro Wall Plug i en stikkontakt.
 • Klikk 3 ganger på knappen, noen ganger må man trykke flere ganger enn 3 ganger raskt etter hverandre.

 • Appen vil nå vise at inkludering var vellykket.

 • Gi bevegelsessensoren ditt et navn f.eks. "Kaffetrakter".
 • Angi funksjonalitet for pluggen: Lysstyring, Apparat eller Varmestyring.
 • Angi i hvilket rom den er montert.
 • Trykk deretter Lagre.

Sletting/Ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den inn på nytt. For å slette veggpluggen fra Smarthuben må du gjøre følgende:

 1. Gå inn på Oppsett.
 2. Finn og velg din Enhet.
 3. Naviger til bunnen og velg Slett.
 4. Godkjenn Slett enhet.
 5. Smarthub er nå i ekskluderingsmodus.
 6. Trykk tre ganger på samme knapp som ved innlæring.

Begynn forfra igjen for å legge den til igjen.

Fabrikk reset

 1. Sett Wall plug i en ledig stikkontakt.
 2. Trykk og hold inne knappen på wall plug.
 3. Vent til lyset lyser gult.
 4. Slipp knappen.
 5. Trykk en gang på knappen igjen og slipp.
 6. Dersom fabrikk resett er gjennomført skikkelig vil lyset blinke rødt én gang.
 7. Lyset slukker og wall plug skrus av.

Begynn forfra igjen for å legge den til.

Brukermanual til Fibaro Wall Plug brukermanual

Produktinfo

Smarthub

Modell: CUBE-1V1-EU

Grensesnitt: RJ45 (Ethernet, wired), 1x USB 2.0 (for Futurehome compatible extensions only), Power Jack (5VDC, Futurehome supplied PSU only)

Radio: ZigBee 2.4GHz, Z-Wave 868 MHz.

Strømforsyning: AC 230V 50/60GHz.

Effektbruk: 3.5W

Fibaro Multisensor

Fibaro - Motion Sensor - FGMS-001 - Bevegelse, temperatur & lyssensor

Multisensor gir deg fire forskjellige sensorer i en og samme enhet. Når du kobler sensoren til Smarthuben kan du bruke hendelser som sensoren registrerer til å kontrollere ting i hjemmet som f.eks. en gammel panelovn.

Multisensoren er trådløs, drevet av batterier, og på størrelsen som en golfball.

Fibaro Veggplugg

Fibaro Wall Plug - FGWPx-102 - Smartplugg, Av/På (2500W)

Veggpluggen har funksjonene til en strømbryter, strømovervåking, strømmåling og overspenningsbeskyttelse. Med veggpluggen kan du kutte strømmen til elektriske apparater eller måle strømforbruket på spillkonsolen.

Fibaro Dør/Vindussensor

Fibaro - Door/Window Sensor - FGK-10X - Dør- eller vindussensor

Sensoren er en kontaktsensor med temperaturmålingsfunksjoner. Enheten registrerer åpnede dører, vinduer, grinder og garasjedører. Når et rom ventileres kan sensoren signalisere stopp av oppvarmingen eller midlertidig deaktivering av klimaanlegget.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå