Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Elbillader

Vår smarte type 2 lader sikrer rask og trygg lading, og du kan lade opptil tre ganger raskere.

Les mer og bestill hjemmelader

Aldri før har så mange fullelektriske bilmodeller blitt lansert for det norske markedet, og teknologien raser avgårde. For å få mest mulig ut av elbilen og sikre trygg lading uten fare for brannfarlige situasjoner, anbefales det av norsk elbilforening å installere elbil lader hjemme.

Zaptec laderen vi leverer er en av de beste på markedet, noe som betyr at du vil få maksimalt ut av elbilen din også i fremtiden - om du skulle bytte bil. Vår elbil lader type 2 er kompatibel med alle elbiler, leverer maksimalt 22kWh effekt, noe som betyr at du maksimalt kan lade bilen opp til en kjørelengde på 100 km på em time - opptil 10 ganger raskere enn med vanlig stikkontakt.

Hvorfor bør jeg ha hjemmelader?

Av samme grunn som at komfyren og stekeovnen ikke skal benytte vanlig stikkontakt. Å lade en elbil eller en hybrid er en tung belastning for strømledningene i boligen. Med rett installasjon er dette helt ufarlig.

Lader du elbilen kontinuerlig over tid på et uegnet elektrisk anlegg, så utsetter du boligen din for brannfare. Slitasje og varmgang som fører til brann kan oppstå over tid. Selv om du har opplevd at det har fungert problemfritt å lade med stikkontakt, kanskje i flere år, så kan altså skadene oppstå først etter lang tid med lading på stikkontakt.

På grunn av den langvarige høye belastningen lading av elbil medfører frarådes det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å lade elbiler på stikkontakt.

Hvor mye koster det å lade elbilen min?

En enkel huskeregel, er at oppladningen koster deg cirka én krone per kWh av batteriets kapasitet. Har du en elbil med batterikapasitet på omtrent 30 kWh, vil det da koste deg cirka 30 kroner å lade opp batteriet fra det er flatt til det er fullt.

En annen grei huskeregel er at det koster 1,5 til 2 kroner per mil når du lader elbilen hjemme.

Går det fortere å lade med Smart Lader?

Ved å installere en SMART LADER fra Bodø Energi Kraftsalg vil bilen, avhengig av tilgjengelig kapasitet, kunne lade opp til 10 ganger raskere enn en vanlig stikkontakt.

Hvorfor må jeg ha internett forbindelse til laderen?

Smart Lader krever god Wi Fi internettforbindelse for at smartfunksjonene skal kunne virke. Du kan måle internettsignal ved bruk av Wi Fi Analyzer app. Styrken på Wi Fi bør være -75 eller lavere (mot null).

Hvis du ikke har internett forbindelse kan du lade uten smart-funksjonene.

Hvilken ladekabel må jeg ha?

Lading via en Smart Lader krever en ladekabel Type 2 kontakt. Dersom du har har eldre elbil med en annen ladekabel, må ladekabel Type 2 kjøpes. Nyere elbiler leveres ofte med ladekabel Type 2 som standard.