Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Forskjellige avtaler

Alle strømselskaper kjøper strøm fra den nordiske kraftbørsen. Det er tilbud/kraftproduksjonen og etterspørsel/strømforbruket som fastsetter strømprisen, og strømprisen endres fra dag til dag.

Det tilbys veldig mange forskjellige strømavtaler i markedet, men kan som regel fordeles i tre hovedtyper.

Velg den avtalen som passer ditt forbruk og dine behov. Er du i tvil om hva du bør velge, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg mer enn gjerne.

Innkjøpspris/spotpris

Innkjøpspris/spotpris er strømavtale der du får kjøpt strøm til innkjøpspris. Spotpris, eller innkjøpspris, betyr at du betaler den samme strømprisen som strømleverandøren kjøper inn strømmen for.

I tillegg betales et avtalt påslag til strømleverandøren. Det er påslaget som skiller de ulike strømleverandørene fra hverandre.

Fastpris

Fastpris er en bindende avtale der du har en fast avtalt strømpris i en avtalt periode. Det er kun forbruket ditt som styrer størrelsen på strømregningen i perioden, selve prisen er konstant.

Avtale typen gir bedre forutsigbarhet på strømkostnadene.

Andre avtaler/variabel pris

Andre typer avtaler/variabel pris er den vanligste avtalen. Her setter strømleverandøren prisen etter prisutviklingen i strømmarkedet. I mange tilfeller alle kostnader og påslag inkludert i strømprisen.