Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

​Unik og smart elbil-lader for deg som bor i et borettslag eller sameie

Bilde

Smart elbillading

Har borettslaget eller sameiet lite strøm tilgjengelig for lading av elbil i garasjen? Det er ikke noe problem med våre ladestasjoner.

ZAPTEC sine smarte ladeløsninger har en funksjon som kan fordele strømmen i faser. Den gjør at ladestasjonene kan bruke all tilgjengelig strøm i parkeringsanlegget og til enhver tid få den raskeste og beste ladehastigheten.

Tenk fremover! Om noen år vil stort sett alle beboerne kjøre elbil. Da er det viktig at alle får ladet bilen.

Zaptec`s helt spesielle fasebalansering er opptil 60 prosent mer effektiv enn tradisjonelle ladesystemer for elbil.

 

Bilde

 

Balanserer strømmen og utnytter ledig kapasitet

Fasebalanseringen styres av avanserte algoritmer og på denne måten kan ladesystemet i borettslaget hele tiden utnytte ledig kapasitet.

Strømmen blir smart fordelt på de ladestasjonene som er i bruk, uansett om behovet er lavt (1,4 kW) eller høyt (22 kW).

Balansealgoritmene sørger også for jevn fordeling av strøm på ladestasjonene.

 Bilde

Fasebalansering gir opptil 22 kW strøm

Hver ZapCharger Pro-ladestasjon kan levere fra 1,4 kilowatt til 22 kilowatt strøm. Med 22 kilowatt effekt kan du lade bilen opp til en kjørelengde på 110 kilometer i løpet av bare en time. Ladestasjonen støtter både énfase- og trefaselading på alle nivåer.

Basert på den totale belastningen på systemet fastsetter ZAPTEC-algoritmen den smarteste innstillingen til hver ladestasjon.

Balanseringsfunksjonen gjør at ladestasjonene kan klare både énfase- og trefaselading samtidig og dermed utnytte all tilgjengelig strøm. Samtidig unngår man skjevbelastning av strømnettet.