Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Hva er områdepriser og hvordan settes strømpris på kraftbørsen?

Timepriser til vår strømavtale Spotpris bestemmes av strømbørsen Nord Pool AS hvor alle strømleverandørene handler strøm til sine kunder i nåtid (spotpris). Strømprisen settes på Nord Pool etter produksjon (tilbud) og etterspørsel etter strøm i de bestemte prisområdene.

Norge er delt opp i 5 ulike geografiske prisområder. Ulike prisområdene har ulike strømpriser til enhver tid. For deg betyr det at du vil betale ulik pris avhengig av hvor i landet strømmen blir forbrukt. F.eks. hvis du bor i Nord-Norge og har hytte i Sørøst-Norge, vil du da få strømregning basert på strømpriser gjeldende for Nord-Norge (NO4) og Sørøst-Norge (NO1).

  • Sørøst-Norge   (NO1)
  • Sørvest-Norge (NO2)
  • Midt-Norge      (NO3)
  • Nord-Norge     (NO4)
  • Vest-Norge      (NO5)
     

Strømprisen fastsettes dagen i forveien, og endres time for time i løpet av dagen. Morgendagens pris fastsettes klokken 13:00 hver dag. Her kan du sjekke timepriser på strømbørsen Nord Pool. Husk å velge riktig prisområde og velge riktig valuta. (Bodø og Salten Ligger i NO4, også kalt Tromsø på Nord-Pool).

Dersom du har en Spotpris hos oss som leses av time for time, bør du bruke Nord Pool timespris til å få oversikt over rimelige timepriser, og deretter forsøke å flytte forbruket ditt til de periodene hvor strømprisen er lavest.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå