Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Solceller er fremtiden

Bodø Energi valgte i høst en grønnere profil. Gjør som oss, og spar strøm på egenprodusert og fornybar energi.

Solcellepaneler på taket på Energihuset
Bodø Energi har installert 430 kvadratmeter solceller på taket vårt på Energihuset i Bodø. Solcellene produserer i dag så mye energi, at vi uten problemer kan kombinere dette med elektrisitet - samtidig som vi sparer strøm.

Gjør som oss; spar strøm med egenprodusert og fornybar energi

- Solceller kan monteres både på nybygg og eksisterende bygg, og både på vegger og tak. Solcellene har i dag en veldig gunstig pris, slik at også for privatpersoner kan det lønne seg, sier prosjektutvikler Fredrik Pettersen i Bodø Energi.

Langsiktig investering

Ikke bare kan det lønne seg økonomisk. Solceller i kombinasjon med elektrisitet, er også miljøvennlig.

- Solceller er en langsiktig investering, hvor du bruker energien solcellene genererer til å spare på det ordinære strømforbruket. Det gir en hyggelig reduksjon på strømregningen, og som bedrift kan du bruke produksjonen av grønn energi i markedsføring og kommunikasjon, sier Pettersen.

Et næringsbygg med grønn profil vil også lettere kunne trekke til seg mer attraktive leietakere.

Ole Angellsen med vår utstillingssolcellepanel

Slik fungerer det

Bodø Energi har kompetansen og ansatte som kan gi deg råd og hjelp helt fra idéstadiet til ferdig installert solcelleanlegg.

- Vi har et team som kan regne ut og beregne hvor stort anlegg du kan og bør ha, samt hvor mye du får ut i produksjon av energi - og hva det koster. Vi skreddersyr anlegg, sier Pettersen.

Konkret sees det på arealutnyttelse, hvordan plassere panelene og mulig effekt.

Mengde sol i Bodø og Salten har lite å si for hvor effektive solcellene er.

- Panelene er mest effektive ved lave temperaturer. De produserer også ved overskyet vær. Vi har derfor en høy virkningsgrad i vårt område. Man kan også alltid kombinere solceller med andre løsninger, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen i Bodø Energi Kraftsalg.

Dette gjelder også på private boliger.

- Vi har flere kunder som produserer strøm av solceller - som vi kjøper. Kundene våre er ikke selvforsynte på solstrøm, men om de ønsker å selge det de har til overs på gode dager, så er vi villige til å kjøpe. Cellene produserer ikke i mørketiden, men de produserer i overskyet vær. Den ene plusskunden vår hadde for eksempel størst produksjon i mars 2018 og ikke i juli, sier direktør Ole Angellsen i Bodø Energi Kraftsalg.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå