Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Solceller

Bodø Energi Kraftsalg hjelper deg med grønn omstilling - produser egen energi og kutt effekttopper.

Vi tar solenergi til Nord-Norge!

Vi har 111års erfaring med energi, og har hatt kunder med egenprodusert energi i en årrekke. Vi har tatt steget videre for å tilby solceller til privat og bedrift. Solcellepanel har høy virkningsgrad i nord og produserer mest effektivt ved lave temperaturer.  

Kontakt Ole Angellsen for et tilbud på solceller

Telefon: (+47) 474 63 626
Epost: ole.angellsen@bodoenergi.no

Solceller er mest effektive ved minus fem grader
 

Det er i hovedsak breddegraden som avgjør intensiteten av solinnstrålingen, men også årstider, vær og helningsvinkel påvirker effekten. Det stemmer derfor at Norge og Nord-Norge har mindre sol enn sørlige områder i Europa, men dette betyr ikke at solproduksjon er mindre effektivt. Solceller er mer effektive ved lave temperaturer, dette er fordi temperatur regulerer spenning, og spenningen øker i kulde. Maksimal effekt av solcellene får man ved minus fem grader, og effekten synker med opptil 65% når temperaturen er over 25 grader.

Flyplassen på Svaldbard har gjort store investeringer i solceller, med veldig gode resultater. Flyplassen har 430 solcellepaneler, som på solrike dager produserer 10-20% av strømmen som brukes på flyplassen. Naturligvis produseres det lite strøm over vintermånedene, men effekten er fortsatt så god at anlegget har høyere virkningsgrad enn solceller i Sør-Europa.
 

Investering i din bolig og miljøet

En undersøkelse fra Sveriges Lantbruksuniversistet og det svenske energiselskapet Vattenfall konkluderer med at solceller har en positiv påvirkning på boligprisen. Dataene fra undersøkelsen viser at installering av solceller øker boligverdien med over 14% når boligen selges. I tillegg fører solceller til at boligen din får bedre energimerking ved salg eller utleie. Solceller har en lang levetid og krever lite vedlikehold da støv og snø lett glir av. Du er ikke nødt til å bytte ut taket for å installere solceller. Solcelle kan installeres både på primærbolig og fritidsbolig.

Egenprodusert energi er verdifullt for å bidra til å ta ned effekttoppene i strømnettet. I fremtiden kommer stadig mer av samfunnet til å elektrifiseres; flere kjører el-biler, landlading av båter, eller til og med fly. Elektrifisering er et svar på hvordan vi skal få ned det totale CO2-avtrykket, og Bodø Energi ser det som sitt samfunnsansvar å legge tilrette for at både privatpersoner og bedrifter skal kunne ta i bruk solcelleteknologi til egen produksjon og forbruk. 
 

Produser din egen strøm og selg overskuddstrømmen til oss!

Effekten av et solcelleanlegg vil variere av blant annet årstider og vær, men også plassering av solcelle. På mørke dager hvor solcellene produserer lite strøm, kjøper du strøm som vanlig. Når anlegget produserer mer enn du bruker, selger du den tilbake inn til strømnettet. En slik avtale hvor strømmen selges tilbake til nettet, kalles for en plusskundeavtale, og for å støtte fra Enova må du ha en slik avtale. Kontakt oss, så hjelper vi deg med prisberegning og plusskundeavtale!

Solceller er en god investering for å kutte effekttopper og produsere egen energi.

Du får støtte fra Enova

Installering av solcelle gir rett til støtte fra Enova. Etter montering av solcelle, registrerer du anlegget på enova.no. Det er en forutsetning for støtte at solcelleanlegget er montert av fagfolk og installert i en helårsbolig eller fritidsbolig i Norge, og at du ikke har mottatt støtte fra Enova tidligere. Enova gir 10.000kr i fast støttesats, og deretter 1.250kr per installert effekt opptil til 15kW - altså er maksimal støtte opptil 28.750kr.
Det er verdt å merke seg at den faste støttesatsen nedjusteres fra 10.000kr til 7.500kr 1.april 2020.
Besøk Enovas hjemmesider for mer informasjon her. 


Send oss en melding

Kontakt oss for gratis digital befaring


Jeg har lest og godkjent personvernerklæringen