Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Hva er Spotpris?

Timespot er en avtale hvor prisen på din faktura bestemmes ut fra timepriser på den nordiske kraftbørsen Nord Pool, og ditt registrerte strømforbruket time for time. Med en Timespotavtale faktureres du for ditt faktiske strømforbruk time for time.

Månedsprisen blir da beregnet ved at forbruket pr. time blir multiplisert med timeprisene fra Nord Pool Spot for den aktuelle timen. Påslag som inkluderer dekning av elsertifikat og administrasjonsgebyr kommer i tillegg på din strømfaktura.

Med en Spotpris avtalen får du mulighet til å påvirke strømregningen din. Dette kan du gjøre ved å bruke strøm når strømprisen er lavest i døgnet. Eksempelvis, vasker du klærne om kvelden, er som regel strømprisen lavere enn morgen eller ettermiddag. Det samme gjelder elbillading, matlaging osv.

NB! Bruk vaskemaskin kun når du er våken da det kan medføre risiko for brann.

Prisen du betaler bestemmes av børsen Nord Pool time for time, i tillegg til et påslag og eventuelt månedlig fastbeløp til strømleverandøren. Med timespotavtaler har forbruker selv større mulighet til å påvirke strømregningen sin ved å skifte forbruket sitt til deler av dagen hvor strømprisen normalt er billigere (f.eks. midt på dagen eller sent på kvelden/natten).