Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

ENOVA-støtte til miljøvennlig fjernvarmeutbygging i Bodø

Bodø Energi Varme bygger kontinuerlig ut fjernvarmenettet i Bodø by, og har nå fått invilget ENOVA-støtte til overføringsledning til Bodøsjøen og til området ved Olav V gate.

Bodø Energi Varme produserer miljøvennlig fjernvarme på bioanlegget Keiseren i Bodø.

Bodø Energi Varme produserer fornybar og miljøvennlig fjernvarme fra bioanlegget Keiseren på Rønvikjordet og leverer varme til mange private- og næringslivskunder i Bodø. Både Bodøsjøen og Olav V gate er områder med stor vekst i nær fremtid. Flere spennende boligprosjekter og næringsbygg er under oppføring i områdene.

-  Vi samarbeider godt med utbyggere i Bodø og synes det er veldig gøy at byen vår er i en sånn vekst, sier direktør Monica Fjellstad i Bodø Energi Varme. 

Bodø Energi Varme har mottatt Enova-støtte for utbygging av fjernvarmenettet i Bodø.

På bioanlegget Keiseren produseres fjernvarme med returtreflis

fra regionen

Returtreflis er trebyggeavfall og brukt trevirke, som tidligere måtte sendes ut av regionen til andre bioanlegg sør i Norge, Sverige eller så langt som til Tyskland. På Keiseren utnyttes returtreflisen for å produsere varme, og anlegget av denne størrelsen er det eneste av sitt slag i Nord-Norge.


Det er miljøvennlig og smart å varme byggene med fjernvarme


- Det er veldig gledelig at vi har fått støtte til utbygging, dette er viktig for å kunne videreutvikle fjernvarmeanlegget slik at flere bygg kan få fornybar og miljøvennlig varme, fortsetter Fjellstad.

Bodø Energi Varme tilbyr miljøvennlig fjernvarme og byggvarme.Når man har fjernvarme i et område, så er det litt luksus å bruke elektrisitet til oppvarming når både elbusser, elbiler, elfly og annen næring og industri trenger denne elektrisiteten. Da er det viktig at vi finner smarte måter å varme opp bygg, så vi kan utnytte ledig elektrisitet best mulig.

- Fjernvarmen vår er miljøvennlig og har høy leveringssikkerhet, og er en smart oppvarmingskilde. Vi tilbyr også vannbåren byggvarme og byggetørk, som er et viktig tilbud for utbyggere som vil ha utslippsfrie byggeplasser, sier Fjellstad.

Satser for fremtiden


Vi har som mål å være en ledende aktør i energiutviklingen i Bodø knyttet til «Ny By – Ny Flyplass». Og vi jobber stadig med å videreutvikle fjernvarmeanlegget og leter etter nye spillvarme-kilder, for eksempel; industri, datasentre o.l.

- Fjernvarmen vi produserer har veldig lavt CO2-avtrykk og fjernvarmenettet har en levetid på nærmere 100 år. Mye kommer til å skje i Bodø i de neste 100 årene og fjernvarme er en løsning for fremtidens nullutslippsnabolag, avslutter en takknemlig Monica Fjellstad.  

 

Kontakt Bodø Energi Varme for mer informasjon om fjernvarme:

Telefon Bodø Energi Varme: (+47) 755 45 100

 Epost Bodø Energi Varme: fjernvarme@bodoenergi.no

Bodø Energi Varme produserer fjernvarme på bioanlegget Keiseren sentralt i Bodø. Anlegget åpnet i 2015 og produserer bærekraftig varme med returtreflis fra regionen som forsyner omtrent 70 kunder i Bodø. Send oss en mail om du har spørsmål om fjernvarme/byggvarme, eller ønsker å besøke Keiseren.

 

 

  

Bodø Energi Varme leverer vannbåren byggvarme til byggeplasser i Bodø.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå