Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi Kraftsalg

Type 2-kontakt

Bilde

Type 2 kontakt er den kontakten som skal brukes til lading i fremtid, hvis vi ser bort fra hurtiglading.

Type 2 er kontakten er standard i Europa og leveres derfor som standardladekabel med mange biler i dag. De fleste nye el- og ladbare hybridbiler vil ha Type 2 kontakt fremover. Type 2 kontakt er utviklet for det europeiske 400V strømnettet.

I tillegg til pinner for ladestrøm og jord, har den signalpinner for kommunikasjon mellom ladestasjon og bil. Dette er for å øke sikkerheten ved billading og for forbedret brukervennlighet. Type 2 er for vekselstrøm (AC) med ladeeffekt fra 1,5 kW og helt opptil 22 kW, avhengig av hvor høy effekt elbilen støtter og hvor høy effekt ladestasjonen leverer.

Til sammenligning vil lading med vanlig stikkontakt begrenses til mellom 2 og 3 kWh. Kontakten er mer robust og tåler høyere effekter slika t faren for varmgang og i verste fall brann er minimal. Ladekablene kommer i ulike varianteravhengig av biltype. I den ene enden har du Type 2 kontakt som plugges inn i Smart Lader og den andre enden kontakt som passer din elbil. F.eks. Type 1 for Nissan, Mitsubishi, Kia, Peugeot, Citroen og Type 2 for BMW, Volkswagen, Tesla og Renault.