Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Innstranda IL Skiskyting

- Støtten fra dere har gjort det mulig å ta imot flere medlemmer på treningene.

 

Nyoppstartet idrettslag

- Vi ble som alle andre idrettslag og klubber hardt rammet av corona og coronarestriksjonene. Allikevel har vi klart å holde noe av aktivitet oppe i klubben vår, sier leder for Innstranda Skiskyting, Trond Nilssen.

Trond Nilssen er en av ildsjelene bak opprettelsen av Innstranda IL sin skiskyttergruppe. Gruppen ble etablert i 2018, men har allerede rukket å markere seg i Holmenkollen, på Nordlandscup, og i kretsmesterskap.
 

Idrettsglede på Bestemorenga

Utøverne i Innstranda Idrettslag speider mot stjerneneI likhet med all annen breddeidrett ble også Skiskytterlaget rammet av Covid-19. En gladnyhet er at klubben rekruttert ytterligere tre medlemmer under pandemien.

- Vi har forsøkt å ha en profil i klubben der samhold og det sosiale med fokus på å ha det gøy står høyt på agendaen. Det skal også være plass til de som ønsker å satse mer seriøst, og det ser det ut som vi lykkes med.

Og det er ingenting å si på satsningen. Medlemmene trener uansett vær og vind. Selv når grus og søle setter seg i våpen, utstyr og treningstøy.

De siste årene har skiskytterne i Innstranda bygget sin egen lagringsbod og gjort alt av nødvendig vedlikehold på våpen og standplass. Nå starter arbeidet med å etablere et skiskytteranlegg på Bestemorenga slik at utøverne får gått på rulleski i forbindelse med treningene sine.
 

Framtidsplaner

- Bodø har et stort potensial til å bli en stor skiskytter-by både for nye utøvere og for landslagsutøvere. Vi håper å få med både næringslivet og kommunen ser fordelen med å ferdigstille Bestemorenga ski og skiskytterstadion med en stadion i verdensklasse, slik som i de opprinnelige planene, i tilknytning til dagens fantastiske rulleskianlegg, sier Nilssen.

Nordland skiskytterkrets og Norges skiskytterforbund er allerede positiv til å tette "hullet" av manglende komplette skiskytteranlegg mellom Bjerkvik og Mo i Rana i Nordland. Med sine særegne vindforhold har Bestemorenga ski og skytterstadion potensialet til å bli et etterlengtet treningsanlegg for både ski og skiskyttere.

Tiril Eckhoff sa det så godt etter VM i Poklujoka: "Hvis noen har en vindmaskin som vi kan trene med for å bli bedre å skyte i vind så er det bare å ringe". I Bodø har vi verdens beste naturlige vindmaskin, med et skikkelig stadion kan også landslaget trene her.

Med støtte fra sponsorer kan Innstranda IL Skiskyting tilby gratis skiskyting til enda flere medlemmer. En treningsøkt koster ca. 500 kroner bare i skudd. I tillegg kommer utgifter knyttet til drift og vedlikehold. Bli bedre kjent med våre lokale sportshelter og følg Innstranda Skiskyting på Facebook eller på Instagram.

 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå