Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler
Til forside - Bodø Energi

Fjuel Bodø AS

I følge Bodø kommunes utslippskartlegging er sjøfartens andel oppe i hele 30 prosent. Med etableringen av Fjuel AS skal vi bidra til direkte å redusere dette, ved å tilrettelegger vi for landstrøm til både skip og lastebiler.

Skip ligger til havn i Bodø Havn

Nyetableringen Fjuel Bodø AS skal tilby, overføre og fordele energi sikkert og effektivt til kundene på områder som Bodø Havn disponerer. Vi ser dette i sammenheng med selskapet Fjuel Tromsø AS (eid av Troms Kraft og Tromsø Havn). Fjuel Bodø AS er et selskap eid av Bodø Havn og Bodø Energi.

Selskapet skal utvikle løsninger, produkter og tjenester som oppfyller Bodø kommunes målsettinger om reduksjon av direkte utslipp av klimagasser.

- For å være klimanøytral innen 2030, kreves det omfattende strukturelle endringer i hvordan vi forbruker energi. Begge selskapene har kunnskap og kompetanse på hver sine områder. Ved å danne dette selskapet, er vi i større stand til å ivareta kommunens ambisjoner raskere.

Og hvorfor firmaet heter Fjuel Energi? Det dreier seg ikke om en skrivefeil eller en språklig artighet med det engelske ordet fuel (drivstoff). I hvert fall ikke bare. Det har tilsynelatende foregått stor tankevirksomhet bak en finurlig logo.

- Vi har lagt inn en «j» i ordet, som spiller på «joule», altså måleenheten for energi.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå