Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Vester ble en mye bedre løsning

Litt klimadulting fra oss var det som skulle til for å gjøre Glimt enda litt mer bærekraftig.

Gode partnere med gode idéer er noe Bodø Glimt setter stor pris på. Så da Glimt spurte oss om de ville være med oss å sponse nøkkelbånd til akkreditering, tok det ikke lang tid før de hadde kommet opp med en bedre løsning de gjerne ville være med å sponse. 

- Da Glimt sa de trengte 200 nøkkelbånd til hver kamp, som skulle bli brukt av blant andre de frivillige på kampdag, ble vi litt betenkt, forteller direktør i Bodø Energi, Ole Angellsen. 

- Ikke fordi vi ikke ville hjelpe klubben, men fordi det ikke var innenfor vår bærekraftsstrategi, fortsetter Angellsen.

Slik ser de nye vestene ut! Forskjellige farger for forskjellige funksjoner, med stor lomme med plass til akkrediteringen. Foto: Kent Even Grundstad
 

Gjennom dialog og møter kom idéen om vester med lomme opp. Det kalles klimadulting når man forbedrer eller gir ideer til allerede eksisterende produkter. 

- Vester leveres tilbake. Nøkkelbånd blir med hjem og blir etterhvert kastet. Ved å heller velge vester får vi bort både svinn og søppel nøkkelbånd fører med seg, sier Angellsen. 

Leder for marked i FK Bodø/Glimt, Tom Steffensen, er takknemlig for at Bodø Energi gikk i tankeboksen for å finne en mer bærekraftig løsning og at de i tillegg ville sponse vestene.

Vet du om vårt bærekraftsarbeid? Les mer her.

 - Vi så det allerede første kamp hvor vestene ble brukt, at dette kom til å gjøre noe med arrangementene. Vestene er mer synlig, akkrediteringen kommer godt frem og vestene vil bli brukt gang på gang på gang. Vestene ble en mye bedre løsning, forteller Steffensen. 

I tillegg kan vestene brukes under alle kamper. 

- Det er strenge regler for logobruk når vi spiller i Europa, derfor var det ekstra godt da Bodø Energi sa seg villig til å lage vestene uten logo på. Det betyr at vestene kan brukes uansett hvilket lag vi møter, fortsetter Steffensen. 

- For oss er det at vestene blir brukt under hver kamp på Aspmyra, og da bidrar til mindre søppel, viktigere enn at vi fikk logoen vår på vesten, avslutter Angellsen.»

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå