Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Trygg lading er god økonomi

Stadig flere ser verdien av en elektrisk bil eller en ladbar hybrid. Da må du sikre deg en sikker og effektiv ladestasjon.

TRYGG LØSNING: – En ladestasjon er den klart beste og tryggeste måte å lade bilen på, sier bedriftsrådgier Roy Navjord hos Bodø Energi

Skrevet for Bodø Energi av Bodø Nu

Har du en enebolig eller rekkehus, så er den beste løsningen Zaptec Go. En lader som er like smart som den er enkel å bruke. Denne norskproduserte testvinnende tar ikke stor plass, men sørger for maksimal hastighet - inntil 22 kW.

BEST I TEST: Zaptec Go sørger for trygg og lønnsom lading av bilen.

Med en Zaptec Go får du mange fordeler:

  • Markedets sikreste lader
  • En lader som passer alle elbiler
  • Stilrent design i 6 ulike farger
  • Smartlading med Eco Mode gir lavere strømregning ved å lade når prisen er på sitt laveste
  • God oversikt over forbruk, låsing av ladekabel og andre smarte funksjoner i appen

Våre ladeløsninger

FIKSER ALT FRA A TIL Å

Høres dette fristende ut?
Selvfølgelig gjør det. Og så er det hele veldig enkelt:
Det du trenger å gjøre er å ta en telefon til oss. Resten ordner vi - fra A til Å.
Men trenger du virkelig en ladestasjon? Er det ikke bare å plugge ledningen inn i en stikkontakt på veggen?

SKREKKENS EKSEMPEL: Her var det like før det ble en brann. Lading av bil via en vanlig stikkontakt førte til varmgang.

Nei, det bør du ikke gjøre. Det er registrert flere tilfeller i Norge hvor det har blitt varmgang og brann i forbindelse med ukorrekt lading av en elektrisk bil. Skulle du bli rammet av et lynnedslag kan dette forplante seg i nettet og skade bilens elektronikk.

EN TRYGGERE HVERDAG

Det er en grunn til at en «vanlig» stikkontakt blir definert som «nødlading», sier rådgiver Roy Navjord hos Bodø Energi Kraftsalg.


GUNSTIG ORDNING: – Du kan få en gunstig avbetalingsordning når du kjøper en ladestasjon, slik at de investeringen blir fordelt over flere måneder sier rådgiver Roy Navjord hos Bodø Energi.
Derfor er du best tjent med å få montert en godkjent ladestasjon:

– Det er mange som lader bilen om natten, på et tidspunkt hvor alle i familien sover. Derfor er det maktpåliggende å redusere risikoen for feil og brann til et minimum, sier Navjord.

Og skulle du ha en fritidsbolig kan det være vel verdt pengene å investere i en ladestasjon der også.
Er budsjettet stramt, kan du velge en gunstig avbetalingsordning:
3 år: 499 kroner i måneden
5 år: 329 kroner i måneden


Er du kunde hos Bodø Energi, får du 1.000 kroner i rabatt på totalprisen.

SMARTE FELLESANLEGG

Bor du i et borettslag eller boligsameie, vil det være god økonomi om dere går sammen for å få etablert et felles ladeanlegg. Også her ligger Zaptec helt i front med tanke på utvikling og smarte løsninger. Nylig fikk de også patent for Europa, Kina og Japan på det som heter «dynamisk fasebalansering».

ENKELT FOR ALLE: Kombinasjonen av Bodø Energi, Zaptec og Charge365 fører til en løsning som alle parter er tjent med.

Vanskelig ord? Ja, men forklaringen er enkel. Dette er et system som utnytter strømnettet effektivt. Blir én fase overbelastet, bytter systemet over til en mindre belastet fase.

– Du kan sammenligne det med en bar som har tre tappetårn, sier leder for marked og kommunikasjon hos Bodø Energi, Erling Aalvik.

– Går det ene tårnet tomt, flytter du bare glasset over til neste tårn. 

KONTROLL 24/7

Med en driftsavtale med Bodø Energi får du fornøyde beboere og et styre som kan sove trygt om natten, vel vitende om at elbil-ladingen er i trygge hender. I praksis betyr dette at at Bodø Energi overvåker anleggene 24/7. Hvilket betyr at de ofte oppdager feil før kundene rekker å reagere.


TRYGT OG GODT: Med en driftsavtale vet du at fagfolkene hos Bodø Energi overvåker ladestasjonene 24/7 og rykker ut hvis det dukker opp en feil. – Det kan være en sikring som har gått eller trøbbel med det trådløse nettverket, sier Kristian Hoff.

Det kan være en sikring som er gått eller trøbbel med det trådløse nettverket. Dette kan fikses med en omprogrammering eller så sender man ut en elektriker omgående for å rette opp feilen.

Det betyr at en driftsavtale skaper en ekstra trygghet for både beboere og for styret. 

Er et felles ladeanlegg noe dere vil vurdere? I så fall tilbyr Bodø Energi følgende:

  • Gratis befaring
  • Utarbeidelse av en skreddersydd løsning for innendørs garasjeanlegg og utendørs parkeringsplasser
  • Integrerte systemer for automatisk betaling og kommunikasjon
  • Jevnlig rapporter som viser hvor mye som er brukt av strøm – og hvor
  • Fleksible prismodeller hvor dere kan velge mellom kontant eller svært gunstige nedbetalingsavtaler på tre eller fem år.


FLEKSIBEL LØSNING: Når grunnarbeidet er gjort, er det bare å sette opp boks etter boks etter hvert som beboerne ønsker det.

ØKT VERDI PÅ BOLIGEN

Et siste, men svært viktig poeng, er at enten du har enebolig, rekkehus eller bor i et borettslag/boligsameie, så vil verdien på boligen økte hvis du kan vise til at det er etablert en trygg og smart lading for elbiler.

For uansett hva fremtiden måtte bringe, én ting er helt sikkert: Den blir elektrisk. Derfor er det lurt å gjøre de rette investeringene så fort som mulig.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå