Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les om informasjonskapsler

Shirleystiftelsen og Alternativ Jul - Bodø ble årets siste mottakere

Bodø Energi valgte å gi en dobbel desembergave på 10.000 kroner hver til to veldedige organisasjoner i Bodø: Shirleystiftelsen og Alternativ Jul - Bodø. Denne beslutningen kommer etter en rekordhøy pågang av søknader til årets siste runde av Bodø Energi Gaven.

Bodø Energi, som med over 100 års tilstedeværelse i Bodø, fortsetter å gi tilbale til lokalsamfunnet gjennom Bodø Energi Gaven, Dette sponsortiltaket som deler ut 10.000 kr annenhver måned, retter seg mot mindre foreninger og arrangementer. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi

— I november mottok vi rekordmange søknader til årets siste runde med Bodø Energi Gaven. Det gjorde det ekstra vanskelig å vurdere hvem som skulle motta støtte, men det var to søknader som utpekte seg i mengden. Med tanke på at vi nærmer oss jul ønsket vi å bidra til de som trenger det aller mest. Vi har derfor valgt å gi Bodø Energi Gaven til to veldedige formål, Shirleystiftelsen og Alternativ Jul - Bodø, sier Erling Aalvik, leder for marked og kommunikasjon i Bodø Energi Kraftsalg.

Stor økning

— Denne gaven betyr at vi kommer i mål. Vi merker at tiden vi er inne i gjør at det er vanskeligere å få støtte fra bedrifter som har gitt til Shirleystiftelsen i mange år, ikke kan gjøre det på grunn av sviktende økonomi, og med en økning på 61 % som har meldt inn behov for støtte nå til jul, så gjør denne gaven at vi klarer å dele ut matkort til alle som har meldt inn. Det er organisert slik at vi kjøper matkort fra Coop som Kirkens Bymisjon distribuerer de på våre vegne, sier Ebba Engan fra Shirleystiftelsen.

Ebba Engan mottok Bodø Energi Gaven på vegne av Shirleystiftelsen. Foto: Per-Inge Johnsen / Bodø Energi

Shirleystiftelsen, etablert til minne om Shirley Bottolfsen etter hennes bortgang 24. desember 2021, har som mål å videreføre hennes hjertesaker, inkludert juleaksjonen. — I år opplever vi et langt større behov for støtte enn tidligere år, spesielt fra barnefamilier, sier Engan.

I år gir Shirleystiftelsen matkort til 410 husstander som trenger ekstra støtte til jul, en betydelig økning fra 255 husstander i fjor.

Barnefamilier

— For oss er dette et utrolig viktig bidrag, da vi også merker at bedrifter som har gitt tidligere, ikke kan bidra på samme måte som før. Det som er litt spesielt for oss er at vi ikke enda vet hvor mange som kommer, siden vi har påmelding helt til 22. desember. Så langt har vi merket stor pågang. Vi har allerede fått påmeldinger fra mange barnefamilier, spesielt fra ukrainske familier, sier Astrid Ripnes, leder i Alternativ Jul Bodø.

Astrid Ripnes mottar det synlige bevist på at de har mottat Bodø Energi Gaven. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø Energi

Alternativ Jul Bodø, som har en imponerende historie med å arrangere gratis julefeiringer i hele 38 år, inviterer nok en gang til en inkluderende og varm julefeiring. Dette arrangementet er spesielt rettet mot de som enten ikke ønsker, eller ikke har muligheten, til å tilbringe julaften sammen med andre. Gjestene kan forvente seg en tradisjonell julemiddag komplett med alle de kjente rettene, etterfulgt av deilige desserter og et utvalg av julekaker. I tillegg vil det være en utdeling av julegaver.

Feiringen inkluderer også fellessang av julesanger og underholdning, noe som bidrar til en julestemning. Det unike med Alternativ Jul Bodø er deres åpne invitasjon til alle, uavhengig av bakgrunn. Dette understreker arrangementets inkluderende natur og ønsket om å skape et fellesskap der alle føler seg velkomne og verdsatt i julehøytiden.

Alternativ Jul Bodø startet som et initiativ for å tilby en julefeiring for de som ellers ville tilbrakt dagen alene, ofte rettet mot hybelboere. Gjennom årene har arrangementet vokst betydelig, både i omfang og i målgruppe. Det som en gang var en liten samling med under ti deltakere, har utviklet seg til et stort arrangement som nå tiltrekker seg et bredt spekter av gjester, inkludert mange utenlandske besøkende og småbarnsfamilier .

— Det første året det ble arrangert var det under 10 som var gjester, siden det har økt jevnt år for år og i år forventer vi opp mot 250 besøkende, sier Ripnes

Les mer om vårt samfunnsansvar 

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå